Kan de PVV eens Kamerleden gaan screenen?

Bingo, het is weer raak: een PVV’er in opspraak: Eric Lucassen. Deze man blijkt geleid te worden door een nogal dubieus moreel kompas. Lucassen is niet vies van een beetje intimideren, hoewel daar weinig duidelijkheid over bestaat. Maar nu schijnt de voormalig militair echter ook soldates in opleiding aan zijn mannelijk spit te hebben geregen. Dat mocht niet en daarvoor is hij veroordeeld. Dat soort feiten valt natuurlijk ook helemaal niet op als je je lijstje met Kamerleden in elkaar draait, toch Fleur Agema?

De Partij van Een Man heeft een lading Kamerleden afgeleverd die in toenemende mate in opspraak raakt. Noem Een Mellony van Hemert (exit), Een Gidi Markuszower (exit), Een Dion ‘flink geflipt‘ Graus (alsjeblieft exit) en dan nu Een Eric Lucassen (bijna exit). Ik dacht toch dat het idee van de Partij van Geert was, dat alleen hij lid was om geen gedonder te krijgen. Laat hij er dan voor zorgen dat iemand de aanstaande Kamerleden of andere PVV-bewindslieden vooraf screent, in plaats van dat hij de zaak achteraf ‘tot op de bodem gaat uitzoeken’.

Lucassen moet wieberen, zoveel is duidelijk. De vraag is alleen of de PVV voldoende druk kan zetten om Lucassen te dwingen zijn zetel af te staan. Als ze dat niet lukt, gaat onze schuinsmarcheerder wellicht alleen verder: 76 – 1 = 75 zetels = foetsie meerderheid kabinet. Les voor de PVV en tante Fleur in het bijzonder: niet iedere willekeurige Henk of Ingrid aannemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

83 reacties

 1. Mas Rob

  @ DSV
  Ook u bent van mening dat kritiek op de PVV slechts van links kan komen. Een dooddoener.

 2. HanzChristian

  @Republikein: weet u wel zeker dat u bij het juiste artikel bent beland? Dit stuk gaat over PVV kamerlid Eric Lucassen en zijn handel en wandel.

  Ons staatshoofd, HM koningin Beatrix, is nimmer betrokken geweest bij omkoping, heeft geen buitenechtelijke kinderen en hanteert ook geen foute belastingconstructies.

  U dient uw smadelijke laster terug te nemen. Het is strafbaar.

 3. Mas Rob

  @ Nedrealist
  Drukken op waar het bij de PVV pijn doet, is niet “links”. Het getuigt van een kritische houding die een weldenkend mens van welke politieke gezindte dan ook eigen is.

  Het gaat in de discussie om de rotzooi bij de PVV en u weet niets beters te doen dan te downplayen en de vinger te wijzen naar anderen.

  Is dat nu om te lachen of te huilen?

 4. Leon

  Dit bewijst dat de PVV niet zomaar opengesteld kan worden voor leden. Dat zou helemaal een stelletje “liabilities” aantrekken. Wat betreft geef ik Wilders gelijk.
  Ook dat er nu het ongure verleden van sommige kamerleden naar boven komt, kan gebeuren. Dit gebeurd bij elke partij. Het is veel belangrijker hoe gaat de desbetreffende partij ermee om; vaststellen en als het zo is, ontslaan. Dit gebeurd overal ook in het bedrijfsleven.
  Als deze meneer gelogen heeft tijdens zijn sollicitatiegesprek en zaken verzwegen lijkt het mij niet moeilijk hem de laan uit te sturen. Wat ik alleen niet snap dat de kamervoorzitter 2e kamer niet per kamerlid een bewijs van onbesproken gedrag eist. Zelf voor een klein baantje bij de overheid is dit vereist.
  Neem pvdA die nu weer Elastik in dienst neemt nadat ze eerst ontslagen was wegens het verspillen van 30 miljoen euro. En al die andere Amsterdamse raadsleden van de PvdA die graag hun eigen belangetjes behartigen.

 5. DSV

  Exact hoeveel moeten de stemvee van links hebben uitgevreten, voordat zelfs maar overwogen wordt om ze terug naar huis te sturen? Een veroordeling van 12 jaar staat me bij. Als het überhaupt wel mag van Europa. Want van Europa mogen zelfs schenders van mensenrechten niet geweigerd worden.
  Dat links even die balk verwijdert, voordat het over een PVV splinter begint te miepen. Pas daarna praten we verder en geen seconde eerder.

 6. nedrealist

  @Mas Rob u geeft weer wens een puik staaltje weg van het linkse omkeringsprincipe. De beerput ter linkerzijde is zo groot, dat ie door u al niet eens meer opgemerkt wordt.

  En dan zwijg ik maar over het ‘geweldsmonopolie’ van links.

 7. Nico

  @Gielah,

  Ik hoop niks, ik neem alleen maar waar. Gezien de enorme berg reacties van PVV aanhangers op de diverse blogs en op Twitter concludeer ik dat voor veel (niet alle) kiezers de heer Lucassen geen probleem is. Als wilders Lucassen handhaaft zal hij daar electoraal ook niet onder lijden.

  Deze PVV’ers zijn weliswaar voor hogere straffen en daadkracht, maar alleen waar het de ander betreft. Zodra het een stuk aso tuig uit eigen kring betreft is men opvallend mild en vergevingsgezind.

  Ergo: Wilders heeft geen probleem.

 8. Erlkönig

  @ josje

  Een Kamerlid moet gewoon onberispelijk zijn. Zoniet, dan basta en exit.

 9. PetervL

  ALs Wilders dit over het weekeinde heen kan tillen zijn er misschien nog spoedonderhandelingen met de SGP mogelijk, want erg veel keus lijkt Wilders niet hebben. Afscheid nemen van Lucassen (“bedrijfsongeval”) zal mider schadelijk zijn dan doorgaan om die 76 zetels maar vast te houden.
  Mijn kabinet is dit niet, maar nu al een gevallen kabinet is ook schadelijk voor het land.
  Zowel de PVV als de Marokkaanse gemeenschap worden geconfronteerd met “rotte appels”. Misschien kan WIlders nog eens bij zichzelf te rade gaan: Al te gemakkelijk een tulpenbollen gooiende 12minner in Gouda uitmaken voor “tuig” of “straatterrorist” straalt af op de HELE Marokkaanse gemeenschap.
  Hoe moet dat dan met een gemeenschap (de PVV) die een veroordeelde meisjesverkrachter op het schild van kamerlid heeft gehesen?

 10. nedrealist

  @Erlkönig Be my guest, VERANDER DE WET! Tot dan dient u de huidige regels te accepteren.

  Maar besef wel dat ook uw politieke vrinden dan onberispelijk dienen te zijn. Dat zal geen probleem zijn,wel?

 11. DSV

  @ Mas Rob op 12 Nov 2010 om 11:20
  Waar het om gaat is dat zaken binnen perspectief worden gezien.
  Dat gedrag als dat van Lucassen af te keuren is, lijkt me evident.

 12. Esther

  10 tegen 1 dat de PVV van de veroordeling op de hoogte was. Die zaak is ook verleden tijd, afgerond, en hij heeft zijn straf gehad. Ik mag alleen hopen dat als het om meer ging dan een ongepaste relatie, en de meisjes in kwestie gedwongen werden, dat uit de berichtgeving en de strafmaat naar voren was gekomen. De gewelds- en intimidatiedelicten waarvan hij beschuldigd wordt zijn dan ook veel kwalijker. Als die waar blijken zal Wilders geen andere keus hebben dan de man uit de fractie te zetten om (verder) gezichtsverlies te voorkomen.

  Lucassen heeft al aangegeven zijn zetel niet op te willen geven (http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/281097/Wilders-beslist-over-lot-PVVKamerlid-Lucassen.htm), en veel meer kan Wilders dan ook niet doen; hij kan immers niet dreigen om hem uit de partij te zetten, aangezien hij niet in de partij zit. Momenteel hoopt Wilders de zetel voor de fractie te kunnen behouden en doet dus niets (behalve zich beraden).

  Overigens kan ik me voorstellen dat het moeilijk is voor de PVV om goede kandidaten te vinden, aangezien zelfs stemmen op die partij als niet respectabel wordt gezien door een grote groep mensen, campagne voeren voor de PVV met ingegooide ruiten wordt beloond, en juist boze blanke mannen die het recht in eigen handen willen nemen zich aangetrokken voelen tot de partij. Die laatste groep heeft al de gedrevenheid om iets te doen, en heeft veel minder te verliezen dan mensen van onbesproken gedrag.

  Maar hoe gaat de PVV ooit aan voldoende geschikte kandidaten komen voor de Provinciale Staten en de (gematigde?) Eerste Kamer? Laten we daar vooral goed over nadenken voor de verkiezingen in maart.

 13. Nico

  @Leon,

  Kamerlid zijn is geen baan, er bestaat dus ook niet de gebruikelijke sollicitatieprocedure. Het is niet de voorzitter van de Kamer, maar de kiezer die een kamerlid aanneemt. En een ieder die het passief kiesrecht heeft mag in de Kamer plaatsnemen, ongeacht strafbladen, reputatie, extremistische ideeën of wat dan ook.

 14. J. van Dijk

  Josje, het is juist de PVV en ook de VVD die voor strengere straffen zijn (ook voor veelplegers).
  Als zij doen wat zij preken nemen zij per direct afstand van dit alles.
  Voor Wilders zou dit echter een breuk zijn met de partijcultuur dus dat gaat hij niet doen, anders moet hij al die andere geweldplegers en oplichters binnen de PVV ook eruit zetten.
  De rest, dat waar jij je ook mee bezig houdt, is op het moment irrelevant in de beeldvorming naar het publiek toe.

 15. Erlkönig

  @ Giela

  Zomaar een Erlproefballonnetje: waarom biedt U en/of geweta zich eigenlijk niet aan als potentieel Kamerlid voor de PeeVeeVee? Veel erger kan het toch niet worden…

  * iets mompelt over beste stuurlui en wallen *

 16. josje

  Ik heb begrepen uit de media uit t beleid van de overheid,dat IEDEREEN kansen moet krijgen.
  De immigranten ,krijgen zoveel meer kansen dan 1 foutje en ik dacht dat we er van uit gaan dat als iemand zijn straf gehad heeft weer terug in de maatschapppij mag,zijn leven kan beteren,maar dan toch ZEKER GEEN PVV die hebben van alle mensen een andere status gekregen,zij hoeven niet meer als mensen behandeld te worden.

  Wat u niet wilt dat u geschied
  Doe dat ook een ander niet.

  Zou mooi zijn als deze regel nageleefd werd.

 17. nedrealist

  Even één ding. Dat de PVV zijn kandidaten niet goed heeft gescreend, na alle ‘incidenten’ in de aanloop naar de Kamerverkiezingen in het afgelopen voorjaar, is niet verstandig. Zoiets doe je tenslotte niet af met de vraag ‘is er iets wat ik misschien nog moet weten.’

  Wat de veroordeling van Lucassen betreft, werd hij in hoger beroep veroordeeld tot een week cel voorwaardelijk met een proeftijd en een geldboete van € 250,00. That’s all. Niet bepaald een straf waarvoor men niet meer in de Tweede Kamer kan komen. Want, beste mensen, pas bij een langdurige vrijheidsstraf verliest men het recht om volksvertegenwoordiger te worden.

  Bovendien ken ik er dan nog een paar, met name voorbeelden ter linkerzijde van het politieke spectrum, die zwaarder bestraft of voor zaken veroordeeld zijn die minstens net zo min oirbaar zijn. De schijnheiligheid in de huidige heksenjacht maakt de intenties niet echt geloofwaardig.

  Ik blijf mij dan ook verbazen over de gretigheid in deze hype en de afwisseling in verontwaardiging en voyeuristische nieuwsgierigheid, waarmee de toeschouwer achter de gordijnen glurend de maat neemt.

  Twee dingen kunnen nu plaats vinden. Geert Wilders gaat door het stof en erkent ruiterlijk dat aan de screening van kandidaten een en ander schortte. Lucassen trekt het boetekleed aan en excuseert zich voor zijn vroegere gedrag.

  Zijn Kamerzetel hoeft Lucassen hiervoor niet op te zeggen. De eerdere veroordeling geeft daar geen aanleiding voor. Mensen die dat wel vinden stel ik voor een wetsvoorstel in te (laten) dienen, aangezien volgens de huidige wet de straf niet hoog genoeg was om een parlementszetel te verliezen.

  Als Geert Wilders ballen heeft, dan blijft ie achter zijn Kamerlid staan. Hooguit een andere portefeuille toebedelen en de opdracht zich 200% te bewijzen.

 18. Miep

  Wilders besteedde de screening uit aan een extern bureau.
  Zouden daar niet ook, net als bij de ambtenaren, mensen zitten die Wilders een loer willen draaien en zoveel mogelijk zullen saboteren?

 19. Karel

  Zucht. [doet nog es uitleggen] Kabinet Rutte hééft geen kamermeerderheid. Nooit gehad ook. Waar het bij de kamermeerderheid om gaat is dat het kan rekenen op voldoende steun bij wetsvoorstellen en vooral bij een motie van wantrouwen.

  Ik wil ook nog even Sam Pormes in herinnering brengen die met heel wat kwalijker zaken dan sexuele intimidatie in verband gebracht wordt, Wijnand Duivendak, Tara Singh Varma, René Danen (bijna) enzovoorts. Laten we dus niet doen alsof het screeningprobleem alleen de PVV aankleeft; mevrouw Halsema kan er over meepraten.

 20. Padbuffel

  Betere screening is op haar plaats. Maar zou het niet normaal (moeten) zijn dat kamerleden vooraf door de AIVD gescreend worden om dit soort excessen te voorkomen? Meest verbijsterende vind ik eigenlijk indien dit niet al lang gebeurt. Toen ik op Schiphol in een douanevrije zone werkte moest ik toch echt eerst wel even door de screening.

 21. Pietje Puk

  Tsja, zonder het een en ander goed te willen praten: valt niemand op met welke dubbele moraal dit geval wordt bezien? Toen GroenLinks een kamerlid moest laten gaan omdat het krankzinnig bleek te zijn, was dat vooral “zielig”. Toen GroenLinks een kamerlid moest laten gaat omdat hij een inbreker bleek te zijn, waren er zelfs velen die het voor hem opnamen. Toen openbaar werd dat Bill Clinton zich had laten gaan met “that woman, this Lewinsky”, toen vond bijna iedereen dat een privé aangelegenheid, terwijl je kunt beargumenteren dat een stageaire in een vergelijkbare toestand verkeert als de twee dames die een opleiding genoten onder dhr. Lucassen. Nu is opeens het hele journaille geschokt. Wat schijnheilig toch weer.

 22. Erlkönig

  @ Nedrealist

  Hoe dan ook is Lucassen en daarmee de PeeVeeVee beschadigd: waarschijnlijk zullen zij dezelfde weg als LPF en TON afglijden. Dat is vrijwel onvermijdelijk gezien het intrinsiek perverse en bedrieglijke allooi van de figuren en van hun organisatie en ideeën.

  Laten we daar gewoon nuchter en realistisch in zijn.

  Mundus vult decipi, ergo decipiatur ~

 23. Nico

  @Erlköning @nedrealist

  Ik heb niet de indruk dat de PVV kiezers heel erg met Lucassen in hun maag zitten. Veel PVV kiezers zullen zelf persoonlijkheden hebben die aan Lucassen doen denken. Lucassen is dus een uitgelezen vertegenwoordiger voor een niet onaanzienlijk deel van de PVV kiezers. Let ook op de vele bloggers en reaguurders die voor Lucassen in de bres springen.

  Lucassen mag dus blijven en fatsoenlijk rechts (CDA en VVD) beseffen met wie ze in zee zijn gegaan.

 24. Erlkönig

  @ Giela

  “verstandige en fatsoenlijke PVV-ers…”

  U bent al zo ver gederealiseerd dat U de contradictio in terminus in Uw uitlatingen niet eens meer kan opmerken, oi oi oi weh…

  “De geest van de wijze keert zich naar links, maar de geest van de dwaas naar rechts.”
  – vrij naar Prediker 10 vers 2

 25. Gielah

  Nee, meneer Engelbart…. die Karin Geurts vergeten wij ook niet.
  Die affaire hebben we – in de tijd dat dit aan de orde was – ook al uitgebreid afgeserveerd en er ook onze teleurstelling over geuit, dat de PVV zo’n dame zomaar zonder slag of stoot liet binnenkomen.

  Nog even en de PVV blijkt net zo beroerd in elkaar te zitten als de andere partijen.

  Dat is voor ons, PVV-ers, een behoorlijk moeilijk te verteren pil.
  Ik begrijp alleen niet veel van de vreugde bij niet PVV-ers.
  Was het niet heerlijk…. om even…. heel even… te kunnen denken dat er ook fatsoenlijke partijen en politici kunnen zijn?

  Intussen ben ik nog steeds blij met de heer Wilders.
  Ik wens hem veel sterkte met het opruimen van zijn Augias-stal en veel wijsheid om zijn kandidaten in de toekomst véél beter te screenen.
  Verder bedenk ik dat heel veel mensen, die wel het gedachtendgoed van Wilders steunen, niet de moed hebben om persoonlijk en met hun gezin het doelwit te worden van bedreigingen en erger van de zijde van degenen, die het zo broodnodig maken dat er een PVV bestaat.

 26. republikein

  Als wij dan toch de morele kaart trekken: kijk eens even naar uw staatshoofd en haar familie. Omkoping, buitenechtelijke kinderen en foute belastingconstructies……anyone

 27. Tim Engelbart

  Vergeet ook niet Karin Geurts, de HP/DeTijd-stagaire die de heren en dames Kamerleden hadden verzuimd te Googlen.

 28. Gielah

  @Nico: ‘De indruk hebben’ en ‘hopen’ is voor u hetzelfde?
  U hóópt dat veel PVV-kiezers ongeveer net zo abject als die Lucassen zijn en daarom niet met hem in hun maag zitten?
  En dat zet u dan neer als: ‘Ik heb de indruk dat….?’

  Er hebben hier al een aantal PVV-ers melding gemaakt van hun ontreddering over deze zéér ongewenste gang van zaken.
  Zij willen zulke lui als Lucassen niet in de PVV…. en ook geen Hero Brinkmannen…. is óók al vaak genoeg geventileerd hier.

  Maar dat leest u zeker niet?
  Die mensen tellen niet?
  ( Stel je voor…. verstandige en fatsoenlijke PVV-ers… dát kunnen we niet hebben hoor….. die negeren we voor het gemak..).

  Ik stel vast dat reageerders met een dergelijke insteek nu ook weer niet zóveel hoogstaander overkomen dan de aso’s, die zij terecht niet zien zitten.
  Fatsoenlijk discussiëren is voor velen duidelijk nog een beetje moeilijk.
  En degenen die het wel konden en het hier ook déden… die zijn voor een groot deel ontmoedigd weggegaan, niet langer geïnteresseerd in de vreemde mengeling van gestoorde trollen en gniffelende bashers, die niet echt gehinderd worden door een al te grote kennis van zaken.

 29. Mas Rob

  Nedrealist laat zich hier ook kennen als PVV apologeet die het onverdedigbare probeert te verdedigen.

  Zijn betoog komt erop neer dat:
  1. het allemaal wel meevalt met wat Lucassen heeft uitgevroten;
  2. de linkse partijen allemaal veel erger zijn;
  3. het allemaal de schuld is van een heksenjacht op de PVV.

  1.
  Lucassen, zoveel is duidelijk, is een gewelddadig persoon. Dat hij wegkwam met een boete en een paar weken voorwaardelijk als argument om de zaak te downplayen is opmerkelijk. Was de PVV niet van mening dat er te laag gestraft wordt in dit land?

  2.
  Two wrongs don’t make a right. Dat er rotzooi is in andere partijen, maakt de persoon van Lucassen niet minder omstreden. Het is grappig dat PVVers, die zonder veel omhaal hun politieke opponenten met modder te besmeuren, nu een huilverhaal gaan afsteken.

  3.
  Het is geen heksenjacht. Er is iets structureels mis met de mensen die voor de PVV in de kamer zitten. Het vingerwijzen naar complotten en heksenjachten is calimero-gedrag dat op zijn best de lachlust opwekt, maar eigenlijk dieptriest is.

 30. HanzChristian

  Wilders klaagt tegenover ‘De Pers’ ( Lot PVV’er Lucassen onduidelijk) dat hij juist geen geld heeft voor screening door dure bureau’s, Miep. Daar heb je juist subsidie voor, maar ik weet niet of PVV daar wel van gediend is.

  Een reaguurder in De Telegraaf ( ‘Soldates kregen diploma in ruil voor seks’) weet te melden: “zou je niet zeggen als je zijn foto ziet….. “Willy Wortel (coffeeshop) is gevestigd aan de rand van het oude centrum van de stad (Haarlem).

  Rond 2005 hing Lucassen daar vrijwel dagelijks aan de bar omdat hij een oogje had op Sandra, die achter de bar stond. Zij is het nichtje van één van de twee eigenaren. De twee kregen een relatie en Lucassen bleef een vaste gast.
  Totdat hij in een ruzie ‘terecht kwam’, waarbij hij zo kwaad werd dat hij de barman bij zijn nek greep en over de bar trok.”
  JanWillem, Breda | 08:43 | 12.11.10

  (Geinig: coffeeshop Willie Wortel http://tinyurl.com/25fo63m voert omstandig actie tegen het nieuwe parlement dat mogelijk de coffeeshops gaat verbieden: ze dreigen te gaan staken.)

  Terwijl we ons wegens de geslotenheid van de partij nog steeds moeten afvragen hoe de lijst tot stand is gekomen, krijg je wel sterk het beeld dat dit met een bingo-molentje is geschied.

  Inderdaad: bingo!

 31. P.S.

  Of het nu om de PVV gaat of niet het is heel onhandig om kamerleden te hebben die niet helemaal “comme il faut” zijn.
  Zoals die mevrouw met haar 2 paspoorten het is gewoon ontzettend stom om zo iemand te benoemen, want Rutte heeft zich in alle bochten moeten wringen om zich eruit te praten en heeft zich zelf daarmee beschadigd.

  Ook al heeft Lucassen zijn “straf” uitgezeten hij wordt onbruikbaar in de kamer, want met een knipoog op het juiste moment zet je hem al in het debat buitenspel.

 32. Pietje Puk

  @Erlkönig
  Het staat natuurlijk indrukwekkend, zo’n bijbelcitaat. Jammer dat u het moet omdraaien om het te kunnen gebruiken: “Het hart des wijzen is tot zijn rechter hand, maar het hart eens zots is tot zijn linkerhand.”. Dat is geen sterktebod.

 33. nedrealist

  @Nick What about de berg boter op de PvdA-hoofden, die twee strafrechtelijk veroordeelde kandidaten, drank-achter-het-stuurrecidiviste Elvira Sweet en fraudeur/financiëel sjoemelaar Hamid Houda, naar De Provinciale Staten van Noord-Holland sturen?

  Of gelden veroordelingen niet voor linkse bestuurders?

 34. Nick

  Dhr. Lucassen heeft de partij ernstig heeft beschadigd. Iemand met zoveel discutabele punten in zijn verleden kan niet representatief zijn en een deel van de bevolking vertegenwoordigen, laat dat duidelijk zijn.

  Dat e.e.a. natuurlijk overtrokken wordt is ook duidelijk. Het is tenslotte een PVVer en dit is koren op de molen van de anties. Hun ‘zie je wel’ is niet van de lucht. Maar begrijpenlijk is dat weer wel.

  Volgens mij is er geen andere mogelijkheid dan deze man te verzoeken zijn zetel in te leveren. Helaas kan je hem niet dwingen, dat is ook onze democratie maar hij zou het fatsoen moeten hebben en moeten begrijpen dat hem niets anders rest. Hij is simpel niet meer te handhaven.

  Ook is het duidelijk dat er wel wat schort aan de screening. Het lijkt me dat wanneer een buro dat heeft gedaan zij aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de schade die door hun missers de PVV wordt aangedaan.
  Maar ook is duidelijk dat kamerleden er niet voor schromen hun verleden te verzwijgen en te liegen over hun onbesproken gedrag en dat komt dus in alle partijen voor!

  Punt is ook dat de PVV een opkomende partij is met een moeilijke pers. Het is daarom dat nog niet iedereen zich wil aanmelden voor een belangrijke functie. Je moet dan of een idealist zijn of lak hebben aan de veroordelingen die jou en je omgeving ten deel vallen. Daar moet je lef voor hebben en dat verdient respect. Maar niet als je liegt en daarmee de partij kan beschadigen, dan ben je een ongeleid projectiel en is er geen excuus.

  Natuurlijk is er een enorm ‘gespin’ achter de schermen van links en zijn deze enorm druk dingen te zoeken waarmee ze deze regering in discrediet kan brengen. En de PVV is het doelwit, zoveel is iedereen wel duidelijk. Daarom denk ik dat men toch begrijpt wat er speelt en deze moeilijkheden geen invloed zullen hebben op toekomstig stemgedrag, integedeel, PVV sympatisanten staan nog steeds pal achter de partij, al was het maar omdat ze geen keus hebben!

 35. Brekebeen

  Eigenlijk zou het criterium bij de screening van kandidaten moeten zijn dat ze een blanco strafblad hebben. Dat had Lucassen overduidelijk niet.
  Je weet gewoon van te voren dat zoiets vroeger of later naar buiten komt, en dat dat dan slecht is voor de beeldvorming.
  Dan kan die Lucassen verder nog zo geschikt zijn, je moet er gewoon niet aan beginnen. Maar mogelijk was de screening slordig.

 36. PetervL

  @Ozymandias:
  Dus? Het leger erop afsturen? (koekje van eigen deeg voor de PVV)

 37. Ozymandias

  Criminaliteitscijfers PVV-Kamerleden hoger dan Goudse straatjeugd

  http://www.hpdetijd.nl/2010-11-11/criminaliteitscijfers-pvv-hoger-dan-bij-goudse-straatjeugd

 38. PetervL

  @DSV:
  Als je het verschil niet kan zien zien tussen sex en ontucht ben ik toch wel erg benieuwd hoe vaak per week je ontucht pleegt met je echtgenote (aannemend dat je die hebt)

 39. DSV

  @ PetervL op 12 Nov 2010 om 15:36
  Als je het verschil niet ziet tussen seks en verkrachting, kan ik je helaas niet verder helpen. Waarschuw wel even je omgeving, wil je?

 40. Tulay

  Als Martien Pennings zich heeft aangemeld voor de Provinciale Staten dan zal zelfs een oppervlakkige tekstanalyse door de sukkels van de A.I.V.D. duiden dat hij Rasoel a.k.a. Leo Sar a.k.a. Kassander a.k.a. raaf is en niet de pedofiel die indertijd als katvanger is ingezet http://www.vanoostendorp.nl/linguist/auteursherkenning.html
  Zijn veroordeling in 1992 tot 2000 gulden boete is er gelukkig eentje waarop Geert & Henk & Ingrid trots mogen zijn. Go Martien, go. Een dag in de week vergaderen in Haarlem moet ook op zijn leeftijd (63) nog makkelijk lukken. Eddy steunt je.

 41. Esther

  @PetervL:
  Er is natuurlijk wel degelijk een verschil. Bij ontucht, in ieder geval zoals in het geval van Lucassen, is er sprake van een autoritaire macht over de ondergeschikte, waardoor laatstgenoemde emotionele druk kan ervaren om toe te geven. Dat betekent niet dat die emotionele druk aanwezig is (er kan ook gewoon sprake zijn van andere motivaties), en het betekent niet dat er geen uitweg is voor de ondergeschikte; de keuze om niet toe te geven blijft aanwezig.

  Voor het slachtoffer van een verkrachting is die keuze er niet. Gelijkstellen van dit soort ontucht aan verkrachting ervaar ik daarom als een klap in het gezicht van de slachtoffers van verkrachting.

  Natuurlijk is er een goede reden dat dit soort ontucht verboden is, namelijk de reden die @DSV al noemde, schijn van of aanwezigheid van machtsmisbruik. Maar de laagte van de strafmaat doet in dit geval vermoeden dat de ondergeschikten wellicht niet geheel tegen hun zin meewerkten. Mocht dat wel zo zijn is hij veel te mild gestraft.

 42. Jasterke

  En vriend en vijand wast elkaar de oren
  ons normbesef wordt plots van groot belang
  op het moment dat schoenen ons niet passen

  barsten we eenstemmig uit in vals fatsoensgezang,
  en pogen ieder om ons heen te overklassen
  in onze zielige wat-ben-ik-goed-hè-streven

  kijk nu eens…wat ’n ploert hé…die Lucassen
  hij is gestraft, maar niet met levenslang
  ik had ‘m minstens levenslang gegeven…

  en zó helpt indirect die mooie PVV tóch
  voor velen onbeseft aan Norm & Waarde mee

 43. PetervL

  @nedrealist:
  Oeps, hier wreekt zich mijn te beperkte belangstelling voor sensatieverhalen, al vind ik het eigenlijk maar een semantisch verschil. Ik heb het nu even nagelezen op de site van RTL4.

  Zullen we het dan maar gewoon houden op:
  “veroordeelde ontuchtpleger” of “veroordeelde crimineel” ?
  Mag u kiezen!

  Het maakt niet zo veel uit en ik gun Wilders meer geluk met zijn kamerleden, ook al hoop ik dat hij zelf spoedig aan populariteit zal inboeten (maar daarover een andere keer, als ik over een maand weer eens naar de DDS site kijk)

 44. Gielah

  Die besmeurcampagne is zonder meer het geval, professor.
  Daar valt ook niet tegen op te boksen, want daar was men al mee bezig toen we deze narigheid nog allemaal niet wisten…. laat staan nu.

  Overigens vind ik ditzelf ook een hele serieuze zaak.
  Ja… ik weet van de criminelen en de terroristen binnen Groen Links en de absoluut afkeurenswaardige zaken, die bij de PvdA allang bon ton zijn en waar nauwelijks iemand over valt…. en al helemaal niet bij de media.

  Dat dit nu echter binnen mijn PVV gebeurt, valt me zeer tegen.
  Niet iedereen dúrft op zo’n lijst te gaan staan…. gezien de gevaren.
  Maar op halve en hele aso’s zit Nederland bepaald niet te wachten.
  Misschien was de SP nog zo dwaas niet, toen zij haar mensen een goed salaris en niets meer uitbetaalde en de rest in de partijkas liet storten.
  Op die manier houdt men tenminste de geldwolven buiten de deur, die geen visie en geen idealisme bezitten.
  Het feit dat Wilders zó lang met die Lucassen moet praten, lijkt erop te wijzen dat ook deze kerel zich zijn jaarlijkse topsalaris niet wil laten ontfutselen.

 45. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

  Markuszower is dankzij een geheime brief van Hirsch Ballin besmaad. Een brief die hijzelf niet te zien heeft gekregen en waarvan we tot op de dag van vandaag niet weten wat er precies in staat. Laat staan dat Markuszower zich hiertegen heeft kunnen verdedigen want het was immers niet duidelijk wat de beschuldiging precies was in die brief?
  Het is niets anders dan een on going smear campaign tegen de PVV zoals de PvdA dit per ongeluk, door een gelekt stuk, al heeft aangekondigd.

 46. Willie

  @Bas: maar de termijn is 3 maanden, dan krijg je gewoon 2 jaar wachtgeld.

  En de man kan best in de kamer blijven, maar de hysterie die je ziet bij het Telegraafvolk op het moment dat de heer Bos een zonnebril volgens afspraken declareert ploft nu een keer terug en de constatering dat de heer Wilders de beste man best in de fractie kan houden, maar dat de heer Wilders vervolgens ernstig moet inbinden qua hoofden eisen lijkt mij niet meer dan een terechte.

 47. Hal Incandenza

  @Esther
  Laat staan voor een partij met maar één (!) lid.

 48. Bas

  Hypocrisie is niemand vreemd blijkt wel hier.

  Als 10 jaar oude Marokkanen bloembollen gooien moeten ze per direct het land uit, maar als een parlementariër (!) die zijn positie als leraar op deze wijze misbruikt is dat niet erg. Kan gebeuren. Een week cel bewijst dat er nauwelijks iets aan de hand is, toch? (Als de PVV stem consequent was geweest had ze om een zwaardere straf voor Lucassen gevraagd, maar dat terzijde.)

  Ja, er is bij alle partijen waarschijnlijk een hoop mis, maar om na acht (!) incidenten (van fraude, via oplichting naar geweldpleging – des te knapper gezien het tijdsbestek) te gaan roepen dat dit allemaal niets is vergeleken met wat links allemaal heeft misdaan (zelfs Lubbers en Mulisch worden erbij gehaald) is toch echt een knap staaltje willoosheid. Zoals de radicale moslim geen enkele kritiek op de koran verdraagt, zo verdraagt de radicale Wilders aanhanger geen enkele kritiek op de PVV. Het is net een religie.

  Je kan er donder op zeggen dat Lucassen niet uit de kamer gaat, want hij verdient nu zo’n 90.000 euro per jaar en zijn kans op een baan is na deze affaire natuurlijk miniem. Laat staan met zo’n salaris. Voor wachtgeld komt hij niet in aanmerking, want hij zit nog geen half jaar in de kamer.

  Wat dan? Of hij gaat op eigen houtje verder (Lijst Lucassen) waardoor de regering is overgeleverd aan deze malloot, of je houdt hem in de fractie, waardoor Wilders nooit meer iets over daadkracht en principes kan zeggen.

 49. DSV

  Begint er hierboven éen over verkrachting te roeptoeteren. Kennelijk zit de frustatie erg hoog of is de wens de vader van de gedachte. Niet dat het de reputatie van deze reaguurder beschadigt, want die was al lang aan diggelen.

  Met seks an sich heeft deze veroordeling niets van doen, met ontucht nog minder en met verkrachting al helemaal niet. Waar het wel mee van doen heeft is met de noodzaak tot het voorkomen van de schijn van machtsmisbruik. En die regel geldt o.a. in het leger en in het onderwijs, plaatsen waar macht door hiërachie stevig verankerd is.

 50. Bas

  @DSV Als je je macht misbruikt voor sex heeft de veroordeling toch àlles daarmee van doen?

 51. PetervL

  Shit, ik was niet van plan om tijd aan DDS te verspillen, maar nu er zo om feiten geroepen wordt (door Nedrealist en DSV), hier zijn wat feiten
  A) Het vonnis (de veroordeling van dhr Lucassen volgersn de rechtbank documenten, te vinde n op de site van RTL4)

  Het bewezene levert op het misdrijf:
  Als ambtenaar ontucht plegen met een persoon aan zijn gezag onderworpen; meer malen gepleegd.

  B) het in het vonnis vermelde Artikel 249, Wetboek van Strafrecht:
  1
  Hij die ontucht pleegt met zijn minderjarig kind, stiefkind of pleegkind, zijn pupil, een aan zijn zorg, opleiding of waakzaamheid toevertrouwde minderjarige of zijn minderjarige bediende of ondergeschikte, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vierde categorie.
  2
  Met dezelfde straf wordt gestraft:
  1
  de ambtenaar die ontucht pleegt met een persoon aan zijn gezag onderworpen of aan zijn waakzaamheid toevertrouwd of aanbevolen;
  2
  de bestuurder, arts, onderwijzer, beambte, opzichter of bediende in een gevangenis, rijksinrichting voor kinderbescherming, weeshuis, ziekenhuis, of instelling van weldadigheid, die ontucht pleegt met een persoon daarin opgenomen;
  3
  degene die, werkzaam in de gezondheidszorg of maatschappelijke zorg, ontucht pleegt met iemand die zich als patiënt of cliënt aan zijn hulp of zorg heeft toevertrouwd.

  NB ik heb geen wensen (of verwensingen) in de richting van dhr Lucassen. Als u een groot verschil wil zien tussen ontucht plegen en verkrachting, dan staat dat u vrij. Ik zie ze beide als ontoelaatbaar (en dan niet alleen voor een kamerlid of militair)

 52. nedrealist

  @PetervL Inderdaad, de wens is de vader van de gedachte. Als u ergens een verkrachting wilt zien, soit. Maar botvier uw fantasie dan maar eens op een fietsenhoksocialist, die een liberaal op de kniëen ‘dwingt.’

  Hardnekkig als u bent in uw beeldvorming nog één keer dan: het ging om een hiërarchisch delict, geen verkrachting.

 53. Bas

  @Trudy:

  En er zit natuurlijk helemaal niets tussen die twee keuzes? Òf Lucassen, òf criminele marokkanen op gestolen scooters. Volgens uw redenering zijn er nu géén criminele Marokkanen op gestolen scooters, maar komen ze bij bosjes als Lucassen wordt weggestuurd.

  Ik prefereer in ieder geval een volksvertegenwoordiging, degenen die de regering moeten controleren, zonder een veroordeelde ontuchtpleger (en wat er allemaal dan ook waar is over zijn agressieve gedrag) en ieder weldenkend mens van links tot rechts en van liberaal tot conservatief zou het daar mee eens moeten zijn.

 54. Trudy

  Er zitten overal rotte appels tussen, maar hoe dan ook!!! de kiezers blijven toch op de PVV stemmen, want zeg nu zelf, wil je Lucassen die zijn straf allang heeft uitgezeten, of die criminele marokkanen op gestolen scooters die er niet voor terugdeinzen om mensen op het zebrapad dood te rijden???????

 55. PetervL

  @DSV:
  PVV-Kamerlid Eric Lucassen is in 2002 veroordeeld wegens ontucht. Hij was indertijd sergeant bij de Koninklijke Landmacht en instructeur bij het Schoolbataljon in Ermelo. Daar verrichte hij seksuele handelingen met twee soldates in opleiding.

  Ik lees toch duidelijk ONTUCHT en VEROORDELING . . .
  en dan kom je dus uit op veroordeelde ontuchtpleger of veroordeelde crimineel.

  Zit u nog in de ontkenningsfase? Dat gaat echt wel over, kwestie van de feiten lang genoeg in de ogen zien.

 56. alias

  Willem jan Hiderink
  Licht de andere kamerleden eens door,krijg je ook viese vingers.Het is wel schuimmarscheerder hoor.Lees De Stem ,lees je meer over de honden stront.
  En wat die meiden betreft ze hadden NEE kunnen zeggen.
  Toch blijf ik PVV stemmen hoor.

 57. DSV

  @ Nico op 12 Nov 2010 om 14:52 #
  > Ze veroordelen Lucassen niet, maar wijzen alleen naar andere partijen.

  En dat zullen ze blijven doen, tot dat links de hand in eigen boezem gaat steken.
  Two wrongs don’t make it right, but they sure make it even.

 58. Nico

  @Gielah,

  Net zozeer als dat Groen Links goed samengaat met activisten die wel eens buiten de wet opereren gaat de PVV nu eenmaal uitstekend samen met schuinsmarcheerders, klappen uitdelers en brievenbuspissers als Lucassen. En je ziet het op de diverse blogs, ook de PVV aanhang heeft weinig moeite met dergelijke figuren. Ze veroordelen Lucassen niet, maar wijzen alleen naar andere partijen.

  Iemand als Lucassen past nu eenmaal prima binnen het profiel van de PVV, net zozeer als dat iemand als Duyvendak prima paste in het GL van een paar jaar geleden. GL is nu een beetje aan het ont-radicaliseren, misschien dat de PVV gaat ont-tokkieseren. Maar in dat laatste geval zou de PVV een belangrijk deel van zijn kiezers kwijtraken.

 59. J.F.Besseling

  De ‘ontuchtzaak’ tegen Lucassen veroorzaakt verontwaardiging bij dezelfde mensen die de vele ‘ontuchtzaken’ van de bewierrookte Harry Mulish hem maar al te graag vergeven. Of is het mee naar huisnemen vanuit hotel Americain van jonge meiden (bewonderaars) voor ‘ontucht’ gewoon voor een schrijver?
  De hedendaagse losse moraal is de mijne niet, en het is goed dat in de strijdkrachten met zijn strenge gezagsverhoudingen er andere normen gelden dan bij de feesten buiten de strijdkrachten van het soort, waar Lucassen de fout inging.
  Moeten we nu de balans gaan opmaken van het sexueel gedrag of misdragingen van alle kamerleden?

 60. Esther

  @nedrealist:
  Als het een gevestigde partij met tienduizenden leden niet eens lukt om zich tot geschikte kandidaten te beperken, hoeveel moeilijker is het dan voor een partij in opkomst?

  Daarnaast is de PVV de protestpartij bij uitstek. Mensen die PVV stemmen zullen dat wellicht vaak doen omdat ze ontevreden zijn over de gevestigde orde, maar niet van zins om er zelf energie in te steken. Dat maakt het nog moeilijker voor de PVV; dat het waarschijnlijk is dat PVVers minder snel politiek actief zijn.

 61. Trudy

  @Zande: Hoe je het wnd of keert, Als Lucassen vertrekt dan neemt hij zijn zetel mee, en dan is het kabinet zijn meerderheid kwijt en zijn we aan de Goden overgeleverd!
  Groetjes Trudy

 62. PetervL

  http://WWW.NU.nl, 12 november 2010 21:35

  ROTTERDAM – Tweede Kamerlid Eric Lucassen van de PVV is opgenomen in de database met Nederlandse pedofielen van stopkinderpornonu.com. Dat heeft de redactie van de website laten weten.
  Website:
  http://www.stopkinderpornonu.com/pedos-online/vob-ned/noord-holland/

  Mijn vraag, sinds wanneer?

 63. CDlogo

  Hmm.. ik zie het probleem niet zo.
  Wilders moet gewoon Lucassen uit de PVV zetten.
  Neemt hij zijn zetel mee so what ?
  Je maakt mij niet wijs dat Wilders happy is met dit door hem gesteunde kabinet tot nu toe, dat voor linkse moties aangaande de islam stemt, een incapabele minister van immigratie e.d.
  Dus gewoon Lucassen eruit en de stekker uit dit kabinet en volgend jaar maart met de PS verkiezingen gelijk nieuwe TK verkiezingen.

 64. nedrealist

  @PetervL Nu wordt ’t echt te ranzig…

 65. Refke

  Update, fyi:
  vr 12 nov 2010, 22:28

  Lid hof verliest stukken ontuchtzaak Lucassen

  ARNHEM – Een lid van het gerechtshof in Arnhem is kopieën van het arrest en enkele processtukken van de ontuchtzaak rond het huidige PVV-Kamerlid Eric Lucassen kwijtgeraakt. De raadsheer had de stukken mee naar huis genomen en is ze onderweg verloren. Degene die de stukken op straat vond, heeft ze aan het tv-programma RTL Boulevard gegeven, dat er vrijdagavond melding van maakte.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/8202620/__Stukken_ontuchtzaak_Lucassen_kwijt__.html?sn=binnenland,buitenland

  Lucassen heeft dus een baas boven baas gevonden 😉
  Wie dit toeval vindt is wel heeel naiv…

 66. Paul

  Ja, de PVV van Wilders is een Echte KNOKPLOEG! Beter gezegd: een stelletje hypocriete ASO’s!

 67. Trudy

  Ach je hebt ook financiële uitbuiters o.a Herfkens en nog meer van dat “moois’ daar bij de PvdA!!!

 68. Paul

  @ tipo

  Dat al het pvv-tuig daar in limburg en omstreken weggespoeld mag worden! De Natuur houdt daar een grote schoonmaak.

 69. tipo

  @Refke 03:43
  Wel bijzonder dat de stukken niet verregend zijn de afgelopen 2 dagen met dit vieze weer.

 70. zande

  Die vent is absoluut ongeschikt om volksvertegenwoordiger te zijn!

  Dat geldt overigens voor alle kamerleden van CDA, PvdA, D 66 Groen Links, SP en PvdD ook. Die zou ik nog niet als tuinman willen hebben.

 71. DSV

  @ Ozymandias op 12 Nov 2010 om 16:36
  Ik lees dat éen van de misdadigers zelfs CV-fraude heeft gepleegd.
  Toegegeven, dat is een vergrijp waar je weinig kansenjongeren op zult betrappen.

  @ Nick op 12 Nov 2010 om 18:13
  Goed en afgewogen verhaal, met een heel juiste conclusie.
  Engelbart, lees je ook mee?

 72. Schnoebel

  Uiteraard moet Lucassen zijn kamerzetel opgeven en Wilders moet zijn mensen beter screenen. Vooral in de wetenschap dat alle politieke partijen en de MSM het vergrootglas op de PVV gericht houdt in de hoop Wilders te kunnen afbranden.

  Ik vraag mij trouwens af of GroenLinks Duyvendak ook gegoogeld heeft toen hij zich aandiende. Waarschijnlijk was zijn verleden intern wel bekend, maar door er in zijn boek zelfs over op te scheppen en het daardoor aan de grote klok te hangen moest men hem wel lozen.

  Ook denk ik dat ex-staatssecretaris De Vries, die het aanlegde met een ondergeschikte, binnenkort weer een prominente plek in het CDA zal krijgen.

  De spreekwoorden: “wie zonder zonden is werpe………..” en “de ketel verwijt de pot…..” zijn hier wel op zijn plaats.

 73. nedrealist

  Ik bedoel dus PvdA-sjoemelaar Hamid Houda. IPhonetoetsen zitten te dicht op elkaar…

 74. Willie

  Ik vind het vooral erg tegenvallen hoe lang de heer Wilders nodig heeft om tot conclusies te komen over zijn fractiegenoten.

  Normaal heeft hij niet zo veel moeite om snel iemands hoofd te eisen.

  Maar het Telegraafvolk zal wel concluderen dat het niet de heer Lucassen geweest is, maar dat Frits Wester undercover in het leger is gegaan in 2002, zich voordeed als de heer Lucassen, omdat RTL wist dat in 2010 deze man voor de PVV de kamer in zou komen.

 75. J. van Dijk

  Waarom moet deze Frits Wester uit de partij?
  Hij is toch het model voor de gemiddelde PVV-stemmer:
  blank, man, kaal, gewelddadig, racistisch, dom, bierzuipende tokkie vol tatoeages en ga zo maar door.
  Dit is gewoon prachtig nieuws voor de PVV, weer 1 zetel erbij!

 76. aske

  Oh,jullie vergeten Ruud Lubbers, die ook niet van andere vrouwen af kon blijven.
  Doordat hij aan een Amerikaanse zat, raakte hij zijn baan in Genève kwijt. Maar ik vind die Lucassen toch wel een engerd !
  Wilders moet de mensen beter screenen. Verder ben ik het wel met vele van zijn standpunten eens.

 77. J. van Dijk

  Hoe wil je beter gaan screenen als alle kandidaten toch uit gekken bestaan en degene die de screening doen dat ook zijn.

 78. nedrealist

  @PetervL Zie hier weer het linkse geweld aan doen van controleerbare feiten. Ook verbaal kent het geweld van links geen grenzen, lijkt het wel.

  Wilt u een linkje naar het vonnis? Hier is ie dan: http://is.gd/gWApI

  De veroordeling betrof de sexuele handelingen tussen meerdere en ondergeschikte, hetgeen verboden is.

  De enige die hier iets verkracht bent u, namelijk de feiten.

 79. Mas Rob

  @ DSV
  Het lijkt me inderdaad ook evident, maar gezien de reacties is het voor sommige PVV aanhangers vrij moeilijk: downplayen en vingerwijzen, het proberen te verdedigen wat niet te verdedigen is.

  Ik ben het met u eens dat zaken in perspectief gezien moeten worden. Vraag blijft dan natuurlijk wel: welk perspectief?

 80. HaJoGe

  Het lijkt mij zuiver als de heer Lucassen het parlement verlaat.

  Los daarvan: aan de straf valt te zien dat de aangifte duidelijk weer een opgeklopt feit betrof, net zoals het gedoe met die honden-buren – en Nederlanders kunnen zijken – dat weten we allemaal.

  En links heeft nu eindelijk haar zin: de tweede kamer moet een afspiegeling zijn van de samenleving – dus een iemand, die de fout inging, kan er rustig bij. Groenlinks gaf het goede voorbeeld.

 81. Tipo

  Meneer Lucassen is een opgewonden standje. Hij blijkt niet altijd een model-Henk te zijn geweest. Of juist wel, want welke vent wil er geen seks met 2 dames of heeft een hekel aan poep onder zijn schoen, of mept er op los als iemand aan zijn vriendin komt.

  Meneer Lucassen overdrijft het wellicht een beetje, maar het is wel een echte kerel met veel testosteron (Daar wordt je ook kaal van).

  Zolang hij zich als kamerlid gedraagt, zie ik het probleem echter niet zo.

  Allen dat blowen is een beetje kinderachtig. Dat moet ie niet meer doen.

 82. Tulay

  De vele tijd die Wilders nodig heeft om een beslissing te nemen laat zich alleen maar verklaren dat Geert en Eric zitten te wachten op de berekening van het ABP hoeveel wachtgeld de jarige (12 november 1974) gaat genieten als-ie per 17 december 2010 zijn kamerzetel opgeeft. De vraag wat hem dit gaat kosten is alleszins legitiem als je net bent ingesteld op een inkomen waarvan je met je beperkte capaciteiten alleen maar kon dromen. Eerst op basis van het antwoord van het ABP worden de indringende gesprekken hervat over het verdere verloop van de carriere van Lucassen in of buiten de P.V.V. Dat in/buiten is weer afhankelijk van de analyse die het partijbureau maakt van de gevoelens van Henk & Ingrid in den lande. Ik heb de jarige net een riem onder z’n hart gestoken per e-mail. Je moet toch wat in deze benarde tijden voor iemand wiens stoep straks wordt bezwaddeld door elke hondenbezitter in Zandvoort. Kom Fikkie, we gaan een rondje Eric lopen.

 83. nedrealist

  @Esther De PVV is al anderhalf jaar aspirant-kandidaten aan het klaarstomen voor de Provinciale Staten. Maar waarom zou alleen de PVV niet in staat zijn om goede onberispelijke kandidaten te vinden voor de kieslijsten?

  Neem bijvoorbeeld de PvdA-kandidaten voor Noord-Holland. Daar vallen al twee figuren op, de Bijlmerdeelraadvoorzitter Elvira Sweet en oud-Kamerlid Hsmid Houda. De één een veroordeelde recidivistische onder-invloedrijdster, de ander een veroordeelde fraudeur en sjoemelaar, die zijn Kamerzetel niet wou opgeven. Over vervuild blazoen gesproken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.