Marokkaanse straatterroristen krijgen gratis karateles

Foto:

Fan-tas-tisch idee zeg. 

Gouda heeft een fan-tas-tisch plan:

Gouda geeft vanaf september vechtsportles aan Marokkaanse probleemjongeren.

Dat verzin je toch niet…

De lessen moeten de probleemjongeren leren om hun agressie in toom te houden. Daarnaast zou het ook een positieve invloed hebben op hun persoonlijke groei. De gemeente hoopt zo dat de overlast in de wijken vermindert en een groter gevoel van veiligheid ontstaat bij Gouwenaars, meldt het AD.

Ik begrijp de gedachte achter deze lessen, maar dit soort lessen hebben alleen een ‘positieve invloed op de persoonlijke groei’ van mensen die daar bewust mee bezig zijn. Als je alleen maar geïnteresseerd bent in de vraag hoe je onschuldige voorbijgangers het beste in elkaar kunt slaan is het wellicht ‘t beste als we je heel ver houden van welke vechtsport dan ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!