Job Cohen stapt op

Geen categoriefeb 20 2012, 15:13
Nee, nee, nee! Job, blijf! Je doet het prima!
Eerder vanmiddag werd ineens - zomaar, zonder waarschuwing vooraf (nou ja: zie de peilingen) - bekend dat Job Cohen vandaag nog aftreedt als fractievoorzitter van de PvdA.
Hij geeft vanmiddag om half vijf een persconferentie om tekst en uitleg te geven.
Ik kan niet genoeg benadrukken hoe jammer ik dit vind. Cohen doet het namelijk uit-ste-kend. De PvdA heeft zelden een betere leider gehad - vanuit het perspectief van een rechtsmensch als ik, tenminste. Hij weet de boel absoluut niet bij elkaar te houden, wordt op links totaal overvleugeld door de SP, zet zichzelf en zijn partij continu voor gek, hij stottert en hij moddert, zonder dat hij ook maar iets voor elkaar krijgt...
Prima dus, zo'n incompetente politicus als leider van de sociaaldemocraten. Hoe langer hij bleef zitten, hoe beter.
Gelukkig is er ook goed nieuws: het barst in de moderne PvdA namelijk van de incompetente figuren. Met een beetje mazzel neemt één van hen het stokje over van clown Job. Ik kan me zo voorstellen dat Aleid Wolfsen meteen tot Jobs opvolger was benoemd als hij parlementariër was. Helaas mag het niet zo zijn; hij is immers burgemeester van Utrecht en kan dus geen fractieleider worden.
Hoe het ook zij, de Hakkelaar is dus niet meer. Jammer, maar met een beetje mazzel wijst de fractie gewoon een andere clown aan als nieuwe fractieleider. Het zou mij in ieder geval niet verbazen.
Mijn vraag aan u: wie is uw favoriet om Cohen op te volgen? Welke van de vele incompetente sociaaldemocraten in de Tweede Kamer moet het stokje van hem overnemen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten