Revolte Egypte drijft olieprijs op

De revolte tegen het bewind van Mubarak heeft de olieprijs omhoog gestuwd tot $100 per vat. De angst bestaat dat deze Egyptische volksopstand zich zal uitbreiden over het olierijke Arabische schiereiland. De prijs van 100 dollar werd voor het eerst bereikt in 2008 ten tijde van de wereldwijde economische hoogtijdagen. Naast de angst voor uitbreiding van de opstand bestaat er ook angst dat de Egyptische opstand zal leiden tot stagnatie van de scheepvaart in het Suezkanaal waar 8% van de wereldwijde scheepvaart gebruik van maakt. 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Johrij

  inruilen tegen koninginnedag 2011? Heb ik geen probleem mee ook niet met het afschaffen van koninginnedag. De puinhopen na weer een 30 april viering in Amsterdam zijn zo mogelijk veel groter dan de viering van de WK finale (bij winst).

 2. Gielah

  Laat Nederland – als men inderdaad de werknemers allemaal vrijgeeft op maandag a.s. – nóóit meer roepen dat we in een crisis zitten.
  Laat het ons vooral ook niet vertellen dat er geen geld genoeg zou zijn voor hulp aan ouderen en zieken.

  Maar hopenlijk gaat dit idee niet door.
  Er moet toch ergens een grens aan de brood-en-spelen mentaliteit zijn?

  En wat nu: ‘nationaal feest’….
  Ten eerste zijn we de afgelopen weken al ( bijna) allemaal knettergek geworden van het aan één stuk door over voetbal kwekken op radio en tv…. alsof er verdorie geen écht belangrijke zaken zijn om aandacht aan te besteden…. en krijgen we reportages te horen over jonge mensen, begin 20, die zich geheel en al in de schulden steken om voor 3500 euro naar Zuid-Afrika over te vliegen, omdat ze ‘erbij geweest moeten zijn’ en dit ‘dé westrijd van hun generatie’ zou zijn….
  Je gelooft je oren toch niet?
  Een psychiater zou hier rijk aan kunnen worden.

  Voorts ontstaat er, mocht Oranje onverhoopt de winnaar zijn, een ronduit gevaarlijke situatie in Amsterdam.
  Het Openbaar Vervoer meldt nu al de stroom bezoekers niet te kunnen behappen.
  Men dient op maandag al naar Amsterdam te komen en dan pas woensdag weer te vertrekken, is het advies, want men komt niet meer met de trein naar huis… teveel mensen die allemaal ineens weg willen.
  In Amsterdam zelf zijn de straten te smal ( zo meldt de politie) om – mocht er paniek uitbreken – de mensen een uitweg te geven.
  Bepaalde woonboten worden beveiligd of elders heengeloodst.
  Ging men in 1988 al onverantwoordelijk te keer ( allemaal onder het motto van ‘feest’ nota bene): nu komt er een veelvoud van de toen aanwezige aantallen mensen op het spektakel af… geheel en al belust op weer een herhaling van de treurige toestand van ’88.

  U voelt hem al aankomen: het zou mij zeer veel genoegen doen als Spanje won.
  En dan niet alleen om het boven vermelde, maar ook omdat ik ( Sneyder en Robben en Kuyt uitgezonderd) alleen nog maar laf en saai en slaapverwekkend voetbal van dit elftal véél te dik betaalde mannen heb aanschouwd.
  Wat van Persie aangaat: die heeft nog in het geheel niets gedaan… ja… in de weg gestaan.
  Nog even het Museumplein en dan: ‘Over en uit’ en dan kan Nederland weer fijn aan het werk ( of moeten er dan weer mensen vrijaf krijgen vanwege de Tour de France, soms?).

 3. leonard

  Hoezo vrij. De wedstrijd is toch Zondag!

 4. Frits

  Michael en de reageerders: de vrije dag is door de FNV voorgesteld op dinsdag, de dag van de huldiging. Niet op zondag, niet op maandag; dat heeft geen zin.

  Voor het overige: een vrije dag is niet nodig. Amsterdam is nu al doodsbenauwd voor de toestroom en zou het liefst willen dat iedereen gewoon thuis bleef (we hebben toch televisie?). Het is geen nationale feestdag; “we” hebben wel vaker wereld- en Olympische kampioenschappen gewonnen en daar kregen we ook niet allemaal voor vrij. Waarom dan plotseling voor een ploeg voetballers wel? En bovendien heeft elke Nederlandse werknemer al meer vrije dagen dan hij op kan; is het te veel gevraagd om er desgewenst daarvan een op te offeren?

 5. levbont

  Beste Frits, het wk-voetbal winnen is toch wel iets anders dan een olympische titel o.i.d., dat staat boven alles. Er is geen grotere titel dan die van het wk-voetbal.

 6. Frits

  @levbont: Ja, voor voetballiefhebbers misschien :-). En bijzonder zou het zijn omdat het “ons” nog nooit gelukt is, in tegenstelling tot een kluitje hockeyers bij voorbeeld. Maar nationale feestdag? Nou nee. Ik herinner me uit mijn werkzame leven dat ik tegen het eind wel 40 vrije dagen per jaar had en bij god niet wist hoe ik ze moest op krijgen. Ik ben drie maanden eerder met pensioen gegaan om mijn stuwmeer op te maken (want ik had er heel Nederlands natuurlijk wel recht op).

 7. wally groesbeek

  Voorlopig is deze klunz met natuurlijk een leger van profiteurs en ambtenaren gratis en voor niets naar afrika gegaan . wanneer worden we van de ze mongool verlost en niet meer geconfronteerd me deze slappe zak .

 8. Hans

  Dit soort stukken zijn nu precies de reden waarom gewone hardwerkende (zoals ikzelf) Nederlanders niet op rechtse partijen stemmen zoals CDA en VVD. Zij denken alleen maar aan economie, aandeelhouders en geld. De menselijke maat is men helemaal kwijt. In hun ogen allemaal klootjesvolk en loonslaven, alleen bruikbaar om de economie gaande te houden tegen een zo laag mogelijk loon. Zeker geen extratjes zoals een vrije dag voor een nationaal feest, stel je voor. De samenleving is niet belangrijk, alleen de economie en zelfverrijking telt voor deze clubs. Delen en samenwerken met het gewone volk daar gruwelen ze van. Ze hebben zelf meegewerkt aan het importeren van allo’s als goedkoop werkvee en stemvee voor links. Daarom doet Rutte mee met die rooien, de economie voor de VVD en de rest voor de linksen. Stelletje landverraders. Werken allemaal samen met Beatrix om de macht te behouden voor de elite. En maar zeuren over moreel superieur links. Biedt dan een alternatief aan sukkels! Het zal nooit gebeuren helaas en daardoor blijft Bea met links aan de macht.

  Een PVV’er

 9. alida

  Ik zal blij zijn als het afgelopen is ,voetballen en wielrennen op tv.
  Ik ben het meer dan zat kijk er ook niet naar.

 10. wirbel010

  Ik dacht dat het voor dinsdag was bedoeld zodat een ieder naar de festiviteiten in Amsterdam kan.

 11. Trudy

  Laten die arbetders dan een snipperdag nemen, zo slecht hebben zij het niet meer hoor, en de werkgevers met een schadeportie laten zitten zeker..
  De arbeiders zijn vanaf nu tot en met hun dood, verzekerd van hun inkomen op kosten van de werkgever..
  Dat is ook de reden dat ik als zelfstandige onderneemster nooit een arbeider in dienst neem, want dat is hetzelfde als met een gescheiden vrouw, ze zuigen je helemaal uit en ze staan altijd in hun recht..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.