Tour Update

Krijgen we vandaag dan eindelijk weer een Nederlandse winnaar? 

Het zou in theorie kunnen: Lars Boom, van Rabobank, rijdt namelijk voorop in een mooie kopgroep. Hij wordt omringd door renners die prima kunnen doorrijden.

Vervelend alleen dat dit ook één van de weinige etappe’s is waar de sprintploegen het van moeten hebben. Morgen begint het peloton aan de Pyreneeën, daarna hebben zij nog maar een keer of twee de kans om een dagzege te boeken. Voor de rest is het aan de klimmers, tijdrijders en ontsnappers. 

Zodoende vrees ik dus met grote vrezen voor de kopgroep. Het wordt vrijwel zeker een massasprint, waarin mannen als Cavendish, Rojas, Gilbert, Greipel en Hushovd natuurlijk de favorieten zijn. Jammer, maar helaas.

Overigens is het onderhand natuurlijk wel duidelijk dat de Rabobankploeg een nieuwe strategie hanteert (één die wat effectiever is dan de ‘afwachten, misschien dat Gesink iets kan doen’-strategie van de eerste week): er worden nu regelmatig mannen vooruit gestuurd, die de etappe mogen proberen te winnen. Prima aanpak: zo haal je de druk ook wat af van Gesink. De Rabo’s hebben al een overwinning geboekt, als daar nog één of twee bijkomen kunnen ze in dat opzicht in ieder geval al spreken van een ‘succesvolle Tour’. Of Gesink nou op het podium eindigt in Parijs of niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.