‘Banken moeten rekening houden met 60% verlies op schulden Griekenland’

Foto:

Occupy Athene!

Dit gaat weer helemaal nergens over: volgens de Luxemburge minister-president zullen banken veel hogere verliezen moeten accepteren op de Griekse schulden dan gedacht.

Jean Claude-Juncker wilde niet precies zeggen hoe hoog het verlies uiteindelijk zal zijn. Hij wilde alleen kwijt dat het significant hoger zal uitvallen dan 21%: het bedrag dat in juli dit jaar nog werd afgesproken. Dit zou zogenaamd genoeg zijn om de Griekse schulden binnen de perken te houden.

Nou, dat is dus pertinente onzin geweest:

Volgens sommige berichten is een nieuw percentage tot misschien wel 60 procent nodig.

Mooi he, hoe ze de boel de hele tijd besodemieteren, daar in Brussel? Nog even en het wordt ons verteld dat we de schulden maar helemaal moeten kwijtschelden en dat er van ons verwacht wordt dat we de pensioenen bekostigen van onze vrolijke zuidoost-europese vrienden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!