IMF Verzweeg tekenen dat Europa voor een schulden Crisis stond.

Foto:

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft bewust signalen onderdrukt die erop wezen dat Europa een schuldencrisis tegemoet ging. Dat staat in een zinderende ontslagbrief van een hoofdeconoom bij het Fonds. Ook wordt hierin het IMF een (pro-)Europese bias verweten.

Peter Doyle, een economist bij het Europese departement van het IMF, haalde in zijn ontslagbrief ook uit naar de aanstelling van Christine Lagarde als directeur-generaal van het Fonds, die hij onrechtmatig noemde en die getuigt van de Europese bias bij het IMF.

De aantijgingen zijn bijzonder beschamend, komende van iemand die recent nog een topfunctionaris was bij het IMF en op een moment dat Europa's schuldencrisis weinig tekenen van versoepeling ziet.

"Na twintig jaar dienst ben ik beschaamd ook maar enigszins betrokken geweest te zijn bij het Fonds."

Hij schrijft verder dat consequenties hiervan leed (en het risico op erger voor de toekomst) inhouden voor velen, waaronder Griekenland. Dat hierdoor de euro, de tweede mondiale reservemunt, op het randje van de afgrond staat en het IMF de voorbije twee jaar niets anders dan 'catch-up' en een reactieve rol heeft gespeeld in de laatste wanhopige pogingen om deze te redden.

 

Lees verder:

 

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/07/24/imf-verzweeg-tekenen-dat-europa-voor-schuldencrisis-stond

 

 

 

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft bewust signalen onderdrukt die erop wezen dat Europa een schuldencrisis tegemoet ging. Dat staat in een zinderende ontslagbrief van een hoofdeconoom bij het Fonds. Ook wordt hierin het IMF een (pro-)Europese bias verweten.

Peter Doyle, een economist bij het Europese departement van het IMF, haalde in zijn ontslagbrief ook uit naar de aanstelling van Christine Lagarde als directeur-generaal van het Fonds, die hij onrechtmatig noemde en die getuigt van de Europese bias bij het IMF.

De aantijgingen zijn bijzonder beschamend, komende van iemand die recent nog een topfunctionaris was bij het IMF en op een moment dat Europa’s schuldencrisis weinig tekenen van versoepeling ziet.

“Na twintig jaar dienst ben ik beschaamd ook maar enigszins betrokken geweest te zijn bij het Fonds.”

Hij schrijft verder dat consequenties hiervan leed (en het risico op erger voor de toekomst) inhouden voor velen, waaronder Griekenland. Dat hierdoor de euro, de tweede mondiale reservemunt, op het randje van de afgrond staat en het IMF de voorbije twee jaar niets anders dan ‘catch-up‘ en een reactieve rol heeft gespeeld in de laatste wanhopige pogingen om deze te redden.

 

Lees verder:

 

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/07/24/imf-verzweeg-tekenen-dat-europa-voor-schuldencrisis-stond

 

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!