Wat gaan Koppejan en Ferrier doen?

Foto:

De NOS houdt de moed er nog even in: “Koppejan en Ferrier houden het spannend”, kopt de door u gefinanciëerde staatsomroep vandaag. “Koppejan zei na afloop zich gesteund te voelen door een substantiële minderheid in de fractie. Ferrier zei alleen het debat in de fractievergadering van dinsdag te gaan voeren”.

Ik kan niet aan de indruk ontkomen dat de traditionele media er in de komende dagen nog even alles aan gaan doen om het CDA definitief de vernieling in te helpen. Als het aan hen ligt moet die partij he-le-maal kapot. En Koppejan en met name Ferrier lijken hun hierin meer dan bereid te zijn te helpen.

Koppejan kwam gisteren gematigder over dan zijn vrouwelijk collega. Hij bleef rustig, en kwam niet aan met allerhande ultimatums en absolute uitspraken die geen ruimte lieten voor een grijs schemergebied. Maar hoe kalm blijft hij vandaag, morgen en overmorgen, als ‘journalisten’ er alles aan doen hem tegen zijn partijleiding op te zetten en hem als een held behandelen? Gaat hij dan alsnog akkoord met de plannen van VVD, CDA en PVV? Of speelt zijn ego toch weer op en krijgen we straks de nacht van Koppejan en Ferrier?

Wat Ferrier betreft heb ik geen enkele fiducie dat zij haar eerdere houding verandert. Zij liet er gisteren geen twijfel over bestaan dat samenwerken met de PVV voor haar uit den boze is. De vraag is dan wat zij zal doen? Splitst ze zich af? Stelt ze haar zetel ter beschikking? Dat laatste zou natuurlijk een prima resultaat zijn. Het enige probleem met die mogelijkheid is dat deze dame – die zichzelf blijkbaar belangrijker vindt dan haar partij – een ego van jewelste heeft.

Al met al verwacht ik dat we een Nacht van Ferrier krijgen. Ze zal de druk opvoeren en nog meer herrie schoppen dan ze vorige maand al deed. Ze zal tegen het belang van het CDA in handelen, en die partij nog meer kopzorgen bezorgen. Hopelijk stapt ze er dan echter uit; als de fractie verder als één man achter Verhagen staat zal ze wel in haar eentje door moeten – en dan kunnen we er vrij zeker van zijn dat ze bij de volgende verkiezingen niet terugkomt. Een Groep Ferrier zal niet op al teveel stemmen kunnen rekenen; de ChristenUnie bestaat, jammer voor haar, immers al.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!