Perspectief

Natuurlijk was het een domme en smakeloze grap van Silvio Berlusconi, die hij nooit en te nimmer had moeten maken, maar aan dit soort reacties, van dit soort mensen heb ik echt een broertje dood:

Volgens de centrumlinkse oppositie moet Italië zich schamen voor zijn premier. Berlusconi’s misplaatste grap is „het bewijs van de absolute neergang van de beschaving waarin deze man ons land heeft gestort”, aldus vrijdag de oud-communist Walter Veltroni, die als kandidaat-premier van centrumlinks in 2008 de verkiezingen verloor van Berlusconi.

Echt waar joh, een oudcommunist die anderen vertelt dat ze onbeschaafd bezig zijn? Een communist? U weet wel, van die politieke ideologie die meer onschuldige mensen de dood in heeft gejaagd dan welke andere ideologie dan ook? Een man die het blijkbaar prima vindt wat zijn medecommunisten Stalin en Zedong allemaal gedaan hebben? Die tientallen miljoenen mensen een onbarmhartige dood in gejaagd hebben?

Berlusconi zou beter moeten weten dat dit soort achterlijke grappen te maken – ik heb geen enkele behoefte hem te verdedigen – maar de media zouden op hun beurt moeten begrijpen dat communisten – of ze nou oudcommunisten zijn of niet – hierover citeren een beetje hypocriet is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.