Boris van der Ham zou op racistische Ron Paul stemmen

Foto:

Boris van der Ham zegt dat hij op Ron Paul zou stemmen als hij Republikein was. Echt waar, Boris?

De D66’er is blijkbaar nogal onder de indruk van de libertarier Ron Paul. Sterker nog, hij vindt Paul zo’n fantastische kandidaat dat hij een hele blogpost over hem heeft geschreven. Hij sluit zelfs af door te stellen dat Barack Obama (Boris zou nog altijd op Obama stemmen als hij Amerikaan, en dus niet een Republikeinse Amerikaan was) een voorbeeld kan nemen aan de congresman uit Texas.

Het is een beetje een merkwaardige instelling aangezien er nogal wat aan te merken valt op Paul.

Zo is hij bijvoorbeeld 100%, in alle omstandigheden, tegen abortus. Zelfs als een vrouw zwanger is doordat ze verkracht is, vindt hij dat zij het recht niet heeft om abortus te plegen. Je kunt veel zeggen over de andere Republikeinse presidentskandidaten, maar niet dat zij hierin net zo extreem zijn als Paul. Sterker nog, over het algemeen is men het er in Republikeinse kringen over eens dat abortus normaal gesproken niet uitgevoerd dient te worden, behalve in drie gevallen: incest, verkrachting en levensgevaar voor de moeder. 

Paul denkt daar heel anders over. Ben je verkracht? Jammer dan, je zult een kind van je verkrachter ter wereld moeten brengen. Een arts die daar anders over denkt moet, aldus Paul, gewoon naar de gevangenis worden gestuurd. Punt.

Nu is dat voor de gemiddelde D66’er natuurlijk al problematisch, maar het wordt allemaal nog veel – maar dan ook veel – erger. Heeft u weleens gehoord van de Ron Paul Political Report? Dat is een oude newsletter, waar Paul miljoenen heeft verdiend. Jammer genoeg voor Paul heeft journalist James Kirchick wat onderzoek gedaan naar deze brief. Wat blijkt? Deze stond in de jaren negentig vol van de samenzweringstheorieen, homo-haat, en, jawel, racisme.

The eight-page mailer obtained by Reuters via Jamie Kirchick, who unearthed Paul’s newsletter archives in 2008, is mostly focused on a rambling conspiracy theory about changes to the dollar. But Paul tries to bolster his credibility on the issue by noting that his newsletters have also “laid bare the the coming race war in our big cities” as well as the “federal-homosexual coverup on AIDS,” adding that “my training as a physician helps me see through this one.” He also condemns the “demonic fraternity” Skull and Bones, a Yale secret society that “includes George Bush and leftist Senator John Kerry, Congress’s Mr. New Money,” and “the Israeli lobby that plays Congress like a cheap harmonica.”

Given that the most shocking racist and homophobic content from his actual newsletters is reprinted in the span of just one eight-page mailer, it offers a stark picture of just how focused the publication was on these conspiracy theories.

In een van deze brieven stelt hij zelfs dat de federale overheid papiergeld aan het maken zou zijn dat gebruikt kon worden om de eigen burgers in de gaten te houden:

“The totalitarian bills were tinted pink and blue and brown, and blighted with holograms, diffraction gratings, metal and plastic threads, and chemical alarms,” he writes. “It was a portable inquisition, a paper ‘third degree,’ to allow the feds to keep track of American cash, and American citizens.”

Deze brieven maken duidelijk waarom Paul de Stormfront-kandidaat is. Natuurlijk kon dat ook weleens te maken hebben met zijn houding ten opzichte van de Civil Rights Act van 1964. Anders dan vrijwel iedere andere moderne Republikein was en is hij een tegenstander van deze wet die Afro-Amerikanen gelijke rechten bezorgde.

The Civil Rights Act of 1964 gave the federal government unprecedented power over the hiring, employee relations, and customer service practices of every business in the country. The result was a massive violation of the rights of private property and contract, which are the bedrocks of free society. The federal government has no legitimate authority to infringe on the rights of private property owners to use their property as they please and to form (or not form) contracts with terms mutually agreeable to all parties. The rights of all private property owners, even those whose actions decent people find abhorrent, must be respected if we are to maintain a free society.

Bovenstaande is een citaat uit een speech die hij gaf op… 4 juni 2004. Vergelijk dit met een Mitt Romney en diens vader, George (ook al een oud-gouverneur), die juist altijd een gepassioneerd voorstander zijn geweest van gelijke rechten. 

Knet-ter-gek natuurlijk. En het kan nog gekker. Zo gelooft Paul bijvoorbeeld dat 9/11 een inside job was. Leest u deze post maar even op RedState.com. Bekijk de video’s vooral ook even. Hij zei een paar jaar geleden nog dat 9/11 verder onderzocht zou worden en dat het officiele verhaal niets minder was dan een “cover-up” (een dekmantel). 

Beste Boris, is dit nu werkelijk de man die jij zou steunen? We begrijpen dat zijn buitenlandsbeleid jouw voorkeur geniet (niet ingrijpen in het Midden-Oosten, Israel aan haar lot overlaten), maar wat vind je dan van zijn homo-haat, zijn racisme, en zijn idiote samenzweringstheorieen?

* Overigens zegt Paul tegenwoordig dat hij niet al deze brieven zelf geschreven heeft, en dat hij niet altijd wist wat erin stond, maar dat geldt vreemd genoeg alleen voor de brieven die vol haat staan. De andere brieven heeft hij blijkbaar wel gelezen of geschreven; beetje raar. Daarnaast heeft hij hier miljoenen aan verdiend. Als ik iemand brieven laat schrijven, en als ik hem (of haar) mijn naam laat gebruiken, zorg ik ervoor dat ik weet wat erin deze artikelen staat. Daar zal Ron Paul niet anders mee zijn omgegaan. Op zijn minst zou je toch stellen dat hij het geld dat hij hieraan verdiend heeft direct terug dient te storten op de rekeningen van de racisten die hem financieel graag wilden steunen.

Foto: Wikimedia Commons / R. De Young.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!