EU: we zitten in geldnood!

Joh! 

Schokkend. Echt. Heel schokkend:

Het EP wil voorkomen dat aan het eind van het jaar opnieuw problemen op de lange baan worden geschoven. Het risico bestaat dat de Europese Commissie rente moet gaan betalen omdat zij haar verplichtingen niet kan nakomen. Daarom mag er niet zomaar worden gesneden in de begroting, zo vindt het EP.

Ja, natuurlijk vindt het EP dat. Als ik hun was – machtshongerig en zonder scrupules – zou ik het daar ongetwijfeld mee eens zijn.

Het probleem is alleen dat het al lang weer duidelijk is wie dan op mogen draaien voor de kosten: u en ik. Jawel:

Dit kan Nederland enkele honderden miljoenen euro’s gaan kosten.

Als de Nederlandse regering hiermee akkoord gaat kunnen Rutte en co. beter hun boeltje maar pakken. Dan kunnen ze namelijk niet eens meer de schijn ophouden rechts te zijn. Ieder land bezuinigt, Nederland ook, maar de EU niet? Die moet meer geld krijgen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. HaJoGe

  in het partijkrantje!

 2. Job

  Dan moeten sommige van die verplichtingen maar weer op het bordje van de lidstaten worden gelegd.

 3. cmsuijkerbuijk

  De brutaliteit van het E.P kent overigens geen grenzen! Weigeren te bezuinigen, verhogen daarbij ook nog eens eventjes hun toch al véél te hoge tsja, hoe moet ik dat noemen, salaris is het niet, want dat moet je verdienen, ehhh maffiavergoeding, dát lijkt me een beter benaming en eisen dan óók nog eens, dat er meer voor hun wanprestaties wordt betaald! Het lot van de gebroeders De Witt is nog te goed voor deze wereldvreemde usurpators van de democratie. Aan de galg met hen. Nú! (Zó, dat lucht op!)

 4. Jasterke

   

  .

  Een nieuwe aap komt uit de Euro-mouw

  MEN KAN DE REKENINGEN dus niet meer betalen

  het gaat….u leest het goed…hier om MILJARDEN

   

  dit Euro-Parlement moet nu dus bakzeil halen

  en wat wij horen, zijn dan nog maar wat flarden

  dus daarom geeft men de Lidstaten zo’n grote bek !

   

  de Leugenstank is bijna niet te harden

  dat hele Euro-droomverhaal blijkt één gigantisch lek

  daar gaan we dan met onze “blinde trouw”…

   

  maar…zwijgen hoor Politici en duimen voor ’n wonder

  de eerste de beste onbenul blijkt geestelijk gezonder !

 5. Havank

  Inderdaad, maar eerst met pek en veren bekleden deze malloten van de EU waarde Suijkerbuijk.

  En alles moet ons maar door “de strot” geduwd worden, en de clinic clown Barosso maar roepen als een papagaai: ” geld geven, geld geven,geld geven”.

   

 6. H.Bijl

  Tja, het EP. Da’s natuurlijk een probleem, zonder centjes zitten. Maar , gelukkig is er een oplossing voor het EP.

  Einsperren, neutralisieren, und ausradieren. Hebben ze geen centjes meer tekort, en zijn wij er van af.

 7. Ongemakkelijk

  Het lijkt wel een vast patroon te worden, dat als we niet doen wat Europa wil, het ons extra geld kost. Heeft Europa ons al met de rug tegen de muur? Dat hebben ze dan handig gespeeld. Of bedot het EP ons, is het alleen maar bangmakerij, want daarin zijn ze ook heel goed.

 8. nick

  Dit lijkt me wel een artikeltje voor de voorpagina!! 

  benieuwd wie er dan nog blij is met de EUSSR

   

   

  Een artikel uit de Zwitserse ”Weltwoche” voor abonnees, geplaatst op de websitefact-fiction.net

  …Om ambtenaar van de EU te zijn, is lucratief. Alleen al de Europese Commissie houdt 23.186 ambtenaren aan werk – één op de vier van hen een maandsalaris van meer dan € 10.000. Het basissalaris van de hoogste inkomensgroep bedraagt, afhankelijk van het aantal dienstjaren, tussen € 16.600 en € 18.800. Ambtenaren in de laagste inkomensgroep verdienen altijd nog bijna € 3000 per maand. Bij deze lonen zijn diverse toeslagen en begunstigingen niet inbegrepen. Een topambtenaar met twee kinderen kan een maandsalaris van meer dan € 24.000 behalen.

  De bijzondere betalingen zijn veelzijdig. Als smartengeld voor het verblijf in Brussel bestaat er een zogenaamde buitenlandtoeslag van 16%. Wie getrouwd is of een vaste partner heeft, krijgt een ”huishoudtoeslag” van maandelijks € 149,00 plus 2% van het basissalaris. Nog beter komen ambtenaren met kinderen er vanaf. Voor ieder kind krijgen ze een ”familietoeslag” van € 326,00 en een ”opvoedingstoelagen” van € 221,00 per maand.

  Moet een ambtenaar vanwege zijn beroep verhuizen, worden niet alleen de verhuiskosten voor hem betaald, maar krijgt hij ook een royale ”inrichtingshulp” ter hoogte van twee maandsalarissen. Gaat hij aan het einde van zijn werkzaamheden in Brussel weer naar zijn land terug, dan krijgt hij van de EU opnieuw twee maandsalarissen – deze keer onder de naam ”herinichtingshulp”.

  Deze substantiële salarisverbeteringen worden door een serie voorrechten en begunstigingen aangevuld. EU-ambtenaren mogen op kosten van de EU privéreizen ondernemen. Verleden jaar kreeg iedere ambtenaar hiervoor gemiddeld € 2164,- – all-in en zonder bonnetjes te hoeven overleggen. In 2009 boekte de EU voor privéreizen meer dan 53 miljoen euro af. Als men de ambtenaren van het parlement en andere EU-instellingen hierbij rekent, resulteert dat zelfs in een budget voor privéreizen van rond de 60 miljoen euro.

  Bijzonder voordelig voor de ambtenaren zijn de belastingen. Men hoeft bijvoorbeeld voor een basissalaris van € 7.600 maar 12% belasting betalen. Alle toeslagen zijn belastingvrij….

  En zo gaat het nog even verder met het benoemen van alle ‘voordeeltjes” 

  http://sp00kje.nl/2012/03/14/wat-eu-ambtenaren-zoal-verdienen/

   

  http://www.weltwoche.ch/weiche/artikel-fuer-abonnenten.html?hidID=539327

  Auteur: Philipp Gut

   

  Vertaald uit het Duits door:

  E.J. Bron

   

   

 9. cico

  Waar kan ik de openstaande vacatures vinden?

 10. cmsuijkerbuijk

  MvdG: Die schijn is er voor mij al lang af, met zijn Eurofiele beleid en gebroken verkiezingsbeloftes (“Minder Europa” en “Geen Euro naar Griekenland”)

  Als ik zwaar getafeld heb, zie en hoor ik het hem in mijn nachtmerries nóg zeggen!

 11. Je Vader

  Een keer per week zou er een bankier of politikus moeten hangen op de weekmarkt.

  Uiteraard met oliebollenkraam, suikerspin en clowns.

  Tevens live uitzenden op tv.

 12. Havank

  Ondertussen worden alle sociale verworvenheden in Nederland het riool doorgespoeld, wordt de WSW-sociale werkplaatsen- uitgekleed, liggen onze oudere medemensen in poepluiers-geen geld voor zorg meer- verdwijnt het gezag op straat – bezuinigingen politie- wordt de Algemene Bijstandswet gekort, het PGB ontmanteld etc,etc.

  Maar ondertussen al ons geld naar Brussel toch Hr. Rutte! Wat mij betreft is het einde kabinet, door zijn handtekening te zetten onder het ESM Verdrag-een grof schandaal- heeft de MP Rutte ons volkomen uitgeleverd aan Brussel. Laat de PVV de gedoogsteun maar intrekken, dan zijn die voor mij nog betrouwbaar, maar ik moet het helaas nog zien. We worden belogen en bedrogen 24/7.

 13. Jos

  Een begrotingstekort? Zullen we daar een boete op zetten?
  Het is toch werkelijk treurig. Ze weigeren te bezuinigen. Integendeel, geheel anders dan waar de lidstaten toe gehouden zijn, wilde en kreeg het EP extra geld en dan nóg komen ze niet uit. Dan is het ook niet zo raar, met deze rekenmeesters, dat ze zo met andermans geld omgaan: het blijken, naast een kudde latente landverraders (uitzonderingen daar gelaten – UKIP, PVV), financiële nitwits te zijn. En zij gaan over ons geld?!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.