Code's iPhone makkelijk te kraken

Mensen zijn lui, of gewoontedieren. De meest gebruikte toegangscodes voor de iPhone zijn 1234,0000 en 2580.  Dat onderzocht softwaremaker Daniel Amitay via zijn app Big Brother Camera Security, zonder dat de gebruikers daar iets van merkten. Daarover bericht Telecompaper donderdag op basis van Techland. De pincode ‘2580’ lijkt op het eerst gezicht misschien nog doordacht, maar dat zijn verticaal gezien de middelste vier cijfers van het toetsenbord. De top 5 wordt besloten door de spannende cijfercodes ‘1111’ en ‘5555’. Amitay ging door bijna 205.000 wachtwoorden heen om tot zijn top 10 te komen. Op de zesde plaats prijkt de op het zicht slim gevonden code ‘5683’. Maar dat blijkt de numerieke weergave van het woord ‘love’. De cijfers van jaartallen doen het ook goed. De conclusie lijkt dat een op de zeven iPhones makkelijk te ontgrendelen is. Wat dan wel een goede toegangscode is? De cijfers ‘9’, ‘8’, ‘7’ en ‘6 ‘ worden het minst gebruikt, wellicht een goed begin. Volgens Techland lijkt een lukrake combinatie nog de beste, schrijft de Telegraaf


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.