Kerken onderwerp van huiszoeking

Oh? 

Het heeft er zowaar alle schijn van dat Belgie de pedofilie-problemen binnen de Rooms Katholieke Kerk echt wil aanpakken:

Bij het bisdom Antwerpen en Hasselt heeft de Brusselse federale gerechtelijke politie nieuwe huiszoekingen gehouden in het kader van Operatie Kelk. Bij de huiszoeking bij het bisdom Antwerpen zijn een tiental dossiers rond seksueel misbruik in beslag genomen, net als enkele lijsten met namen van slachtoffers die het bisdom gecontacteerd hadden. Het gaat zowel om oudere als meer recente dossiers, zegt woordvoerder Olivier Lins van het bisdom Antwerpen.

Het zou mooi zijn als het Nederlandse Openbare Ministerie hier een voorbeeld aan zou nemen. De kerk heeft veel informatie achtergehouden; niet slechts vroeger, maar ook nu nog geeft men niet echt openheid van zaken.

Wanneer wist men ervan? Wie is misbruikt? Wat doet de kerk hieraan? Worden pedo-priesters aangepakt?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.