Nederland doet even niet mee in Libië

Een terechte beslissing van het kabinet. Frankrijk en Engeland doen er veel aan hun oude koloniale grandeur in het Midden-Oosten terug te krijgen. Om dat te bereiken is het aanvallen geblazen, soms een verkeerde tank hier of daar, maar dat mag de pret niet drukken. Om nog aanvallender te zijn hebben de neo-kolonialen aan de NAVO-lidstaten gevraagd leuk mee te doen. Helaas, de NAVO als blok bestaat niet meer en het is, bijna, ieder voor zich en God voor ons allen. Nederland heeft dan ook terecht nee gezegd.

De Nederlandse regering vindt dat de handhaving van het wapenembargo en het vliegverbod voldoende bijdraagt aan de NAVO-missie in het Noord-Afrikaanse land. “Wij gaan ervan uit dat we een passend aandeel leveren met onze F-16’s en andere middelen”, aldus minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken.

Uitstekend. Khadaffi is een crimineel en moordenaar, maar die rebellen staan op een goede tweede plaats.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Raaf

  De in DDS opgehemelde Cameron vaart er wel bij. Effe wat radicale islamieten (Volgens Joop.nl/Trouw/Petra Stienen/Bertus hendriks ‘rebellen’ die een democratie willen en gelijke rechten man/vrouw, homo/hetero, zwart/wit) aan de macht helpen in Libië (het mag wat dooien kosten), wat zinloos tetteren voor het thuis-front (Immigratie kan soms ook probleempjes opleveren) en de goegemeente -waaronder DDS- is weer happy.  Oorlog loont. Michael wilde ze zelfs gaan bewapenen. Mujahedin Style !

 2. joga

  Ze zouden er beter aan doen de grandeur van hun eigen land weer wat op te vijzelen. Dat kost geen geld , dat levert per land tientallen miljarden per JAAR op, die ze daar uitstekend voor kunnen gebruiken.Politici zijn helaas stekeblind voor positieve oplossingen, dus smijten ze het  geld liever over de balk richting Moslim Broederschap, die Noord-Afrika al aardig aan het overnemen is. Het Allah Akbar is in ieder geval overal dominant aanwezig. 

 3. Herman01

  @Raaf 17.41, 100% mee eens!

 4. Raaf

  De in DDS opgehemelde Cameron vaart er wel bij. Effe wat radicale islamieten (Volgens Joop.nl/Trouw/Petra Stienen/Bertus hendriks ‘rebellen’ die een democratie willen en gelijke rechten man/vrouw, homo/hetero, zwart/wit) aan de macht helpen in Libië (het mag wat dooien kosten), wat zinloos tetteren voor het thuis-front (Immigratie kan soms ook probleempjes opleveren) en de goegemeente -waaronder DDS- is weer happy.  Oorlog loont. Michael wilde ze zelfs gaan bewapenen. Mujahedin Style !

 5. joga

  Ze zouden er beter aan doen de grandeur van hun eigen land weer wat op te vijzelen. Dat kost geen geld , dat levert per land tientallen miljarden per JAAR op, die ze daar uitstekend voor kunnen gebruiken.Politici zijn helaas stekeblind voor positieve oplossingen, dus smijten ze het  geld liever over de balk richting Moslim Broederschap, die Noord-Afrika al aardig aan het overnemen is. Het Allah Akbar is in ieder geval overal dominant aanwezig. 

 6. Herman01

  @Raaf 17.41, 100% mee eens!

 7. Raaf

  De tweede plaats ? Dat weet ik niet Isser. Die ‘rebellen’ worden gesteund door El-Quaida. Het middel zou wel eens veel, veel, veel erger dan het kwaad kunnen zijn. Of vergeten we de lynch partijen op de kleurlingen ? Sowieso is het onbegrijpelijk dat de islamieten jaren en jarenlang de christelijke en animistische bevolking van Darfur mochten uitmoorden terwijl in twee weken tijd (en vanwege binnenlandse motieven en oliebelangen) werd besloten om zowel de islamitische hordes te steunen in Ivoorkust als de radicaal islamitische stammen in Libië. Dit hele zaak stinkt erger dan een gierput.  

 8. Raaf

  De tweede plaats ? Dat weet ik niet Isser. Die ‘rebellen’ worden gesteund door El-Quaida. Het middel zou wel eens veel, veel, veel erger dan het kwaad kunnen zijn. Of vergeten we de lynch partijen op de kleurlingen ? Sowieso is het onbegrijpelijk dat de islamieten jaren en jarenlang de christelijke en animistische bevolking van Darfur mochten uitmoorden terwijl in twee weken tijd (en vanwege binnenlandse motieven en oliebelangen) werd besloten om zowel de islamitische hordes te steunen in Ivoorkust als de radicaal islamitische stammen in Libië. Dit hele zaak stinkt erger dan een gierput.  

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.