Economische Zaken vindt ook: Kernenergie? Natuurlijk!

Geen categoriemrt 14 2011, 20:00
Het ministerie van economische zaken is het helemaal eens met Isser!
Net als mijn hooggeachte collega hier bij DDS vindt 't ministerie dat er, ondanks de gebeurtenissen in Japen, geen reden is om het Nederlandse standpunt inzake kernenergie te veranderen:

Dit betekent dat nieuwe kerncentrales in Nederland in principe mogelijk blijven. Het vertrouwen van de Nederlanders in kernenergie is echter gedaald.

En dat is toch wel even een zware aderlating voor GroenLinks, Greenlinks, de PvdA en andere linkse doemdenkers. Jammer he, weer een natuurramp die jullie niet helemaal kunnen uitbuiten. Vervelend hoor!
Overigens zegt het ministerie ook dat men probeert te leren van de gebeurtenissen in Japan. Mochten er in de komende jaren nieuwe kerncentrales neergezet worden in Nederland dan zal men 'rekening houden' met de Japanse ervaring.
Mooi hoor, heel mooi. Alleen vraag ik me af wat ze daar precies mee bedoelen? In Nederland zullen geen 30-jaar oude, maar geheel nieuwe en moderne centrales neergezet worden. Daar komt bij dat we in Nederland zelden te maken hebben met een aardbeving van 8,9 op de schaal van richter, gevolgd door een vloedgolf van 10 meter hoog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten