COC wil homo's in een ghetto hebben

Geen categoriemei 22 2012, 12:45
Als het om homo's gaat, kunnen we alles maken.
COC Den Haag had een leuk project: een wooncomplex met 34 koopwoningen voor homo's, biseksuelen en transgenders. Een soort ghetto dus, waar LHBT's veilig afgeschermd worden van de buitenwereld. Of andersom? Hoe dan ook, een bizar idee. Het toont weer eens wat voor bijzondere status homoseksualiteit en aanverwante varianten hebben in Nederland.

'Zoals je ook woonvormen hebt voor oudere katholieken of gereformeerden, wilden wij die ook bieden voor deze groep,' zegt Eric Verwaijen van de Haagse tak van de homovereniging COC vandaag in het AD.

Nu kan ik me nog wel inleven in oude katholieken die onder gelijkgezinden bescherming zoeken tegen de steeds bozer wordende buitenwereld. Maar wat is je reden om jonge (über)moderne mensen bij elkaar te gaan ophokken?
Misschien de paternalistische gedachte dat 'andersgeaarden' beschermd moeten worden tegen de buitenwereld. Maar nee, dat kan niet het geval zijn. De filosofie van COC is immers, dat de homo, bi en transgender zo ongeveer verplicht is zijn of haar seksuele geaardheid zoveel mogelijk tentoon te spreiden. Heel de wereld moet kunnen meegenieten van hoe bijzonder je wel niet bent. Het zal dus geenszins het doel van COC zijn, om Nederland te onthouden van alle kleur die deze mensen aan het maatschappelijke landschap geven.
Zou COC dan misschien denken dat de Nederlandse LHBT het niet genoeg vindt om met homo-vrienden naar een homo-kroeg te gaan, maar dat ook de homo-krant uit een homo-brievenbus wil vissen en de homo-auto uitsluitend tussen die van gelijkgeaarden wil parkeren? Wellicht.
Het erge is natuurlijk niet dit abjecte en wereldvreemde idee, maar het feit dat wij hiermee instemmen. Hoe zat het ook alweer met het verbod op discriminatie op grond van seksuele geaardheid of iets dergelijks? Gedachtenexpirimentje: een wooncomplex voor uitsluitend modelgezinnetjes. Of voor uitsluitend negers. Never, nooit dat we daarmee wegkomen.
Maar in het geval van homoseksualiteit is niets te gek. Helaas voor COC: er is nauwelijks interesse.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten