‘Banken moeten rekening houden met 60% verlies op schulden Griekenland’

Occupy Athene!

Dit gaat weer helemaal nergens over: volgens de Luxemburge minister-president zullen banken veel hogere verliezen moeten accepteren op de Griekse schulden dan gedacht.

Jean Claude-Juncker wilde niet precies zeggen hoe hoog het verlies uiteindelijk zal zijn. Hij wilde alleen kwijt dat het significant hoger zal uitvallen dan 21%: het bedrag dat in juli dit jaar nog werd afgesproken. Dit zou zogenaamd genoeg zijn om de Griekse schulden binnen de perken te houden.

Nou, dat is dus pertinente onzin geweest:

Volgens sommige berichten is een nieuw percentage tot misschien wel 60 procent nodig.

Mooi he, hoe ze de boel de hele tijd besodemieteren, daar in Brussel? Nog even en het wordt ons verteld dat we de schulden maar helemaal moeten kwijtschelden en dat er van ons verwacht wordt dat we de pensioenen bekostigen van onze vrolijke zuidoost-europese vrienden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Krolll

  Realistic outlook – like the 2013 Greek debt to GDP forecast mysteriously surging from 150% to 190% in… oh… 16 months ? And as we explained earlier to the 5 year old idiots who are in charge of Europe, a 50% haircut on Greek debt means that within
  1 month or less, every other European country’s debt situation will
  mysteriously deteriorate as first Ireland, then Portugal, then Italy,
  then Spain will all demand the same treatment!
  And if Europe
  thinks that its €100 billion recap of French banks (to call a spade a
  spâdé) will be sufficient once every PIIG lines up at the German
  taxpayer fund trough, we can’t wait to quote this article in
  mid-Novemeber and copy and paste this line: “no, you pathological liars, it is not enough – total
  exposure to the PIIGS is trillions and trillions. A 50% haircut on
  Italian debt alone will push every bank on the continent into
  bankruptcy.”

  But, hey who are we to predict the future. After all we have career
  politicians (advised by JP Morgan none the less) and well-paid Economic
  Ph.D. out there coming up with far more “credible” solutions with every
  passing day.

   

  http://www.zerohedge.com/news/european-status-update-no-progress

  getweet doorPieter Omtzigt (CDA): ‘Zorgwekkende berichten en berekeningen. Wordt lang weekend’

   

   

 2. cmsuijkerbuijk

  Waren wij op deze manier van de Spanjolen afgekomen? Ik denk het niet! En wie of wát zou er dan in moeten grijpen? Ik denk eerder, dat in de overige landen men dit óók spuug en spuugzat is en eerder óók de heersende kliek buitenschopt!

  Maar in Uw ogen we moeten ons maar naar de afgrond laten drijven en ons daar maar omlaag laten storten? Liever vechtend en in chaos ten onder, dan als makke schapen naar de slachtbank. Want dát we ten onder gaan, daar kun je gif op innemen. Zéker nadat vandaag de 2e kamer weer totáál Eurofiel, de sleutels en het spaarbankboekje van Nederland met Rutten hebben meegeven, om in Brussel netjes af te geven, onder het motto: “Doe ermee wat U wilt”.

  Er moet toch iéts tegen te doen zijn?

 3. baksteen

  Rellen?, kunnen de grieken  mooi de net aangeschafte tanks inzetten. En wij, de net verkochte tanks?

 4. toetssteen

  Ofschoon ik uw reactie goed begrijp lijkt het me geen heilzame weg. Het komt op mij namelijk over dat anarchistische elementen klaar staan om de revolutie over te nemen. In de geschiedenis zou dat waarachtig niet de eerste maal zijn.

  Ergens denk ik dat afwachten beter is. Want zelfs een blind paard moet nu zien dat dit waanzin is.

  Rellen zou bepaalde elementen erg goed uitkomen.

   

  Dan zal ingrijpen noodzakelijk worden en voor men het weet hebben we hier een tweede Iran.

 5. Karl Kraut

  Maar dat betekent dan nog altijd, dat de EU de rest van de Europese bevolking wil laten opdraaien voor 40% van de onzekere tot oninbare schulden? Misschien het ein-de-lijk dan maar eens het he-le-maal aan de banken zélf overlaten. Ze helemaal zelf op eigen houtje laten onderhandelen met de Griekse autoriteiten, wat er eventueel nog te halen of te regelen valt. Ze konden namelijk ook he-le-maal zelf de Griekse autoriteiten adviseren hoe de schulden off-balance te houden, buiten het zicht van de EU, enzo, toen ze de kredieten aan de Griekse overheid verstrekten.

   

  Het is trouwens nog erger, want het moeten er 444 miljard worden:

   

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/2983002/2011/10/22/Griekse-situatie-veel-ernstiger-Wellicht-444-miljard-nodig.dhtml

   

  En ach, waarom dan niet gelijk er in één keer 666 miljard van maken?! Rond het eens een keer af—op zo hoog mogelijk niveau, dat het ergens naar lijkt.

 6. cmsuijkerbuijk

  Wordt het onderhand eens geen tijd voor een Europese Lente á la Libië?

 7. Willem Doorsnee

  Die Grieken hadden gelijk toen de problemen boven tafel kwamen een kick in the ass moeten krijgen. Uit de EU en terug naar de Drachme. Verder zelf op de blaren zitten dat was een daadkrachtig signaal geweest. Nu woekert het maar voort.

   

  Er moet geen cent meer van de burger naar dat land, Zeer spijtig voor de inwoners die er part noch deel aan hebben maar het kan zo niet doorgaan, De zwarte piet moet bij de banken liggen. Die waren ook zo flink om kapitaal in dat land te steken. Niet zeuren dan en flink zijn. Nou, en dan vallen ze om, wat dan nog?

   

  U heeft helemaal gelijk, alleen met strijd zijn we van de Spanjolen afgekomen. Nu worden we echter als het ware door eigen witte boorden criminelen in Den Haag gedwongen om voor miljarden borg te staan die in de knoflooklanden zijn verdampt. Het is compleet duidelijk, de EU is er niet ten bate van de EU burgers maar alleen om meer macht naar zichzelf toe te trekken en zeker niet direct gekozen te heersen over ons wel en wee.

   

  Het klein beetje denkend deel van de natie moet dat toch zat zijn? Wat denkt u, een anti-EU vereniging oprichten? Een Geuzen-partij? Wat te doen..

 8. cmsuijkerbuijk

  “Het klein beetje denkend deel van de natie moet dat toch zat zijn? Wat
  denkt u, een anti-EU vereniging oprichten? Een Geuzen-partij? Wat te
  doen..”

  Uw ideeën spreken me zéér aan! Je zou echter een aansprekend persoon moeten vinden, die als boegbeeld kan en wil fungeren, want zo iemand heb je wel nodig. Al was het alleen maar, om gesloten deuren geopend te krijgen. Maar ik ken hier in Nederland niemand, die daar toe bereid zou zijn. De enige is Wilders, maar die heeft al zijn eigen partij en ik denk niet, dat hij daar zelfs maar de tijd voor zou hebben.

  Wie heeft er ideeën?

  Het zou toch mooi zijn, als DDS de bakermat zou zijn van de herovering van ons land!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.