Hilarisch: kinderen willen kunst en cultuur

In het NOS Jeugdjournaal van gisteren: Amsterdamse kindjes zijn op zoek naar een andere middelbare school, omdat ze zijn uitgeloot voor hun eerste keuze. Het belangrijkste voor de bijna-pubers? “Doen jullie aan kunst en cultuur?” Allemaggies, wie vertelt ze even dat het kabinet fors aan het bezuinigen is op subsidies voor kunst en cultuur? Daar is straks geen droog brood mee te verdienen, hoor. Of denken jullie cultuurminnende PvdA-mama’s en -papa’s dat ze straks weer aan de macht komen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. Theefeest

  Mooi dat dat bestaat Nittickson.
  Zo behoort het te zijn, je doet maar lekker wat je wilt, zolang je ons er maar “niet mee lastig valt”.
  Daarmee bedoel ik, als er te weinig mensen interesse hebben (=kopen) dan heb je geen bestaansrecht.
  Dan ben je een mislukte artiest wiens carrière alleen maar in leven wordt gehouden door de gemeenschap, die al liet blijken er niet van te houden.

  Ook beginnende artiesten, moeten niet geholpen worden, (tenzij zij echt een bedrijfje willen neerzetten of een pand, nadat !! zij zich zelf al bewezen hebben )
  Je begint maar in die louche kroegen, of op markten je kunst te verkopen.

  Maar ik vind het schitterend als er mensen bereid zijn om kunst te kopen en dat de kunstenaar zijn / haar brood kan verdienen.

  (zelf ben ik een barbaar en trots ook!)

 2. Nittickson

  Beste Frank, als je bij kunst en cultuur meteen aan subsidie denkt dan ben je zelf een socialist. 99% van de kunst en cultuur in de wereld is gemaakt zonder een cent subsidie. Kunstenaars zijn kleine (of grote) zelfstandigen met een winkel.

  En kunstliefhebbers besteden geheel vrijwillig veel tijd en geld aan kunst omdat ze dat graag willen. Het behoort tot hun vrijheid in Nederland dat ze dat mogen doen. En hoe meer zij van dit soort zaken afweten, hoe belangrijker het voor ze wordt.

  Mijn ervaring in het internationale bedrijfsleven is dat de contacten enorm worden verstevigd, als je dergelijke interesses met je zakenpartners deelt. Als je ze bij hun bezoek aan Nederland mooie dingen kunt laten zien en ze daar iets over kunt vertellen. Het versterkt hun respect voor jou en voor Nederland.

  Kortom: het merendeel van de mensen met een levendige belangstelling voor kunst verwacht helemaal niet geld te verdienen met kunst. En dat is ook helemaal niet erg. Of dient een school alleen om geldverdienen te draaien? Rare opvatting voor een conservatief.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.