Europees Hof verwerpt klacht SGP

Geen categoriejul 20 2012, 13:00
Niet-ontvankelijk.
Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft zichzelf niet-ontvankelijk verklaard inzake de SGP en diens vrouwenstandpunt.
Twee jaar geleden dienden de mannenbroeders een klacht in omdat de Hoge Raad oordeelde dat ze vrouwen niet mochten uitsluiten van de kieslijst. De weigering van het EHRM betekent feitelijk dat de SGP nu gedwongen kan worden om vrouwen te kandideren.
De SGP reageerde dan ook furieus:

“De uitspraak komt erop neer dat het gelijkheidsbeginsel nu zó absoluut wordt gemaakt, dat andere klassieke politieke en religieuze vrijheden erdoor worden weggedrukt. In de praktijk zal deze redenering ertoe kunnen leiden dat ook de vrijheid voor andere christelijke organisaties en kerken in het gedrang gaat komen. Het belang van deze zaak overstijgt daarmee dat van de SGP.”

Wat ik niet begrijp aan de SGP is: als de achterban echt geen vrouwen op de kieslijst wil, dan kun je daar toch op democratische wijze voor zorgen, zonder dat je de wet met voeten treedt? Zeg dat je met elkaar afspreekt dat je met een lijs van 10 mensen op de proppen zult komen. Mooi. Vervolgens laat je je leden de lijst samenstellen - mensen kunnen zichzelf kandideren, maar het zijn de leden die uiteindelijk bepalen wie er op de lijst komt (en op welke plek).
Als SGP'ers werkelijk vinden dat vrouwen niets in de politiek te zoeken hebben stemmen ze vervolgens gewoon niet op de vrouwelijke kandidaten... en klaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten