Geen oneervol ontslag voor Wilma Verver

Het ministerie vindt dat niet nodig.

De gemeenteraad wilde dat het ‘eervol ontslag’ van burgemeester Wilme Verver werd veranderd in ‘oneervol’. Het ministerie vindt dat niet nodig:

Volgens onderzoek heeft Verver zich schuldig gemaakt aan machtsmisbruik, intimidatie, en belangenverstrengeling. De oud-burgemeester bestempelde het onderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) als ‘broddelwerk’.

Aangezien we het er allemaal over eens kunnen zijn dat Verver zich op schandalige wijze heeft gedragen begrijp ik hier niets van. Dit lijkt me nou juist een typisch geval van oneervol ontslag. Vindt u niet?

Afijn, uiteindelijk draait het ook hier ongetwijfeld weer om ons-kent-ons. Men houdt elkaar het hand boven het hoofd; zo werkt dat al jaren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. CMdJ

  Je moet al die corrupte, frauderende, machtsmisbruikmakende etc. (semi-)overheidsdienaren persoonlijk verantwoordelijk (kunnen) stellen zodat je ze financieel kunt uitkleden, strafrechtelijk vervolgen of nooit meer een overheidsfunctie mogen hebben. Pas dan zal dit land weer gezond worden, nu wordt dit soort regententuig nooit aangepakt (EK, Raad van State, raden van commissarissen zitten er vol mee…). Als je weet wat er boven je hoofd hangt en dat ook echt gebeurt dan denk je wel twee keer na.

 2. Willem Doorsnee

  Het verschil tussen eervol en oneervol ontslag zal wel te maken hebben met wel of geen wachtgeld op kosten van de gemeenschap. Het is slechts een vermoeden. Wie weet dat?

 3. Floepert

  Helemaal eens met de heer Van der Galiën. De conclusie van het rapport liegt er niet om! Als dit geen onveervol ontslagwaardig is vraag ik me af wat je in hemelsnaam moet uitspoken om hier wel voor in aanmerking te komen.

 4. VVD’er uit Limburg: álle VVD’ers zijn integer! – De Dagelijkse Standaard

  […] Wilma Verver. Dat is opeens geen VVD’er meer. En vergeet Mark Verheijen, het VVD-Kamerlid dat onterecht […]

 5. HenryJoseph

  Voor politici geldt:
  stelen mag, behalve wanneer je betrapt wordt.

 6. Politie pakt VVD’er op om schending ambtsgeheim – De Dagelijkse Standaard

  […] zullen boos zijn dat ik De Kruif in het rijtje zet van corrupte VVD’ers als Jos van Rey, Wilma Verver en Mark Verheijen. Maar die VVD’ers moeten niet boos op mij zijn, maar boos op hun […]

 7. CMdJ

  en anderen kunnen gewoon door blijven gaan omdat mensen op deze regentenpartijen blijven stemmen en verantwoordelijken in Nederland nooit (persoonlijk) aangepakt worden, via financieel uitkleden, strafrechterlijke vervolging en nooit meer in dienst bij overheid ed. Fortuyn wilde aan deze achterlijke anti-democratische en voor nederland destructieve regentendictatuur een einde maken en vandaar ook die walgelijke haatcampagne van m.n. VVD, PvdA en D66 en met alle ons bekende gevolgen van dien..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.