Belgisch meisje doodgepest door buren

Walgelijk.

Levenslang opsluiten én een paar keer per week laten martelen, graag.

België is in de ban van de moord op Priscilla Sergeant (14) uit het Vlaamse Huizingen. Ze zou volgens justitiebronnen zijn doodgepest door twee buurjongens (12 en 16 jaar) en een buurman (41).

De jongens en man hebben volgens het Brussels parket gisteren bekend betrokken te zijn geweest bij de dood van het meisje. Het meisje zou in de woning van de buurman ernstig zijn gepest, geslagen en vernederd met urine en hondenpoep voor ze uiteindelijk overleed.

Woorden schieten te kort om mijn gedachten over de buurkinderen en hun vader te beschrijven. 

Deze figuren, en dan natuurlijk met name hun vader, moeten echt kei-hard worden gestraft. Een paar jaar cel is niet eens bijna genoeg. 

Zet ze vast, zorg ervoor dat ze in hun eigen uitwerpselen moeten slapen: laat ze maar voelen hoe Priscilla zich gevoeld moet hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

28 reacties

 1. Wim

  Inderdaad is het onzin om te beweren dat we hier geen rechtsstaat zouden hebben. Een rechtsstaat is niet hetzelfde als een staat waarin perfect en altijd rechtvaardig rechtgesproken zou worden en waar nooit fouten gemaakt zouden worden. Zoiets is een fata morgana, maar dat betekent niet dat je niet op democratische wijze kunt proberen misstanden en fouten in het systeem te verbeteren. We leven in een maatschappij waar veel op aan te merken valt, maar deze is nog altijd duizend keer beter dan landen waarin het niet zo nauw wordt genomen met het recht, zoals op vele plaatsen in het Midden-Oosten.

   

  Eigenrichting en lynchen horen niet in een rechtsstaat thuis. Als je straffen van de rechters te licht vindt, moet maar je op een partij stemmen die dit wil veranderen. Maar kreten als “zet hem tegen de muur”, “hang hem op aan een boom”, maar ook “sluit hem levenslang op”, “laat ze in hun eigen uitwerpselen slapen”, die hier nogal eens geuit worden zonder dat de schrijvers ook maar énige gedetailleerde kennis van de zaak hebben en alleen maar uitgaan van een sensationeel krantenberichtje, zijn verwerpelijk en horen thuis in de categorie eerwraak, Ku-Klux-Klan lynchings, stenigingen van overspelige vrouwen e.d., maar niet in een rechtsstaat.

 2. Two Ravens Black Kettle

  @ Wat ik zeg Beukman,. Een kindermoordenaar is in ’t ‘tolerante’ land van Beukman in goede handen. U zou zo rechter kunnen worden in onze geperverteerde rechtsstaat. Lekker de slachtoffers nog eens vernederen. Lekker nog eens die mes aandraaien.

  Met een zelfingenomen ondraaglijk rechtschapen smoel de nabestaanden onderpissen. En onderwijl het applaus verwelkomen van de gelijkgezinden. Kijk mij eens een moreel verheven zijn. Kan iedereen mijn aureooltje zien ? Ik zie U een pirouette maken. En onderwijl met de laars het hoofd van de rouwende de modder indrukken. Onze rechtstaat is een aberatie, een perversiteit, een institutie van onrecht dankzij figuren als U. 

  Het is U ‘van harte gegund’ maar ik ben blij dat U niet mijn buurman bent.

   

 3. Beukman

   

  Kletskoek, Raaf. Je fantasieën beperken zich kennelijk niet tot geweld, maar strekken zich ook uit tot wat jou volstrekt onbekende lieden menen en denken. 
  Het verschil tussen jou en mij is dat jij tegen de rechtsstaat bent, en ik ervoor. Als jij kindermoordenaars wil neerknallen of opknopen, heb je niks te zoeken in Nederland.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Beukman vindt het van ‘beschaving’ getuigen wanneer kindermoordenaars met alle egards worden behandeld en de nabestaanden een mes in de rug krijgen.

  Beukman noemt zich dan ook solidair, sociaal, humaan en bovenal progressief. Een goeie vent die Beukman. Een ware paladijn van de Juiste Politiek Correcte orde. 

  Mijn hemel je zou zo’n figuur naast je hebben wonen. Je kind net vermoord en een Beukman die vanachter zijn laffe gordijntjes tuurt of je wel ‘gepast’ boos bent.

  Ongetwijfeld is ‘de beujk’ een getapte en geliefde gast bij zijn gelijkdenkende betermenschen. Immer bereid om om de slachtoffers een trap na te geven en de verkrachter en moordenaar een high five te geven. Incluis een kont vol veren aangeboden door zijn vrinden-compagnie van weldenkenden.

 5. Beukman

   

  Allemaal heel naar, met name voor de nabestaanden.
  Net zo onpasselijk word ik van de vele verzoeken alhier om vormen van eigenrichting jegens de daders, waar rechteloze staten of gemeenschappen patent op hebben: opknopen aan een boom, tegen de muur zetten, levenslange opsluiting van een kind van 12, lynchen, ze in hun eigen stront laten slapen, martelen.
  Wat ben ik blij dat in Nederland dankzij honderd jaar beschaving en een relatief solide rechtssysteem het uitvoeren van dergelijke geweldsfantasieën aan banden is gelegd.

 6. Fenrir

  Ze hebben haar letterlijk doodgepest.. Ze heeft niet haar eigen leven ontnomen maar, doodgepest… Ze ontkenden en kwamen zelfs op haar begrafenis vóór alles bekent werd… Wat een zieke ondermensen. Dat God de daders kanker moge geven en gerechtigheid doen zegevieren… Ach, we moeten waarschijnlijk genoegen nemen met een linkse straf (dagje uit, 6 maanden, taakstraf etc)..

 7. Henk

  @ Michael, Jaantje

   

  Johan de Valck was niet de vader van die 2 jongens. De 2 jongens waren ook geen broers. Wat het gebeurde natuurlijk niet minder erg maakt.

 8. Two Ravens Black Kettle

  zOverigens blijf ik het verbijsterend vinden dat de familie, vrienden en buurgenoten niet zelf ingrijpen en dat tuig aan de hoogste boom opknopen. Mocht er iets gebeuren met mijn neefjes, nichtjes en buurmeisje/jongen dan hangt ie. It’s as simple as that. Maar ik woon momenteel dan ook in een buurt waar we de zaken zelf oplossen aangezien de Overheid eenzijdig de afspraak heeft opgezegd om haar burgers te beschermen.

  Over een jaar of twee staat dit tuig weer op straat, wordt de rechter gecomplimenteerd door de ‘opstandige elite’, en heeft de advocaat weer zijn financieën op orde. Misdaad loont in deze zieke decadente wereld.  

 9. Jaantje

  Bah worden als ontspoord aangemerkt vader gaf weinig of geen richting,alles mocht.

  sporen inderdaad niet die gasten.

  producten van een ontwrichtte maatschappij.

  Condoleances en sterkte voor de ouders en familie van het meisje.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Ach ze kunnen altijd vergiffenis krijgen bij de sociaal-christenen. Geperverteerde nonnen die geen ruk geven om de slachtoffers en nabestaanden en folteraars met open armen ontvanghen. De redactie van het ‘humane’ Trouw juicht dit toe. Als het aan het ‘christelijke’ Trouw lag dan zou elke moordenaar, verkrachter en beul met liefde omarmt worden. Immers de dader is het werkelijke slachtoffer.

  Ik ben een andere mening toegedaan. Van mij mochten ze dit tuig gisteren nog tegen de muur zetten. Maar aangezien ik praktisch gezien tegen de doodstraf ben (principieel ben ik wel voor maar er zijn reeds legio onschuldigen de dood ingestuurd vandaar) zou ik pleiten voor levenslang. Alle drie. Ook dat tuig-kind van 12.

 11. Beukman

   

  Mijn buren zijn nog veel erger dan jij, Raaf, en toch kan ik prima met ze opschieten.
  Slachtoffers (we bedoelen hier nabestaanden) zijn niet gebaat bij het zonder vorm van proces tegen de muur zetten, opknopen of in de stront douwen van daders, wist je dat niet? En de samenleving als geheel al helemaal niet.

  Jij noemt onze rechtsstaat “geperverteerd”. Zelf wil je haar opheffen, lekkere jongen.
  Jij leeft echt in het verkeerde land, Raaf.

 12. Two Ravens Black Kettle

  @ Beukman

   

  U verwart wederom de slachtoffers met daders. Dat gebeurt U wel vaker. Een kindermoordenaar is niet noodzakelijk een slachtoffer. Klinkt gek hè in U geindoctrineerde oren. 

  Ja ik noem deze rechtsstaat perfide. 

  Zoals gezegd. U moet rechter worden. Kunt U de toekomstige Marianne Bachmeier’s nog een keer extra vernederen. 

   

 13. Beukman

   

  Ik heb geleerd dat je tevreden moet zijn met wat je hebt, Raaf. Er wordt recht gesproken in dit land, en dan zal het jou niet streng genoeg zijn of dan zal er wel eens iets mis gaan, maar van de totale willekeur van een staat waarin mensen zelf het recht in handen nemen en dus ook mensen naar willekeur en ongelijk worden gestraft, is geen sprake.
  Bij ons draagt Vrouwe Justitia een blinddoek waar ze weliswaar soms onderdoor gluurt, maar al met al mogen we heel tevreden zijn met wat we hebben.
  Als je wil sleutelen aan onze huidige rechtsspraak, dan kan dat ook, maar we doen dat met zijn allen, en wel via Den Haag, via onze volksvertegenwoordigers.

  In plaats van dat je ingaat op mijn argument, pleur je nog meer gevallen neer van waar er wellicht iets mis is gegaan. Wees nou eens oprecht blij  met de honderdduizenden gevallen waarin het recht keurig zijn loop heeft gekregen!

  Oja, en ik weet niet wie er van plan is om Mark Rutte te vermoorden, maar zolang daar nog geen concrete aanwijzing voor is, kan je de toekomstige dader (feitelijk een tegenspraak) – goddank – niet opsluiten. Het zijn juist dictaturen waarin zulks wél en structureel gebeurt.

 14. Two Ravens Black Kettle

  Kijk Beukman. Dat is de kern. Daar verschillen we van mening. Ik zie in Nederland geen rechtsstaat, U wel.

  Een land waar de moordenaar van de toekomstige MP wordt beloond door bevriende rechters en binnen no weer op straat staat en waar kindermoordenaars kans na kans krijgen kwalificeer ik niet als een rechtsstaat U wel.  Ik bechouw de meeste rechters (deze nuancering wil ik bij wijze van toenadering best aanbrengen) als mededaders. Als immorele radertjes in een onrechtvaardig, erbarmloos en wreed systeem. U niet. 

   

  Dit is Uw ‘rechtsstaat

  Twaalf jaar cel voor moord op agent Gabrielle Cevat

  Het Openbaar Ministerie (OM) had achttien jaar cel geëist tegen Falconi, maar de rechtbank in Amsterdam heeft vandaag twaalf jaar gegeven.

  De rechtbank komt tot een lagere straf dan werd geëist, omdat niet bewezen is dat Falconi wist dat Cevat een politieagent was op het moment dat hij schoot.

  Wapen
  Behalve aan de moord op Cevat heeft de rechtbank Falconi ook schuldig bevonden aan poging tot moord op de ouders van zijn ex-vriendin, het voorbereiden van zware mishandeling van zijn ex en bedreiging van zijn voormalige vriendin. 

  Hij schoot onder meer twee keer op de voordeur van de ouders van zijn voormalige vriendin en reed daarna naar haar huis. De rechtbank heeft hem ook veroordeeld voor verboden vuurwapenbezit.

  Moord
  Cevat was op weg naar het politiebureau om daar een nachtdienst te draaien toen ze Falconi slingerend over de weg zag rijden en hem achterna reed.

  Toen hij geparkeerd had, wilde Cevat hemaanspreken op zijn rijgedrag. Daarop schoot hij haar direct neer. 

   

   

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/235888/Twaalf-jaar-cel-voor-moord-op-agent-Gabrielle-Cevat.htm

 15. Beukman

   

  We noemen dit land niet alleen een rechtsstaat, Raaf, het is er ook een, wat uiteraard niet betekent dat er geen gerechtelijke dwalingen voorkomen, of dat er wordt rechtgesproken naar ieders zin. Geloof me: een land waar geen van bovenaf georganiseerd recht bestaat, ziet er heel anders uit dan Nederland.

  Je kan natuurlijk een paar linkjes plakken van van gevallen waar het mis ging. Maar stel dat er van elk geval waar het wél goed is gegaan ook wikipediapagina’s bestonden en ik plaatste die allemaal, dan zou jij tot diep na je pensioen bezig zijn met het lezen ervan.

 16. Two Ravens Black Kettle

  Beste Wim heb ik het ergens over martelen gehad. Volgens mij was het de ‘humanist’ Beukman die deze woorden in mijn mond plaatste. Ook heb ik -als U goed hebt gelezen- de doodstraf op pragmatische gronden afgewezen. Immers niets is zo erg als een onschuldige die sterft. Kijk alleen al naar de buitengemeen ontroerende film Murder in the First (aanrader !!!)

  Overigens laat ik -itt. enkele anderen hier- traditie-getrouw vrij weinig tranen plengen wanneer ik verneem dat ergens in een gevangenis een kindermartelaar is doodgestoken. Ook nadat ie een paar minuten gemarteld is. Ik keur het niet goed maar heb er begrip voor.

   

  Wellicht werkt het stimulerend om eens dit relaas tot U te nemen en de rol van de perverse magistratuur en agogen.

  De serie-moordenaar Willem van Eijk.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_van_Eijk

   

  De henchmen van Willem van Eijk

   

  Fragment:

   

  In 1975 wordt Van Eijk wegens doodslag op de 15-jarige Cora Mantel uit Uithoorn en de 44-jarige Aaltje van der Plaat veroordeeld tot 18 jaar cel en TBS. De details van de moorden die tijdens de rechtszitting worden voorgelezen zijn zo walgelijk dat enkele parketwachters moeten overgeven”.

   

  Tijdens zijn verblijf in de Van Mesdagkliniek krijgt Van Eijk een relatie met zijn correspondentievriendin Adri. Ze trouwen in 1980, als Van Eijk nog gedetineerd is. In 1990 wordt Van Eijk vrijgelaten. Zijn relatie met Adri zou ervoor zorgen dat hij op het rechte pad blijft, menen zijn behandelaars. Dit ondanks het feit dat drie kinderen van Adri hier geen vertrouwen meer in hadden en alle contacten met Adri en Willem hadden stopgezet. De psychiaters waarschuwen wel dat als hij weer door een vrouw wordt afgewezen de kans op herhaling zeer groot is”

   

  In november 1993 wordt in een sloot bij het gehucht Enumatil het lijk van de 23-jarige Roemeense tippelaarster Michelle Fatol gevonden. Begin 1995 ontdekt men in het Eemskanaal in Appingedam het lichaam van de 31-jarige straatprostituee Annelies Reinders en op 17 juli 2001 treft men in het Slochterdiep bij Harkstede het naakte lichaam van de 34-jarige Sasja Schenker aan. Vlakbij Van Eijks huis worden enkele maanden later Sasja’s kleren gevonden. De kleding is in een plastic zak verzwaard met stenen in een sloot gegooid. In de periode tussen 1993 en 2001 doemen er andere lijken op. Zo wordt in 1995 in het Winschoterdiep bij Groningen de romp van prostituee Antoinette Bont (24) aangetroffen. Haar ledematen worden later gevonden in een sporttas. In 1997 vindt men in Groningen het lichaam van Shirley Hereijgers. De prostituee blijkt gewurgd. Rond diezelfde tijd verdwijnt ook de vriendin en collega van Shirley Hereijgers: Jolanda Meijer (35). Van haar ontbreekt sindsdien elk spoor.


  Tot op de dag van vandaag zijn zijn handlangers van de rechtbank en de Mesdag-kliniek niet vervolgd wegens het verlenenv an hand en spandiensten op de moord op meerdere vrouwen.

   

  Wim en Beukman noemen dit land dan ook en rechtsstaat.

   

   

 17. Wim

  Stupide opmerking van 2 Ravens. Ten eerste had ik het hier niet over Bachmeier – die sleept hij er zelf bij -, maar over de mensen op deze site die maar voortdurend eigenrichting propageren en over hun fantasieën. Begrijpend lezen is kennelijk te moeilijk voor hem. Verder is Bachmeier terecht gestraft voor de door haar gepleegde eigenrichting, zoals het ook in een rechtsstaat hoort. Overigens heeft ze nog voor 250000 DM haar verhaal aan Stern weten te verkopen.

   

  En waarom zou je een fantasie over iemand martelen en zonder proces vermoorden niet kunnen vergelijken met een fantasie over iemand verkrachten? Het zijn beide misdaden waarover je wel kunt fantaseren, maar die in een rechtsstaat terecht bestraft worden.

 18. Two Ravens Black Kettle

  “Je kunt zo’n lynchpartij eventueel ter opluchting als privé-fantasie koesteren, net zoals je kunt fantaseren dat je je buurvrouw eens lekker gaat verkrachten”.

   

  Kijk eens aan. Wim vergelijkt Marianne Bachmeier die de moordenaar van haar kind wreekt met het verkrachten van je buurvrouw. Wow. yeah right. dat zijn nog eens gelijke grootheden. 

  Het Orwelliaans onderwijs heeft inderdaad diepe sporen achtergelaten

 19. Henk

  Uiteraard moet bewezen worden dat de feiten waarvan deze mensen verdacht worden ook hebben plaatsgevonden. Maar als eenmaal onomstotelijk vast staat, dat ze schuldig zijn aan hetgeen hen ten laste wordt gelegd, wat is er dan op tegen dat ze worden opgeknoopt. Dat kan ook gewoon in een rechtsstaat, of willen jullie beweren dat de VS geen rechtsstaat is. Uiteraard wil ik wel een uitzondering maken voor de 12-jarige, omdat hij waarschijnlijk een meeloper is, die de gevolgen van zijn daden nog niet goed kan overzien. Maar dat geldt niet voor de 16-jarige (de hoofddader) en de 41-jarige (die toekeek en niet ingreep). 

 20. Wim

  2 Ravens’ redenatie bevat de fout van de valse dichotomie, namelijk dat je óf een voorstander bent van veel te lage straffen en een fluwelen aanpak van misdadigers en het in de kou laten staan van de slachtoffers, óf dat je een voorstander bent van de lynch mob rule en het flink martelen van de daders. Dit is natuurijk onzin. Je kunt heel goed pleiten voor een strengere aanpak van bepaalde misdaden, maar toch een fel tegenstander zijn van elke vorm van eigenrichting volgens het oog-om-oog tand-voor-tand principe, wat niet thuishoort in een beschaafde rechtsstaat.

   

  Je kunt zo’n lynchpartij eventueel ter opluchting als privé-fantasie koesteren, net zoals je kunt fantaseren dat je je buurvrouw eens lekker gaat verkrachten. Maar als je dit soort dingen serieus gaat bepleiten hoor je niet in een rechtsstaat thuis. In dat opzicht moet ik het hier eens zijn met Beukman (zijn post van 18:01 slaat de spijker op de kop) en met Marg (overigens, een beschaafd mens gaat ook niet iemand bespugen als hij iemand vervelend vindt, maar dat terzijde).

 21. Marg

  Wat u wilt.

  Ik prefereer toch ons systeem boven de door u genoemde in Indonesie en SA waar vrouwen en andersdenkenden (mn Bijbelgelovigen) vogelvrij zijn.

  Het is voor mij dan niet zo relevant dat u dat niet relevant vindt.

 22. Two Ravens Black Kettle

  “U bent blij dat er in dit land wel degelijk een rechtssyteem is<…>  waar ieder een eerlijk proces krijgt.”

   

  Beste Marg dit is een misvatting. Ons rechtsstelsel is gebaseerd op onrechtvaardigheid. Dat er in andere landen zoals toendertijd Indonesië of Saoedi-Arabia nog grover aan toegaat is niet relevant. In Saoedie Arabië slaan de radicale islamisten kindermeisjes de kop af omdat ze verkracht  werden, in NL belonen ze kindermoordenaars. Beide systemen zijn pervers.


 23. Marg

  Ik heb vandaag net (een eerder opgenomen deel van een) docu gezien die gaat over Indonesie en wat er gebeurde in en na de WWII toen er geen rechtssysteem paraat was. Geloof me, dan bent u blij dat er in dit land wel degelijk een rechtssyteem is, die ook naar mijn mening licht straft, maar niettemin straft en waar ieder een eerlijk proces krijgt.

  Wat daar toendertijd gebeurde met Nederlanders (mannen, vrouwen en kinderen) daar lusten werkelijk de honden geen brood van.  Ik vindt het afschuwelijk wat dit meisje is overkomen en waar haar familie mee moet zien te leven, maar het is erg belangrijk dat er een goed proces komt.

 24. Beukman

   

  Nee, Raaf, een kindermoordenaar is een dader. Heb ik iets anders beweerd? Ik vrees dat je fantasie nu definitief met je op de loop gaat.
  Nogmaals: nabestaanden schieten er niets mee op als kindermoordenaars worden opgeknoopt of in de poep worden geduwd, en de maatschappij al helemaal niet.
  Ooit waren er tijden dat advocaten van kinderverkrachters hun leven niet zeker waren, dankzij ontketende meutes die zich het morele recht toeeigenden om zelf strafmaat en tenuitvoerlegging voor hun rekening te nemen, al stond er gewoon in de wet geschreven dat iedereen recht heeft op een advocaat. Aan die tijden doen jouw woorden me een beetje denken.
  Ik verdedig de rechtsstaat. Jij noemt dat pervers. Ik vind het pervers om boeven, waaronder kinderen van 12, zonder vorm van proces op te knopen of te martelen.

 25. Theefeest

  Verschrikkelijk.

   

  Wat zonde van zo’n leuk kind. Ophangen, uit de cel halen en lynchen.

 26. Jaantje

  Snap het de buurman is niet de vader van de jongens,jongens lijken ook niet op buurman,dacht lijken op moeder ofzo.

  niets van dat al het is gewoon een samenkomend stelletje ongeregeld.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 27. ziggy stardust

  gebeurt maar zelden wat in belgie maar als er wat gebeurt dan ook meteen compleet over de top.

   

  wat zou toch de reden zijn ?

 28. Two Ravens Black Kettle

  @ Ziggy

  In Nederland gebeurt hetzelfde alleen wordt alles doodgezwegen door de Poco-Horde (ze noemen zich journalisten geloof ik). Zie de casus met dat meisje wiens strot is doorgesneden bij het Sparta stadion. of wat dacht je vand e rellen inFrankrijk waarbij niemand mocht weten wie de schuldigen waren. Nee stel je toch eens voor. Wanneer je een moordenaar een moordenaar, een verkrachter een vekrachter, een Noord-Afrikaanse relschopper, een Noord-Afrikaanse relschopper noemt ben je minimaal een onderbuik-terrorist maar meer waarschijnlijk een nazi die Auschwitz wil doen herleven. Dat is de alles verstikkende politiek-correcte doctrine.

  Dat gestelsd hebbende is België normaal gesproken natuurlijk net zo Poco als ons. Misschien nog wel een graadje erger. In the same league as Albion and Sverige.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.