Haatbaard Al-Haddad: Doodstraf voor afvalligen

En dat wordt dan live uitgezonden.

Tja.

Ik begrijp de gedachte erachter wel: we moeten over alles kunnen spreken. Dat klopt. Wat mij betreft is de vrijheid van meningsuiting vrijwel absoluut en mag er eigenlijk nooit aan getornd worden.

Niet door de overheid tenminste. Maar privé-burgers en organisaties? Ja, die mogen best bepaalde meningen uitsluiten en bespotten. 

Wat mij betreft is dat het geval met haatbaard Al-Haddad. Deze extremist zei gisteren, tijdens een debat in De Balie dat live werd uitgezonden op het Internet. Aldaar zei deze man onder meer dat “afvallige moslims” levende in “moslimlanden” geëxecuteerd moeten worden. 

En dat wordt dan indirect gepromoot door de balie en weet ik hoeveel journalisten die dit soort ‘debatten’ schitterend mooi vinden.

Nogmaals: de overheid heeft dit niet te verbieden, maar dat betekent niet dat private organisaties en individuen mafketels als Al-Haddad een podium moeten geven om haat te zaaien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Ann

  @sprx 15.00

   

  Dan wordt het de hoogste tijd dat wij , leden/gelovigen  van het patatmonster ons gaan verenigen en gaan uitvoeren wat wij in ons  patatmonsterboekje gaan noteren , eerste regel zal ( bij meerderheid uiteraard ) zijn de dood voor een ieder die niet in t patatmonster gelooft , tweede regel totale remigratie van  iedereen die onze  patatmonster  cultuur , normen en waarden  niet accepteerd , derde en volgende regels  gaan we gezamenlijk overleggen  , we blijven democratisch he ?

 2. Jos

  Het is dan wel weer fijn dat we allemaal live op de hoogte kunnen worden gebracht waar de islam nu werkelijk voor staat. Ik ga er namelijk vanuit dat, aangezien de oorspronkelijke uitnodiging afkomstig was van een islamitische studentenclub en dat die waarschijnlijk allemaal op zoek waren naar ‘leiding’ en alleen iemand uitnodigen die echt voor hun islam staat, deze “haatbaard” ook inderdaad een goede vertegenwoordiger is van de islam. Zijn mening is dan ook van belang; zowel voor moslims, zo blijkt uit de uitnodiging, als voor niet-moslims, zo blijkt uit zijn gedachtengoed.

 3. Roos

  Wel grappig om het allemaal eens live te kunnen bekijken.

   

  Wat mij opviel was dat de man bij binnenkomst bij De Balie door Albrecht, Bessems en Dibi met alle égards werd behandeld, alsof er een grootheid binnenkwam.

  Bessems, die er zo nodig bij wou zijn, zat er tijdens het debat maar een beetje voor jandoedel bij.

   

  Ach, het was allemaal niks nieuws onder de zon.

 4. Trudy

  Als we nu toch extremisten een podium geven zoals haatbaard Al-Haddad, zullen we dan ook maar Anders Breivik uitnodigen? Kijken wat hij te vertellen heeft…

 5. Caroline

  De gedachte dat een moslimland ook persé een staat moet zijn, lijkt me niet te kloppen, voldoende is dat de sharia ergens wordt gepraktiseerd, en geen minder sadistische geesten tussenbeide kunnen of willen komen.

   

  Gezien het doel dat met de islam in het hoofd en de koran in de hand wordt nagestreefd, onderwerping van alles en iedereen overal ter wereld, zegt de man dus niet anders dan dat al 1400 jaar beweerd wordt, en wel dat een afvallige overal en altijd geëxecuteerd moet worden, maar dat men dat ‘nog niet overal kan maken’.

   

  Niets nieuws onder de zon.

 6. itsmetoo

  Open kaart,

   

  Op deze manier kan elke zichzelf respecterende ziel voor zich zelf bepalen wat zijn standunt is. 

  Wat ik een gode zaak vond was dat de imam er geen links verhullende doekjes omwond, maar openlijk zonder blad voor de mond uit de doeken deed dat er maar 1 islam is. Er bestaat geen gematigde islam en ook geen extremistische, zoals de linkse leugen propaganda ons doen wil geloven. 

   

  De imam citeerde letterlijk uit de koran. 

  Daar waar Wilders voor waarschuwd en werd aangevallen, namelijk dat de koran een haat zaaiend en tot geweld oproepend boek van de afgoderij islam is, wordt nu door deze imam in alle oprechtheid bevestigd. Toon de seculiere Nederlander en sommige afvallige christenen nu de kans dit in te zien. Beter dan straks als de islam zo is gegroeid in aantal en dus macht, dat er geen weg meer terug is. 

   

  Net als bij joden-en christendom zijn er maar 2 mogelijkheden namelijk de koran-vaste, Thora-vaste of Bijbel-vasten en afvalligen die de inhoud van het schrift dat de basis van hun religie zou moeten zijn, naar eigen inzicht wijzigen of negeren omwille van politieke correctheid. Zoals er geen gematigd Joden-of Christendom is, is er eveneens geen gematigd en extreme islam. Een ieder die tegen hetgene is dat deze imam vertelde, is dus tegen de islam en zou het derhalve eens moeten zijn met de PVV.

   

   

 7. Dutchman

  Groot gebouw aan de Boelelaan te Amsterdam, nu De Balie (een onbenullig praatzaaltje), deze academische discussie wegkaapte, ‘door het buigen voor Rutte gedrag’ van de VU, staat deze nu kompleet in zijn hemd. Maar het komt allemaal goed. Binnenkort komt er een nieuwe leerstoel,…”toegepaste theologie wetgeving”. Met een ere doctoraat voor Sjeik Al-Haddad!

 8. sprx

  Dat wordt dan heel fijn in Nederland, de Haagse rechter heeft net bepaald dat religieuse plichten boven de Nederlandse wet gaan, dit betekent dus dat MOORD op grond van RELIGIEUSE PLICHT is TOEGESTAAN.

 9. Dutchman

  Als die gasten bij je in de buurt wonen dan proberen zij hun leefgewoontes op de buurt over te brengen. Er wordt nu zelfs “academisch” gediscussieerd! met diezelfde gasten. Laat me niet lachen! Wat gotspe! Door deze gasten ruimte te geven aan hun ideologie, er mee in gesprek gaan, en note bene mee te gaan in hun eisen (geen vrouwen) voor een gesprek, geef je juist voeding aan hun geloofsoplegging.

   

  Er is geen discussie met dit soort figuren mogelijk. Zij gaan zich niet aanpassen aan ons. Hoe kom je daarbij? Kijk naar Jeruzalem! Al meer dan 2000 duizend jaar slaan ze elkaar om het geloof de hersens in. En dan hebben ze hier het idee, dat er vredig met elkaar geleefd kan worden. Die idioten moeten weten wat onze wetten en regels zijn. Zij passen zich daar op aan en niet anders om.

  Normaal gesproken maken we ons niet zo druk om dit soort figuren. De aandacht die het nu krijgt komt door het gevoel van toenemende islamitische invloeden in Nederland en Europa. Je ziet het beetje bij beetje toenemen. Met name in Engeland, Islam mag zijn recht al spreken over huishoudelijke zaken. En hoe meer hun aantal toeneemt, hoe meer Europa zich volgens de eigen democratische wetten, genoodzaakt ziet zich aan te passen!

 10. Trudy

  *Weggehaald door de redactie. Deze opmerking ging over de grens van het toelaatbare. Wij zijn ook tegen Al Haddad (zoals u kunt lezen in de posts op DDS over deze haatbaard), maar racistisch-getinte opmerkingen kunnen we niet laten staan.*

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.