D66 wil meer Europa

Immer geradeaus.

Vandaag presenteerde Eurofielen ’66 het nieuwe verkiezingsprogramma. Inderdaad, u heeft er weinig over gehoord, want het gaat weer helemaal nergens over. Het is hetzelfde riedeltje als de afgelopen jaren.

Het zou mij niet verbazen als er, zoals D66 eigen is, flink is geknipt en geplakt om het programma vol te krijgen. Het volgende standpunt over Europa zal niemand verbazen:

D66 wil een ‘krachtiger’ en ‘democratischer’ Europa. Dat zei partijleider Alexander Pechtold bij de presentatie van het programma. Volgens Pechtold staat Nederland ‘al vijf jaar stil’ en dreigt het land zijn ‘voorloperspositie’ in Europa kwijt te raken.

Pechtold heeft dus zijn geklaag over de PVV ingeruild voor een altaartje voor Europa en de Europese Unie. Mocht u tijdens de komende campagne een verdwaalde D66’er tegenkomen die u de weg vraagt, wijs dan richting het zuiden (Brussel) en zeg: immer geradeaus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Obomov

  Ik heb een deel van het D66 programma vrij snel gelezen en het is geen oninteressant verhaal: het ultieme sociaal-liberale scenario zou ik willen zeggen met ruim baan voor ondernemerschap met behoud van sociale zekerheden op het gebied van zorg en pensioen. Het is mij niet liberaal genoeg in de zin dat ook onderwijs, zorg en pensioen meer moeten profiteren van ondernemerschap en het is mij onduidelijk hoe D66 staat tegenover potentieel destructieve invloeden vanuit de EU voor hun eigen favoriete maatschappelijke ordening. Veel zeggenschap daarover zul je niet meer hebben wanneer je souvereiniteit weggeeft. Mij lijkt dat de VVD exact hetzelfde wil, maar dat nog niet zo durft uit te spreken. De kritiek van Pechtold op Rutte is daarmee terecht. 

 2. Bob Fleumer

  WE zullen dan geen voorloper meer zijn zegt Pechold, hoe gek moet zijn om in dit EU gebeuren voorop te willen lopen dan zie je ook echt niet meer wat er achter je gebeurt!

  Het leek me toch geen domme man die Pechold maar zijn gedrag is van een lemming die met graagte de rand over gaat! Man ga toch koken mischien kun je dat beter als in de politiek de boel verzieken.

   

 3. sprx

  Lemmingen 2012

  nieuwe partij naam

 4. Nogal Wiedes

  Eurofielen ’66? U bedoelde waarschijnlijk Debielen ’66!

 5. Oscar

  Als eurofiel wil ik ook meer Europa. Laten we beginnen met het afschaffen van de EU en de euro. In plaats daarvan een vrijhandelszone van landen die secessie toe staan. 

 6. CDlogo

  Tja..wat doe je met een pias die je toko binnenstap en meedeelt dat je een substantieel deel van je winst over moet maken aan je concurrent omdat deze door eigen schuld failliet dreigt te gaan ?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.