Google en Apple domineren markt mobiele telefonie

Google en Apple zijn beide namen die bekend zijn in de wereld. Dat is niet alleen de marketing, maar dat is ook het product en waar de namen voor staan. Daar waar Microsoft domineert in de PC-wereld zo domineren Google en Apple in wereld van de mobiele telefonie. Daar is niets mis mee en dat is een goede zaak daar het voor de eindgebruiker duidelijk is en wanneer er apps worden ontwikkeld voor maar twee platformen dan is de consument winnaar daar de prijs wordt gedrukt.

Volgens de Financial Times zijn de Europese mobiele aanbieder niet blij met de beperkte keuze en zien zij liever meer versplintering in het aantal besturingssystemen. Zij hopen dan ook dat het noodlijdende Nokia, geen kleine speler op de markt, kiest voor Windows Phone 7 of een verdere ontwikkeling van het systeem MeeGo van Nokia.

Is het niet beter te kiezen voor de winnaars qua besturingssysteem in plaats van vast houden aan verloren idealen van systemen die waarschijnlijk niet lekker van de grond komen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.