Assad blijft opposite afslachten

En de Arabische Liga ziet het… en doet niks.

Zoals we onderhand gewend zijn blijft Bashar al-Assad politieke tegenstanders uit de weg ruimen. Hele dorpen worden aangevallen, de bevolking afgeslacht. Gewoon, omdat dat kan:

De lichamen van de slachtoffers zouden in een massagraf zijn gegooid. Het Syrische staatspersbureau SANA meldde donderdag dat in Idlib en in de zuidelijke provincie Daraa tientallen ”terroristen” zijn opgepakt en dat tal van leden van terreurgroepen zijn gedood”.

De Arabische Liga stuurt binnenkort troepen naar de regio, maar of dat wat uithaalt valt te bezien. Wie durft het immers op te nemen tegen Assad en, via hem, Iran? Ik moet het nog zien allemaal.

Het blijft interessant om te zien dat men zich in het Midden-Oosten vooral nog boos kan maken over Israel. Dit terwijl Arabische heersers hun bevolking massaal over de kling jagen.

Foto: Wikimedia Commons / Fabio Rodrigues Pozzebom en Cesar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. CMdJ

  mijn reactie is niet doorgekomen, maar misschien komt die nog…

 2. CMdJ

  Ja, er zijn altijd wel vreedzame demonstranten bij, maar die hebben geen enkele invloed en nu al worden vele onschuldige Assad-aanhangers of iig zij die niet willen dat dit regime omver wordt geworpen vermoord en verdreven (kijk ook maar eens naar Libie, Egypte etc.) maar dat vinden mensen als Jan-TheOther-One blijkbaar geen probleem, die wil blijkbaar dat islamisten en verkrachters het voor het zeggen krijgen en dat vind ik niet echt fris. (je moet ook niet vergeten dat de Arabische wereld altijd dictators heeft gehad en zal houden vanwege de cultuur en soort samenleving)

 3. Willem Doorsnee

  daar, zelf uit laten zoeken. Er is niets te halen in Syrië dus de NATO hoeft zich ook niet uit te sloven om daar bombardementen uit te voeren a la Libië. Van bevrijden kan ook geen sprake zijn want in no time zit er dan het volgende repressieve bewind in het zadel.

 4. cmsuijkerbuijk

  Ik denk dat er écht wel vredzame demonstratnten bij zijn, maar ik ben bang dat die, zodra Assad weg zal zijn, vollédig overvleugeld zullen worden door de echte fanatiekelingen. Dan krijg je hetzelfde als in Egypte.

  Dus Assad moet weg, dat is iets wat n.m.m. zeker is. Maar dáárna! Dát is het grote probleem. Wie het weet mag het zeggen.

 5. Jan -The Other One-

  @CMdJ:

  Pardon? Fan van dictators? Ieder zijn meug, maarreh, helemaal fris vind ik het niet.

 6. CMdJ

  het zijn gewoon terroristen die een staatsgreep willen plegen of ben je ook zo onnozel dat je achter de gevaarlijke linkse reguliere media aanloopt die (bewust) pretendeert dat het om vreedzame demostranten etc. gaat…

 7. Raaf

  Laten we hopen dat Assad stand weet te houden. Anders ziet het er slecht uit voor de andersgelovigen en vrouwen in Syrië. Jammer dat iedereen in dezelfde val trapt als bij Libië. En inmiddels staan de Turken en de bloeddorstige oorlgosmisdadig Sarkozy ook weer klaar om er een nieuwe Sharia staat van Syrië te maken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.