Schokkend: SP'er verdacht van fraude

Geen categoriesep 13 2010, 10:15
SP'er Akansel Kaymaz heeft 2,1 miljoen euro weggesluisd. Dat zegt een groep van 35 investeerders.
De zakenmannen vertrouwden hun geld toe aan het prominente SP-lid, aldus De Telegraaf, in zijn functie als topman van de Mirzon-Groep in Nijmegen, die zich gespecialiseerd heeft in projectontwikkeling en grondspeculatie in Roemenië. Met dat geld zou hij grond kopen in het Oost-Europese land, dat later met flink winst verkocht zou worden. De investeerders zouden dan hun investering terugkrijgen, vermeerderd met een leuk bedrag aan rente.
Klinkt leuk, natuurlijk, alleen dacht Kaymaz daar volgens de investeerders anders over. Hij deed, zeggen zij, namelijk de meeste projecten van de hand, zonder dat zij hun geld terugkregen. "Kaymaz heeft met geld van investeerders geschoven tussen de Mirzon Groep en zijn privévennootschappen", stelt mr. Hendrik Jan Bos, advocaat van de gedupeerde geldschieters. "Tegen hen was gezegd: als de projecten klaar zijn, krijg je je geld terug, plus de rente. De projecten zijn klaar, maar het geld is niet teruggekomen."
Kaymaz was jarenlang statenlid voor de Socialistische Partij van Emile Roemer in Gelderland. Ook was hij kandidaat voor de Europese verkiezingen in 2004.
Wie had dat nou gedacht? Een SP'er die fraude pleegt? Hoe kan dat nou? Ongelooflijk, nietwaar?
Nou ja, of niet. Was het corruptiegehalte onder de oude Sovjet elite ten tijde van de Sovjet Unie niet ook bijzonder hoog? Justem.
Zo gaat het nou altijd met socialisten: zij mogen weliswaar een leuk bedrag meenemen naar huis - en nog op oneerlijke wijze ook - maar als u en ik er financiëel een beetje op vooruit proberen te gaan zijn we gierige kapitalistische honden die 'de arbeidersklasse' uitbuiten - zelfs als we, anders dan de Kameraden, ons wel aan de wet houden en eerlijke handel bedrijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten