België houdt stand tegenover hondsbrutale Noord-Afrikanen

Een groep van 23 economische vluchtelingen is al 75 dagen in hongerstaking. De Belgen geven gelukkig geen krimp.

Je zult het gore lef maar hebben. 23 asielzoekers testen de grenzen van de Belgische barmhartigheid door zichzelf moedwillig uit te hongeren. Hun inzet: een verblijfsvergunning. In België laait het debat over de mannen op. Niet geheel verwonderlijk vinden de linkse partijen dat de chanteurs moeten kunnen blijven. Gelukkig is er ook nog staatssecretaris Maggie De Block (Open VLD) die zich sterk houdt. De weinig aantrekkelijke De Block:

„Ze eisen meer rechten dan andere mensen. In een democratie heeft iedereen gelijke rechten. Zomaar een hongerstaking beginnen, is een drukmiddel waaraan wij niet toegeven.”

Het is een nieuwe test voor de westerse beschaving. Hoe ga je om met dit soort hondsbrutale chantage? Nederland heeft aan het eind van de vorige eeuw voor een soortgelijk dilemma gestaan. Toen waren het vrouwen die dachten een verblijfsvergunning binnen te harken door even met een Nederlander te trouwen, maar er tot hun grote teleurstelling achter kwamen dat ze dat drie jaar moesten volhouden voor ze daadwerkelijk zouden mogen blijven. De vrouwen hadden gelukkig door dat ze met een gênante wanvertoning bezig waren en stopten hun hongerstaking voordat er echt een moeilijke situatie ontstond.

Zo niet de heren in Brussel. Eén van de misselijkmakende profiteurs, de 20-jarige Jamal Jaoudi, heeft zelfs zijn mond dicht genaaid. De Vrije Universiteit van Brussel, waarin de 23 zich bevinden, weet zich nu al geen raad meer met de situatie. De universiteit is doodsbang dat ze de schuld in de schoenen geschoven krijgt als er iemand overlijdt en heeft een arts ingehuurd.

„Sinds vorige week volgt een professor van de universiteit hun gezondheid. Als er levensgevaar dreigt, gaan de hongerstakers direct naar het ziekenhuis.”

Ik kan me voorstellen dat de universiteit in zijn maag zit met de rekbaarheid van zijn verantwoordelijkheden. Maar als ik hen was zou ik de groep chanteurs als een blok laten vallen. Als welvarende beschaving hebben Europese landen hun verantwoordelijkheden voor mensen in andere landen die gevaar lopen vanwege de politieke of maatschappelijke situatie in hun eigen land. Niet voor mensen die Europa wel interessant vinden en proberen de flexibiliteit van onze ruggegraat te testen.

Voor de lafaards die momenteel zout en thee zitten te snuiven in de Brusselse universiteit heb ik dit te zeggen: donder een heel eind op. Jullie soort profiteurs verpest het voor politieke vluchtelingen die wel dégelijk een verhaal hebben en onze verantwoordelijkheden raken. Maggie De Block: houd stand!

foto: screenshot VTM


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

22 reacties

 1. Awara

  Jaja Ruud, heel leuk die persoonlijke ervaringen van je, maar de algemene praktijk wijst wel uit dat velen dit land zien als 1 groot uitkeringsloket.

   

  En om het spannend te maken: dat zijn niet de Chinezen.

 2. de Bourgondiër

  Ik vind mevrouw De Block juist zeer aantrekkelijk. Van politici zoals zij zijn er te weinig.

 3. Wim

  Ik was wel nieuwsgierig geworden naar het uiterlijk van die Maggie, dus heb ik even gegoogeld. Ik schoot toen wel in de lach, die Maggie zou zelf best eens een hongerstakinkje kunnen gebruiken, zo te zien lust zij wel een patatteke. Maar afgezien daarvan, geef ik haar groot gelijk…

 4. Rob Goossens

  Ik dacht: laat ik de flauwe reacties voor zijn. Kunnen we het gewoon over de kwestie zelf hebben.

 5. Dutchman

  en dan begint het lichaam zichzelf op te vreten. Doei!

 6. Marcel

  heeft die knaap eigenlijk een verband om zijn hoofd ? Is dat om nóg zieliger te lijken ?

 7. Maen TochRechts

  Ongeveer 40 dagen wachten en het probleem heeft zich zelf opgelost, dat is het mooie met hongerstakingen.

 8. Krolll

  @Raaf, ik werd ook even boos, maar deze mevrouw,hoe kundig ook, is lelijk op wereldtop niveau. Ik begrijp de verklaring van Goossens, al had hij ook gewoon de foto kunnen weglaten. Het artikel bij de foto is dan weer wel relevant…

 9. Raaf

  Nog niet eens zo heel lang geleden was er ook in Nederland een afperser die zijn mond dichtnaaide. Ook afgewezen. De hele Christelijke en Linkse goegemeente was weer buitengemeen verontwaardigd. Het resultaat laat zich raden in dit land van de slappe knieën en slagroomruggengraten: de afperser kreeg een verblijfs-vergunning.  

  Laten we met zijn allen hopen dat mevrouw De Block uit ander hout gesneden is.

   

 10. ruud.w

  Ik heb collega’s die behoren tot de bevolkingsgroep die u
  beschrijft, werken net als ik meer dan 30 jaar bij dat bedrijf. Maar niks op
  aan te merken. Maar in elke bevolkingsgroep kom je mensen tegen die de kantjes
  er van af lopen. In plaats van jurken lopen deze in joggingbroeken, slippers en
  hemdjes beetje tokkie figuren van autochtone afkomst.

 11. Ann

  @ ruud.w 11.54

  Ik ben nooit geinteresseerd geweest in mensen die een paar jaar hebben gewerkt en daarna met enorme aantallen ( wij zien ze hier al 20 / 25 jaar elke dag in jurken schuifelen richting moskeet en theehuis ) ontdekten hoe simpel het is om de WAO , bijstand en WW in te duiken , vanwege pijn in de rug , het is veel gezelliger en makkelijker om je hand op te houden en alsof het niet genoeg is , hun eisen op tafel te gooien , laat die kaffirs maar zwoegen . Als we alle overbodige uitgaven van de laatste 30 jaar ( de vele subsidie’s , kinderbijslag en uitkeringen ) optellen , dan heb ik het niet eens over de enorme kosten van de criminaliteit , dan hadden we nu geen tekorten , moesten we niet weer inleveren , de pot is leeg gevreten , het heeft ons , de belastingbetalers , min. 8/10 Miljard per jaar gekost , ondanks alles durven velen dit fiasco met droge ogen nog steeds een verrijking te noemen .

 12. ruud.w

  Waarom zijn mensen met sympathieën voor de rechterzijde van het politieke midden, pas in mensen geïnteresseerd zodra deze economische niet meer interessant zijn. Heeft dat te maken met de VOC mentaliteit?
  Ook leuk om te lezen welke oplossingen er worden aangedragen, vooral die van theefeest, een luxe variant op de Argentijnse oplossing. Er bij na gedacht dat u eerst piloten moet vinden die het klusje willen opknappen.

 13. Ann

  Goed idee , een dicht genaaide mond , dat zouden meer islamieten moeten doen , eisen doen ze maar in hun zo geliefde homeland , gewoon oppakken en zonder pardon uitzetten , zwaai zwaai .

 14. PeterPost

  Dicht genaaide mond. Dat zouden ze bij meer Marokkanen moeten doen 😀

 15. Theefeest

  Die 23 extra maken in Belgie ook al niet meer uit.

  Ik denk dat er veel mensen blij mogen zijn dat ik het niet voor het zeggen heb.
  Stap 1, eenzijdig Schengen opzeggen. en weer terug in controle komen over onze grenzen.
               dat hoeft niet perse te zeggen continu grensposten en iedere vrachtwagen controleren.

  Stap 2, iedere criminele asielzoeker onder dwang als het moet, uitzetten, laat staan terreur verdachten.

  Stap 3, evenzo voor ieder ongewenste profiteur. Die hebben toch echt helemaal schijt aan ons.

  Stap 4, wil een land ze niet terugnemen, of speelt de asielzoeker spelletjes door het paspoort weg te gooien?

  Dan naar de laatste stap, stap 5. parachutelessen, een flesje water en 50 euro (want we blijven beschaafd) inladen in het vliegtuig en droppen met een parachute. (he better had paid attention)
  Wil die gast niet zeggen uit welk land hij kwam ? Dan schatten we dat zelf wel, en dan wordt die gedropt in land naar onze keuze.

 16. Mike V.

  Wat mij betreft leggen ze zo snel mogelijk het loodje. Goede promotie om dit niet nog eens te proberen. Ik geef geen zier om die mensen.Erg he.

 17. Caesar Lion Cachet

  LS…

   

  De hele links gedegenereerde samenleving kan niet tegen huilende dikke kinderen die hun zin niet krijgen. Dus wat doen we ?  We geven deze zielige mensjes maar weer wat te eten. Dan hoeven we het geweeklaag niet aan te horen want dat is schadelijk voor onze tere linkse zieltjes… Dat die kindertjes voor hun leven beschadigd zijn, is niet belangrijk etc. Ziet u de parallellen met zielige asielzoekers, querulanten en verwende saboteurs !? De proleet Youp van het Hek ziet het waarschijnlijk anders. Maar dat wisten we al… Het is de schuld van Wilders !

 18. Caesar Lion Cachet

  LS…

   

  Pedigree Pal of Royal Canin misschien ?! Maar ja ! Dat is niet Halal… Waf…

 19. Raaf

  Waarom de aanvulling: ‘de weinig aantrekkelijke’ de Block met verwijzing ?

  Buitengemeen misselijkmakend is het niet ?

  Bent U het kleuter stadium nog niet ontgroeid ?

   

  Met de rest van het betoog ben ik het logischerwijs eens maar ik heb geen enkele behoefte om in de toekomst dit soort ‘leuke’ toevoegingen voor mijn kiezen te krijgen. Een beetje decorum gaarne, zeker van een columnist. Het verzwakt het betoog en dat is nergens voor nodig want U tamboert zondermeer op de juiste trom.   

 20. Padbuffel

  Vanaf vakantieadresje moet ik kwijt voor de doodstraf te zijn. Van deze chantage lig ik derhalve niet wakker. Wedden dat de belgen door de knieen gaan? (net als in nl zou gebeuren)

 21. Henk

  Ik snap niet waarom die universiteit ze niet naar buiten kegelt. Lijkt me toch een kwestie van huisvredebreuk. Verder heeft iedereen het recht om in hongerstaking te gaan. Ik zou ze dan ook succes wensen met hun actie en het er verder bij laten.    

 22. itsmetoo

  Ruimt mooi op

  Tsja…. Links is in het moderne Europa toch zo voor vrijwillige Euthanasie

  Nu, dit is een mooi voorbeeld ervan? Waarom nu ineens jammeren? 

   

  Ik zou bijna zeggen: “DAT zouden nu meer islamieten moeten doen !”

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.