De huursoldaten van Brussel

Dat de Europese Unie volstrekt onhoudbaar is geworden, was voor de meeste mensen al lang duidelijk. Enkel door een radicale herverdeling van geld dat van Noord-Europa naar Zuid-Europa wordt gepompt, kunnen de zuidelijke staten overeind blijven. Zodra die geldstroom stopt, vallen die landen om. De Noordelijke landen kunnen dit alleen volhouden door zelf extra geld bij te drukken en bij te lenen – waarmee ze voor zichzelf het soort put graven waar de zuidelijke lidstaten al ingestort zijn.

Het is wachten tot de eerste partij het niet meer volhoudt. Een zuidelijke staat die instort, of een Noordelijke staat die weigert nog méér te betalen – het is allebei mogelijk. En het lijkt er nu op dat het die eerste optie wordt. Griekenland kan na de verkiezingen onmogelijk nog een eurofiele regering vormen. Er wordt al geroepen om nieuwe verkiezingen, maar volgens bijna alle peilingen zou dat betekenen dat de anti-EU-partijen nog meer zetels winnen dan ze nu al hebben.

De meerderheid van het Griekse volk heeft geen enkele behoefte om zich nog te houden aan de bezuinigingsregels van Brussel, noch heeft men zin om het aan Griekenland uitgeleende geld ooit nog terug te betalen. Volgens de gemaakte afspraken kan dat enkel betekenen dat Griekenland uit de euro moet treden – maar daar heeft Brussel heel andere ideeën over.

Hoewel Manuel Barroso nu luidkeels laat weten dat een land zich aan de regels moet houden of moet uittreden, horen we van de Duitse minister Wolfgang Schäuble exact het tegenovergestelde: er wellicht zou nog méér geld naar Griekenland moeten.

Daar kan de oplettende lezer meteen uit opmaken wat er aan de hand is: Barroso en Schäuble spelen een simpel één-tweetje, waarbij Barroso met de stok zwaait en Schäuble met de wortel. Wie niet braaf meedoet gaan ze hard aanpakken, maar wie zoet is (lees: een Eurofiele regering vormt) die wordt beloont met extra cadeautjes.

Dit is letterlijk de enige manier om Griekenland nog in het gareel te houden, en dat men van zulke opzichtige tactieken gebruik maakt, toont aan dat het water de Eurocraten al tot de lippen staat. Schäuble is bereid om opnieuw miljarden uit Noord-Europa en Griekenland te pompen, enkel en alleen om de huidige EU in stand te houden. Een project dat onhoudbaar is – en dat moet hij ook weten! – maar waar hij toch voor vecht, simpelweg omdat hij weet dat er in Brussel een dikbelegde boterham voor hem klaarligt. Naast die van mevrouw Merkel.

Meneer Schäuble en mevrouw Merkel zijn niets anders meer dan huursoldaten in dienst van Brussel, die hun eigen volk de rekening laten betalen. En op soortgelijke wijze zijn de meeste regeringshoofden in Noord-Europa al in dienst van de EU. Ook in Nederland, waar de VVD mooie beloftes deed, maar toch slaafs vóór het antidemocratische ESM stemde. Hun eigen burgers dienen deze regeringen al lang niet meer. Ze zijn de loyalisten van een onhoudbare Unie, de huursoldaten van Brussel – want het is niet hun eigen geld dat op het spel staat.

Het enige waar we op kunnen hopen is dat de Grieken deze omkooppoging niet accepteren, en de gekozen anti-EU-koers voortzetten. En natuurlijk dat in alle komende verkiezingen in Europa het volk zo wijs is om tegen de Eurocratie te stemmen, en vóór nationale soevereiniteit. Te beginnen in Nederland, aanstaande september.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

29 reacties

 1. Oedjepoed

  @herje

  Hallo zeg, eufemistisch uitgedrukt, mag het ook een Mastiff zijn :>)  http://nl.wikipedia.org/wiki/Mastiff

 2. Havank

  @Hugo, deze vileine rotstreek van Rutte, tekent de HAAT waarmee ze Geert Wilders kapot willen maken.

  Let maar op, de haat campagne tegen de PVV is begonnen. De huichel KUNDUZ BENDE laat de maskers vallen!

 3. louis-portugal

  Hugo voor mij is de schuld van de crisis het 40 jaar meer geld uitgeven dan er binnenkomt.

  De rente verergert de zaak nog omdat die als eerste kostenpost afbetaald moet worden.

 4. louis-portugal

  Victor zouden Barosso en Schauble echt gebeld hebben om zo´n doorzichtig spelletje te spelen.??

  Ik had ze vroeger hoger ingeschat maar ja waarschijnlijk slaat de paniek toe.

   

  Overigens wel even gemakkelijk van Sch. om meer geld toe te zeggen.

 5. Hugo

  En daar kwam de Bilderbergse aap uit de mouw. Als er niet ingestemd wordt met de wensen van de financiele elite dan zal mark Rutte de PVV kapotmaken…

   

  Weet waarvoor je kiest VVD-ers

   

  Weet waarvoor je schrijft DDS journaille

   

   

 6. François

   

  Europa werkt zich (en daarmee de belastingbetaler) steeds dieper in de nesten, en dat allemaal om een utopisch wangedrocht boven water te houden. Marc Faber maakte onlangs in rake termen korte metten met het eurofiele-gepruts:

  “I think it would be much better for Greece and the entire euro area if Greece were kicked out. Spain kicked out. Italy out and even France should be out. At the end you just have Germany with the euro. (…) The bureaucrats in Brussels and the media are brainwashing everybody that if Greece exited the euro, it would be a disaster. My view is the best would be to dissolve the whole euro zone and that the countries would go back to their own currencies and still use the euro as an international currency… The public has been brainwashed that the breakup of the euro would be a complete disaster when in fact, it may be the solution.”

  En als afmaker: “I do not have a high opinion of the U.S. government, but the bureaucrats in Brussels make the government in the U.S. look like an organization consisting of geniuses. The bureaucrats in Brussels are completely useless functionaries and they want to maintain their power.” [Bloomberg/Zerohedge.com, 10.05.2012]

  Inderdaad, hopen dat de kiezer zich niet op de kast laat jagen door de euro-aanbidders, en een flinke streep onder de rekening gaat zetten.

   

 7. Havank

  @Pieter G, dat we aan de ketting liggen van Brussel, dat is zo klaar als een klontje. Maar weet U wat ik nog schofteriger vind van de eurofiele partijen -de Kunduz club- is dat zij “goede sier”in Brussel trachten te maken, over de rug van de eigen bevolking. Rutte is zijn geloofwaardigheid voor mij volkomen kwijt, leugen pinokkio, tijdens de verkiezingen beloofde hij dat er door de VVD “geen cent”naar Griekenland zou gaan. Ja, ja, zo kennen we ze weer, en deze vileine partijen zien er geen been in in te stemmen met een BTW verhoging van 10%, het verhogen van de eigen bijdrage ziektekosten ad E 400,- per volgend jaar, het korten op de Zorg van 1 miljard Euro, het belasten van de auto van de zaak- leuk voor kleine ondernemers he-maar wel Sinterklaas spelen met belastinggeld door te blijven geven aan O.S,.flauwekul subsidies aan arabische landen zgn. voor de democratie daar te helpen,windmolens en miljarden aan uitkeringen naar Marokko e.d. Maar Jan en Mien Doorsnee, wel gebruiken als melkkoe, dat dan weer wel.

 8. pieter g

  Het echte probleem wat er speelt is de complexiteit en chaos die gecreerd is, waardoor het overzicht verdwijnt, en geen burger nauwelijks meer door heeft wat er speelt. Geldt trouwens ook voor politici, die vaak ook maar opportinistische amateurs zijn met een vlotte babbel.

   

  Voor deze chaos hadden we grenzen. Bepaalden we zelf wie we binnen lieten, Bepaalden we zelf  wat goed en fout was met onze eigen wetgeving. Hadden we een eigen munt waar we trots op konden zijn. Stabiel gekoppeld aan de D. mark. Maar toch eigen.

  Maar onze  wetgeving wordt getorpedeerd door Brussel. Wij maken niet meer uit wie er binnenkomt, dat doet Brussel.

  We liggen aan de Brusselse ketting en mogen betalen maar verder onze bek houden.

  Dan wordt er een zeer schimmig monetair spel gespeeld door onze bankiers en politieke leiders om alle lekken te dichten in het piramide spel die ze samen opvoeren.

  Het is een roulette spel, een gokspel met uw kapitaal als inzet. Verslavend en onbeheersbaar verhogen ze de inzet.

  Dit moet echt stoppen! Voor u en uw nageslacht.

 9. nederlands verzet

  als er een land in opstand kom volgen de rest vanzelf.

  de landen die in opstand zijn gekomen zullen samen gaan werken.en die eurofielen het na kijken geven.

  en daarna een nieuwe Neurenberg proces

 10. Ron

  ‘…maar wie zoet is (lees: een Eurofiele regering vormt) die wordt beloont met extra cadeautjes.’

   

  Heet dat niet een Sigaar uit eigen doos?

 11. Ron

   

   

  PERSBERICHT
  Geert Wilders stamt van moederskant af van een Nederlands-Indisch voorgeslacht, zo blijkt uit genealogisch onderzoek. Volgens dr. Lizzy van Leeuwen, specialist in Nederlands postkoloniale geschiedenis, heeft Wilders’ Indische familiegeschiedenis grote invloed op zijn politieke ideologie. ‘Meer dan wat ook is Wilders te plaatsen als een pur sang postkoloniale revanchist, geobsedeerd als hij is door het terugdraaien van naoorlogse geopolitieke demografische veranderingen en het rechtzetten van historische fouten.’

   

  http://www.groene.nl/commentaar/2009-09-02/geert-wilders-heeft-indische-wortels

 12. Ron

  Wreker van zijn Indische grootoudersDE POLITIEKE ROOTS VAN GEERT WILDERS 

  Geert Wilders lijkt alle politiek te reduceren tot vraagstukken van grensbewaking, volkstelling en volksverplaatsing. Displacedness vormt het steeds terugkerende motief van zijn betoog en niet toevallig ook van zijn verborgen Indische familiegeschiedenis.

   

  http://www.groene.nl/2009/36/wreker-van-zijn-indische-grootouders

   

 13. nick

  Ach @ Ron, wat probeer je hier nu eigenlijk/? Kan je echt niet serieus nemen, soory.

 14. hertje

  Ik heb Merkel altijd al een pittbull gevonden,en dat vind ik nog steeds!

 15. fris4ever

  Financieel Stratego voor een Grootmacht Duitsland die Uber ons allen is(t)
  De Duitsers zijn op weg om met geld een Duits Europa te smeden, wat Hitler met wapens niet gelukt is gaat nu van de grond komen, Deutschland uber alles, een nieuws EUSSR gefinancierd door de Duitse belastingbetaler waarbij uiteindelijk de kleinere landen straatarm zullen worden en ook nog dankbaar dat het grote Duitsland wat miljarden overmaakt om de ergste nood te lenigen er wel voor zorgend dat Duitsland op geen enkel terrein meer concurrentie ondervind……

 16. ik denk dat

  Rutte gewoonweg onbetrouwbaar is.

  Tijdens zijn staatssecretarisschap is bij mij dat gevoel begonnen. Kan een normaal gezonde reactie zijn toch?

  De door hem verdedigende VVD-programma heb ik dat gevoel moeten laten varen.

  Kort na zijn aantreden als premier wist ik het zeker. Niet te vertrouwen en dat zal hem zuur opbreken bij de aanstaande verkiezingen. 

  Beter is om Brussel terug te draaien tot de voormalige EEG zodat een goed geinformeerde burger baas is in eigen land.

 17. Frank

  Dat we niet langer aan de leiband van Brussel willen lopen betekent niet dat het begrotingstekort in zijn huidige vorm gehandhaafd moet blijven. De Nederlandse Staatsschuld moet dringend worden teruggebracht. Dat los je overigens niet op door de btw te verhogen, maar door aanzienlijk minder gratis geld uit te delen.

 18. Havank

  @Messenger, dat is helemaal waar. Men hoeft geen groot wiskundige te zijn, om in te zien dat het aanzetten van de “geldpersen” het faillisement alleen maar erger maakt. Ze hebben geen fluit geleerd van de geschiedenis, in de Republiek van Weimar, Duitsland tussen de 1e Wereldoorlog en pakweg 1930, was er een gigantische inflatie daar. Men moest voor een brood bijvoorbeeld 1 miljoen reichsmark betalen, het summum van geldontwaarding! En de EU gaat met deze politiek aan de slag, met als gevolg dat het van “kwaad tot erger”, komt. In plaats van te stoppen met deze heilloze politiek, gaan ze gewoon door, niet gehinderd door enig gezond verstand. Het is zoals U zegt, deze 1000 den miljarden EURO is MONOPOLY GELD, het wordt door niets gedekt. Dit gaat gewoon hardstikke fout aflopen, en de mensen die ervoor waarschuwen worden gehaat, verafschuwd, en bedreigd. In nederland is het Dhr. Wilders, die het verdomde de “eigen bevolking” nog langer daarvoor te laten bloeden. Het enige verwijt dat ik hem kan maken, is dat hij veel eerder had moeten kappen met gedogen.

 19. messenger

  Wat deze crisis pijnlijk duidelijk maakt is het failliet van
  Keynes.

  Als 1000 mrd euro niet voldoende zijn om de gaten te
  dichten, dan is er in het verleden wel héél veel geconsumeerd (lees: opgegaan
  aan dubieuze salarissen van uitdijende ambtenaren apparaten en verdwenen in de diepe zakken van allerhande subsidie slurpers). En wie denkt dat de eurozone regeringen de afgelopen 2 jaar minder hebben uitgegeven moet maar eens naar de grafiekjes kijken in bijgaande link: http://mercatus.org/publication/fiscal-austerity-europe-doesnt-mean-large-spending-cuts

  Zuid-Europa is failliet, Franrijk ook en het Noorden bijna. Het
  is werkelijk om te janken, zoveel mismanagement.

  Wellicht dat het eens tijd wordt dat de overheden hun Keyniaanse monetaire politiek verlaten en zich gaan herbezinnen op een stelsel dat wèl duurzaam (‘sustainable’) is na de eurocrisis. Want wie denkt dat er een oplossing komt als men vasthoudt aan deze structuur (‘one size fits all’), die komt bedrogen uit. Opmerkelijk dat Wilders als enige het gevaar ziet, dat onze welvaart en soevereiniteit bedreigt. Hij maakt dan ook geen deel uit van het establishment. In een uitgebreid paper hebben economen van de Bank of England (zie pdf) gepleit voor het opnieuw invoeren van een nieuwe goudstandaard. Zie: http://www.bankofengland.co.uk/publications/Documents/fsr/fs_paper13.pdf

  Hierin
  wordt uitgelegd dat de Gouden Standaard onterecht door Keyniaanse economen,
  gesteund door de MSM, besmet wordt verklaard. Overtuigend wordt aangetoond dat
  het Bretton-Woods systeem voor de grootste stabiliteit zorgde en dat goud als
  basis van een monetair systeem, de meeste echte groeiprojecten genereert. De
  jaarlijkse reële economische groei pro capita was het hoogst in de periode van
  het Bretton-Woods-systeem en de financiële wereld was veel stabieler onder goud
  dan onder flexibele wisselkoersen: de goudstandaard heeft de reputatie dat het
  bankcrisissen veroorzaakt, maar volgens de Bank of England stabiliseert goud
  eerder financiële instellingen en staten. Overheden en big government-economen
  zijn tegen de goudstandaard gekant omdat het een natuurlijke rem plaatst op de
  mogelijkheid van de staat om aan monetaire politiek te doen en inflatie als
  beleidsmiddel te gebruiken. Markten en landen waren relatief stabiel onder de
  goudstandaard, en het kapitaal vloeide toen naar projecten die groei
  genereerden. De overheid had echter niet de mogelijkheid om de binnenlandse
  economie te micromanagen, maar gezien de economische toestand van vandaag is
  dat eerder een voordeel dan een nadeel.

  De
  manier waarop voorstanders van de goudstandaard zoals de Republikeinse
  presidentskandidaat Ron Paul en de Britse financiële adviseur Alasdair Macleod
  door de mainstream worden bespot is dus onterecht. Een toenemend aantal
  economen, politici en bankiers zien goud als een reëel en wenselijk alternatief
  voor het huidige systeem van fiat-geld, of steunen tenminste een rol voor goud
  in de werking van de centrale bank. Enkel de academische wereld is resoluut
  tegen goud. In een ander artikel dat recent verscheen op Bloomberg wordt uitgelegd, dat het absurd en onverantwoord is om alternatieve modellen voor dat systeem, zoals de goudstandaard, op voorhand uit te sluiten, op basis van de demonisering door een aantal zelfverklaarde experts. Zie:
  http://www.bloomberg.com/news/2012-05-02/gold-standard-for-all-from-nuts-to-paul-krugman.html

 20. Theo Prinse

   Ik geloof dat Rutte met zijn Catshuis bedreigingen zich van een duistere kant heeft laten zien .. Want de analyse leert dat het net als de provokatie van Gul – Venlo door Verhagen is ingefluisterd / opgedrongen. Duister omdat wat door Verhagen is opgedrongen aan Rutte (the manchurian candidate) door Rutte zelf bij Pauw Witteman als spontaan werd geduid

  Rutte: (… maar het zou zo maar kunnen dat het in een in een (moment) boosheid gezegd is.Dit was zo’n zwak moment van boosheid ) 

 21. Jessica

  Gielah: Wilders begonnen bij de PSP?

 22. Jessica

  want dan gaat het dak eraf en zullen de kurken knallen

 23. Ron

  Dag Nick, ik vind Geert echt een aardig en goed mens. Dit is waar hij tegen op bokst. Hoe lang houdt hij dit vol? En de PVV, de mensen om hem heen, voelt hij zich daar senang bij?

 24. Gielah

  Mensen zijn wel een beetje complexer dan dit soort infantiel gepsychologiseer graag waar wil hebben, lijkt mij zomaar.

  Wie van óns is in zijn of haar politieke keuzes en stellingnames geheel en al op de geschiedenis van van zijn of haar grootouders of ouders terug te voeren dan?

  Heeft een persoon niet zélf geleefd en ervaringen opgedaan en van eigen vergissingen geleerd of is tot gegroeid inzicht en wijsheid gekomen?

  Ik mag toch hópen van wel!

   

  Wat meneer Wilders aangaat… die heeft zich van de PSP naar de VVD en nu naar de PVV bewogen…. en is nu intussen al 6,6 jaar voortdurend in gevaar en onder bewaking

  ( en nu zwijg ik nog maar over het feit, dat letterlijk iedere beroerling en minkukel en naar- macht -strever in dit land zichzelf gelegitimeerd voelt om al zijn negativiteit vooral op meneer Wilders te richten…. want men heeft hem nu eenmaal vrij algemeen in de rol van zondebok neergezet). 

   

  Natuurlijk zal meneer Wilders dat, wat hij van zijn Indische voorgeslacht weet, meenemen.

  Maar daarnaast heeft hij ook nog Néderlandse voorouders… en een vrouw uit Hongarije…. en vrienden… en hij leest weleens wat.

  Maar boven alles uit heeft hij zijn ervaringen van de laatste jaren.

  (het zou een Godswonder zijn als deze man nog erg veel vertrouwen in de mensheid heeft overgehouden) die hem tesámen mét de erfenis uit zijn familieverleden maken tot de sterke man, gehecht aan de waarheid en zich niet overgevend aan angst, die wij kennen en op wie wij hopelijk op 12 september a.s. allemaal onze stem gaan uitbrengen.

 25. Ron

  Gewelddadige protesten tegen de gehate Equitalia, de Italiaanse belastingdienstincassobureau, melden krantekoppen in verschillende steden in de afgelopen dagen.In Rome zijn bombrieven bezorgd sinds december.

   

  http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=it&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.corriere.it%2Fcronache%2F12_maggio_12%2Flivorno-molotov-equitalia_f338f282-9bf8-11e1-a2f4-f4353ea0ae1a.shtml

   

  http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2012/05/tax-collection-violence-in-italy-mail.html

 26. Hugo

  Waarom stemt de VVD voor het ESM?

   

  Hier heeft u het antwoord. De VVD (inclusief de rest van de Kunduzclan) is een instrument van de financiele elite

   

  http://holland4mpe.wordpress.com/2012/05/12/rente-is-oorzaak-crisis/

   

  A.u.b. volledig uitkijken (25 min.) mensen en u weet alles

   

   

   

   

 27. Caroline

  @Francois, misschien moeten we maar ophouden ons als kiezer te beschouwen, wellicht dat we dan wat weerbaarder worden en die mensen gewoon ontslaan. Het is verdorie ons personeel, en daar kan je altijd van af als het te veel ellende oplevert. En dat het dat doet is evident.

 28. Hugo

  @Francois

   

  Die Marc Faber kun je wel om een boodschap sturen..

 29. Ron

  De voornaamste tekortkomingen hebben te maken met het niet of verkeerd aanbesteden van infrastructurele projecten zoals wegen en rotondes in onder andere Groningen, Drente en Zuid-Nederland.

   

  http://vorige.nrc.nl/europa/article1881846.ece/Grote_financiele_risico_s_wegens_fouten_EU-subsidies

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.