Bouterse komt uit de december kast

Goed nieuws: we gaan eindelijk ontdekken wat er nou echt gebeurde tijdens de Decembermoorden. Wie heeft wat besloten? Wie is voor wat verantwoordelijk? Welke rol speelde de oud-dictator en nu president Dési Bouterse in deze gruwelijke misdaad?

Ja, echt waar: Suriname gaat namelijk een (nieuw) onderzoek instellen na de bekendste moorden in de geschiedenis van het (jonge) land.

Onder leiding van wie, vraagt u zich wellicht af? Wie heeft hiertoe besloten?

Welnu, het antwoord ligt voor de hand…

De nieuwe president, the big man himself: Dési Bouterse.

De man die volgens getuigen de hoofdverantwoordelijke is voor de moord op onschuldige critici van zijn bewind in de jaren tachtig besluit dat er maar eens een onderzoek moet komen dat moet verklaren wat er toentertijd “echt” gebeurd is. Maar ja, als je Bouterse bent geloof je natuurlijk dat “echt” een rekbaar begrip is. Dus grijp je in. Zorg je ervoor dat alleen bevriende, of in ieder geval heel bange mensen meewerken aan het onderzoek, waardoor jij ongetwijfeld wegkomt met je misdaden.

Mooi hoor: hoeveel er ook veranderd is in Suriname in de afgelopen decennia, het is eigenlijk allemaal hetzelfde gebleven. De machtshebbers van het land kunnen doen en laten wat ze willen, terwijl de rest van het land worstelt om zich eindelijk te ontwikkelen, modern, welvarend en sterk te worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. winnie

    Ik kan maar een ding hopen: Laat er een tweede decembermoord komen met 1 slachtoffer: D.Bouterse.Of laat de langzamm malende molens van God hem nu lekker kapot malen.Hij gelooft tegenwoordig toch in de hel?

  2. nedrealist

    Woont Maxima nu wel of niet de inauguratie van Bouta bij?

    Dat zou dan vreemd zijn in het licht van het wegblijven van de Nederlandse ambassadeur. Over de precaire situatie van de schimmige handel en wandel van Bouterse als moordenaar en drugcrimineel wil ik het dan niet eens hebben…

    Wie is hier dan de bananenrepubliek, Suriname of Koninkrijk Nederland?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.