De vrouw als slachtoffer: seksles

Geen categoriemrt 25 2011, 15:15
Vanaf volgend jaar krijgen alle scholieren in Amsterdam onderwezen wat 'normaal' is in een seksuele relatie. Deze lessen worden ingezet als wapen in de strijd tegen loverboys. U raadt al waar de lessen op gaan neerkomen: zuur feministisch gezwam over de man als dader en de vrouw als slachtoffer.
Een team van docenten, samengesteld in samenwerking met de GGD, zal langs alle scholen gaan om de lessen te geven. Het wordt geen vrijblijvend gegiechel, maar een serieuze voorlichting over wat wel en niet hoort. Jongens en meisjes zullen in aparte groepen onderwezen worden.
En wat 'hoort' er dan wel en wat 'hoort' er dan niet? De verantwoordelijke wethouder in kwestie, Eric van der Burg:

'Meisjes moeten weten wat normen en waarden zijn, hoe ze hun grenzen aangeven. En jongens moeten weten dat het niet normaal is om eisen te stellen op seksueel gebied.'

U begrijpt inmiddels dat dit zal neerkomen op Tweede Golf-propaganda van jewelste. Laten we vooral alle jongens goed bewust maken van hun verderflijke natuur. Het heeft geen zin om jongens iets te leren over normen en waarden. Nee, jongens moeten vooral goed weten dat ze nooit iets mogen vragen van een meisje.
Meisjes namelijk, zijn behalve superieur ook nog eens heel kwetsbaar. We moeten ze weerbaar maken tegen het vleesgeworden gevaar: de man.
Wilt u liever niet dat uw kind op school onderwezen krijgt wat allemaal wel en niet zou horen op seksueel gebied? Bijvoorbeeld omdat u vindt dat waardevorming rondom seksualiteit een taak is van de ouders? Gaat er maar niet van uit dat u uw kind thuis mag houden! Nee, deze lessen zijn onderdeel van het reguliere lespakket, dus aanwezigheid is verplicht. Bovendien, als u uw kind bij de lessen weghoudt, bent u volgens onze wethouder geen goede ouder:

'Ik mag toch aannemen dat ouders het beste willen voor hun kind?'

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten