Botsing met de EU? Laat maar komen!

Nederland stevent af op een botsing met de EU! Mensenkinderen, écht waar? Ik bibber in m’n schoenen, maar niet heus… Toch bracht RTL deze melding vanochtend alsof we de oorlog hadden verklaard aan de voltallige NAVO of iets dergelijks.

Het is geen nieuws. Iedereen wéét dat Nederland z’n mening ten opzichten van de immer meer bemoeizuchtige Unie aan het bijstellen is. De meerderheid van de burgers is het al lang beu, en dat besef dringt nu langzaam ook door tot de politiek – hoewel onze vertegenwoordigers nog te angstig zijn om écht verzet tegen de bazen in Brussel te leveren.

Maar toch, langzaam neemt de kritiek toe. De PVV had al snel door dat het volk de buik vol had van – of eigenlijk niet, want het bord leeggegeten zag dóór – de EU, en speelt daar sindsdien gretig op in. De steun van de PVV aan het kabinet maakt dat onze regering voorzichtigjes aan toch wat fermer opstelt tegen de EU. Het zou eens tijd worden, verzucht de overgrote meerderheid der Nederlanders.

Bij RTL zien ze het anders, zo blijkt. Want Nederland wil niet meer zo (absurd) veel contributie betalen aan de EU. Want Nederland wil eindelijk harde afspraken over immigratie. Want Nederland heeft mensen die stemmen op die akelige PVV met hun meldpunt voor Oost-Europeanen. En niet te vergeten: Nederland stemde jaren geleden tegen de Europese Grondwet.

Nederland, kortom, is niet meer het braafste jongetje van de klas. Jan-Peter Balkenende wilde dat nog wel zijn, want oh-zo-graag had hij nu op de plek van Herman van Rompuy gezeten. Maar het mocht niet baten, want Nederland had tegen die Grondwet gestemd. Dus dan krijg je straf. Dan gaat de positie naar een Belg, want die zijn altijd braaf geweest.

Mark Rutte doet ook nog z’n best om als degelijk Europees meelopertje over te komen in Brussel, maar in z’n hart staat hij er al niet meer achter. Dat kan je gewoon zien. Hij mist dat zweterigehandjesfanatisme dat Jan-Peter wel had als hij over Europa begon. Bovendien zit Rutte in een spagaat, want zijn kiezers zijn heel wat Eurokritischer dan hijzelf. Dus is hij een klein beetje kritisch, en laat hij vooral Geert Wilders z’n gang gaan met de échte aanvallen op de EU.

Volgens RTL is dit een doodszonde. RTL-verslaggever Jos Heijmans: “We stonden als een van de grondleggers van de Europese Unie bekend als betrouwbaar en loyaal. Maar nu vinden ze ons vooral lastig. We keurden de grondwet af, we zeuren dat Europa te veel kost en we beledigen, via Wilders, Oost-Europeanen, vinden veel lidstaten.”

Ja, en? We zijn betrouwbaar en loyaal geweest in de veronderstelling dat de EU dat óók zou zijn. Dat de praatjes over democratisering, inspraak en harde controle op de begrotingen van de landen in Zuid- en Oost-Europa méér waren dan holle frasen. We kwamen bedrogen uit, en we zijn het zat. Als de EU ons daarom geen brave jongentjes meer vindt, dan is dat maar zo. De wereldvreemde opvattingen van een Eurocraat als Herman van Rompuy kunnen de gemiddelde Nederlander aan de rug roesten – en terecht!

Maar in Brussel is dergelijke minachting voor een (ongekozen!) bureaucraat simpelweg een faux pas. Nederland heeft zich maar te gedragen, en die nare Wilders had al lang een cordon sanitaire om z’n nek moeten krijgen – neem een voorbeeld aan die brave Belgen, die Flip de Winter consequent met de nek aankijken. Dat het al zijn kiezers in feite tot tweederangsburgers reduceert is blijkbaar geen probleem…

En nu “moet” Rutte zich in het Europese Parlement komen verantwoorden voor het Nederlandse wangedrag. Nee, dat is geen grap, de Europese Volkspartij, een fractie waar nota bene coalitiepartij CDA deel van uitmaakt, vindt dat Rutte op het matje geroepen moet worden. Hij zou dan maar eens moeten komen uitleggen wat het standpunt van de regering is en waarom hij zich niet uitspreekt over het “Polenmeldpunt” van de PVV. Rutte is niet verplicht te komen, maar het zou “uitzonderlijk” zijn als hij de uitnodiging afslaat, laat men weten.

Als Rutte iets moet doen, dan is het eindelijk z’n rug rechten en openlijk kritiek uiten op de falende en corrupte bende die de EU heet. Laat het maar tot een botsing komen. Er is lang genoeg om de zaken heen gedraaid, nu is het tijd voor concrete afspraken. Ofwel de EU komt eindelijk eens een paar beloften na, ofwel Nederland staakt alle contributie (inclusief alle steun aan Zuid-Europa, natuurlijk). Wat gaan ze doen? Onze subsidies afpakken? Nederland is een van de grootste nettobetalers, dus zelfs als we onze boeren zélf financieren houden we nog miljarden over.

De absurde dreiging dat ze ons “er uit zouden zetten” is geen moment geloofwaardig: ze kunnen het op alle fronten falende Griekenland er niet eens uitwerken, bang dat hun fragiele bouwsel de schok niet overleeft. Dus een van de voornaamste betalers uit de Unie gooien? Forget it. De waarheid is simpel: wij zijn de betalers, dus wij hebben alle troeven in handen.

We moeten niet wéér het brave jongetje spelen, we moeten juist de resterende braafheid eindelijk afwerpen, en die arrogante snoethanen in Brussel tonen dat wij wél beschikken over een ruggengraat. Dat zijn ze namelijk niet gewend, dus dan heb je snel gewonnen. Laat die botsing met de EU maar komen: wij kunnen de knal aan. Zij niet. Mag je drie keer raden wie er als eerste zal toegeven.

 

Afbeelding: ANP


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. Peter Klein

  ze zitten  steeds te viitten op ons land omdat onze elite zich dat aantrekt, meer dan in andere landen van europa.

  ik hoop dat rutte pas gaat als het in zijn eigen agenda past

 2. Johrij

  Volgens RTL is dit een doodszonde. RTL-verslaggever Jos Heijmans: “We
  stonden als een van de grondleggers van de Europese Unie bekend als
  betrouwbaar en loyaal. Maar nu vinden ze ons vooral lastig. We keurden
  de grondwet af, we zeuren dat Europa te veel kost en we beledigen, via
  Wilders, Oost-Europeanen, vinden veel lidstaten.”

   

  Als ik dit soort commentaar hoor van de eurofielen moet ik altijd denken aan een citaat van Erich Fromm:

   

  Human history began with an act of disobedience and might end with an act of and it is not unlikely that it will be, terminated by an act of obedience.

 3. Hugo

  De EU is een creatie van de financiele elite en staat op imploderen. Hoe ver durven ze in Nederland te gaan?

 4. Marcel

  @ CMdj

   

  Hij ziet eruit als de Joker uit de batmanfilms !

   

  Mark Rutte zou die lui eens toe moeten spreken zoals Nigel Farage of onze eigen eurosceptici in dat europarlement.

   

  Of ze eigenlijk wel beseffen dat wij hen verantwoordelijk houden

  niet alleen voor de miljarden die daar verdampen in de krochten van de ‘unie’

  maar ook voor de situatie waarin de griekse burgers nu zijn beland.

   

  Dat was een goede speech Cmdj, bedankt voor de link. Ik plaats hem nog maar eens.

  http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/02/15/nigel-farage-defends-violent-greek-protests-attacks-puppet-papademos-_n_1278365.html 

   

  En door dat soort clowns zouden wij ons moeten laten vertellen hoe we hier onze eigen zaken bespreken ?

   

 5. de Bourgondiër

  Die Eurofielen doen nou net of betrouwbaarheid en loyaliteit deugden zijn. Dat zijn het natuurlijk niet. Betrouwbaar voor wie? En loyaal waaraan? Daar gaat het om. Het braafste jongetje van de klas zou wel eens de grootst mogelijke sukkel kunnen zijn. Ik bedoel maar.

 6. Ann

  Kom  op Rutte , doe eens je mond open zoals Nigel Farage , zulke taal hebben die EU dictators en zakkenvullers nodig . We hebben fokkin geen moer meer te vertellen , als een kleuter verantwoording afleggen , ons wezenloos betalen , geen baas meer in ons eigen land ? Rot op ! Geef dat zooitje de middelvinger en snel uit die ondemocratische  bende stappen , NU .

 7. Karl Kraut

  Van zijn vrienden van de partij met de hypocriete naam Europese Volkspartij moet Rutte het niet hebben. Dat schijnen christendemocraten te zijn, maar zo durven zich niet te noemen—om geen moslems voor het hoofd te stoten, zeker?!

 8. Raaf

  Gaan ze ons net als in Libië of Belgrado bombarderen ? Of in de ban doen net als Oostenrijk ? Of wie weet misschien weigeren ze onze miljarden af te nemen ? 

  Ik erken deze ondemocratische bezettings geen eens. Zo’n schril krijsende one-trick-pony als Sophie in ’t Veld die met liefde de NL’rs arm rooft en spendeert aan corruptie, decadentie en nepotisme. Dat is Europa. In een ander tijdperk zou ze in het cachot belandt zijn wegens hoogverraad, nu wordt ze opgevet met gestolen geld. Europa ? Laat me toch niet lachen. 

   

   

 9. CMdJ

  heel goed haha, zo heb ik het nog geeneens gezien

   

   

  http://www.nu.nl/politiek/2742624/rutte-praat-met-ep-voorzitter-meldpunt.html

   

  Dit kan toch niet waar zijn dat die slappe laffe nepliberaal die zich MP noemt dat gaat doen ?!

   

  Hij moet verantwoording afleggen aan het Nederlandse volk, niet aan het stelletje eurofascisten in dat nepparlement (de goeden natuurlijk uitgezondrd), laat staan aan de uberfascist herr Schultz!

 10. Caroline

  Heeft iemand het al door: dat het meldpunt helemaal geen onderwerp is, maar dat we met zijn allen geacht worden erin te tuinen, in deze wel heel doorzichtige afleidingsmanoeuvre?

   

  Mijn god, kijk toch eens wat er echt aan de hand is en echt gebeurt, en vergeet wat pers en politiek je proberen wijs te maken dat er aan de hand is. Mijn god, wat een kleuterniveau.

   

 11. Marcel

  Denk aan uw bloeddruk, ik wil graag nog wat langer genieten van uw bijdragen.

   

  De mensen zien dat echt wel.

  Goednieuws is echter beter te verteren dus daar storten de hyena’s van de samenleving zich als eerste op.

  Het moet echter nog even op oudhollandse wijze doorgepolderd worden voordat mensen zich ernaar gaan gedragen. Als het bot waar men mee het bos is ingestuurd in zijn geheel is afgeknaagd zal men zich afvragen welke belofte het beste smaakt.

   

  U bent toch niet toevallig een adept van de maakbare samenleving ?

   

  Ik weet het

  u ook

  en Mark Rutte ook. en er zijn er meer.

   

 12. Willem Doorsnee

  Hulde Victor. Gewoon tanden laten zien, we zijn toch geen watjes hier? 

 13. Havank

  Het is toch een gotspe van “hier tot Tokio”, dat de clinic clowns in Brussel zich het recht toekennen zich te mengen in interne zaken van een lidstaat als Nederland. Jaren lang zijn we het meest volgzame land geweest in Europa, laat het maar afgelopen en uit zijn, we zijn verraden en verkocht voor een appel en een ei.

  Hoe eerder de EUSSR aan zijn einde komt hoe liever, ik heb nooit gestemd op figuren als Barosso en van Rompuy, maar ze zitten zich wel overal mee te bemoeien vanuit hun ivoren toren.

   

 14. Marcel

  En zo is het padbuffel.hier is er nog 1 die meer van toepassing is op de ‘uitnodiging’ uit het artikel.

   

  http://www.youtube.com/watch?v=pvfC_DYeNZ0&feature=related 

   

   

 15. Padbuffel

  Rutte moet gaan en vooral de filmpjes van Nigel Farrage goed bestuderen voordien. Als hij op Nigels wijze van leer trekt tegen de cliniclowns uit Brussel levert dat de VVD in een klap 10 zetels op.

 16. CMdJ

  ziet er ook uit als de duivel of ben ik nu te bevooroordeeld… 😉

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.