Aantal doden per energiebron (per TWh): kernergie veiligste van allemaal

Foto:

Steenkool: 161; Olie: 36; Biomassa: 12; Wind: 0,1; Nucleair: 0,04. Eat that, Liesbeth van Tongeren.

Verantwoording van de cijfers hier.

(h/t Sargasso. Sargasso? Ja, Sargasso.)

P.S.: op dit moment wordt op de Duitse (publieke) TV een onwaarschijnlijk anti-kernenergie-verhaal afgestoken. Hier binnenkort terug te zien, must see voor iedereen die zich afvraagt waarom (veel) Duitsers zo anti-kernenergie zijn. (Zie ook de LOL-poll: Zal de catastrofe in Japan in de toekomst gevolgen voor uw levensstijl hebben?…WTF?!…40% zegt ja…..)


Energy Source Death Rate (deaths per TWh)


Coal – world average 161 (26% of world energy, 50% of electricity)
Coal – China 278
Coal – USA 15
Oil 36 (36% of world energy)
Natural Gas 4 (21% of world energy)
Biofuel/Biomass 12
Peat 12
Solar (rooftop) 0.44 (less than 0.1% of world energy)
Wind 0.15 (less than 1% of world energy)
Hydro 0.10 (europe death rate, 2.2% of world energy)
Hydro - world including Banqiao) 1.4 (about 2500 TWh/yr and 171,000 Banqiao dead)
Nuclear 0.04 (5.9% of world energy)

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!