Bevolking blijft groeien

Foto:

In 2016 zullen er 17 miljoen mensen wonen in ons koude kikkerlandje. 

Dat gaat dus gestaag door:

Nederland telt in 2016 naar verwachting zeventien miljoen inwoners. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Momenteel staat de teller op 16,7 miljoen. De kans dat de zeventien miljoenste een pasgeboren baby is, is iets groter dan dat het gaat om een immigrant.

Rond 2040 zullen er zo’n 18 miljoen inwoners zijn.

Nou, prima. Hoe meer zielen, hoe beter. Toch? 

Ik vraag me af of hoe natuurorganisaties hierop zullen reageren. Zij vinden het immers vre-se-lijk dat er veel mensen zijn. Ik kan me zo voorstellen dat zij maar weer eens zullen pleiten voor een 1-kind beleid, zoals ze ook in China hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!