Marianne Thieme hoopt op revolutie

De lijsttrekker van de Dierenpartij verwacht een “kiezersopstand” op 12 september. Tegen de mens, voor de dieren. Marianne Thieme hoopt er vurig op.

De Partij voor de Dieren staat in de peilingen op twee, soms drie zetels. Het gaat dus goed met de partij van Marianne Thieme, maar ze wil meer. Ze blijft uiteraard dag en nacht opkomen voor de aaibare dieren in de wereld, maar ze probeert ook eurosceptische kiezers over te halen om op 12 september “voor de dieren” te kiezen en tegen de bemoeienis van Brussel. Voor een margepartij die zich alleen maar bezighoudt met de belangen van dieren en niet maalt om de belangen van de mens, zijn twee zetels in de Tweede Kamer het maximum. De derde zetel moet dus bij de eurosceptische kiezer vandaan komen, die nu nog van plan is PVV of SP te stemmen.

In een interview met Nu.nl zegt Thieme dat ze hoopt op een “kiezersopstand”. Ze positioneert zich bewust als buitenbeentje: “Het is volstrekt ongeloofwaardig als je alle partijen hoort zeggen dat ze de oplossing hebben, terwijl ze de problemen zelf hebben veroorzaakt.” Meer dan ooit hebben mensen genoeg van de politiek, meent ze. In haar ogen is de Partij voor de Dieren “het redelijke alternatief” voor partijen als de PVV en de SP.

Maar Thieme is helemaal niet eurosceptisch.

Tijdens het eerste lijsttrekkersdebat van gisteren werd ook al duidelijk: Thieme moet niets hebben van de Europese Unie, behalve als het gaat om het verbeteren van het leefklimaat van dieren en diverse milieumaatregelen. Ze is dus hypocriet. Ze wil bijvoorbeeld niets liever dan Europese regels om mensen te dwingen minder of zelfs helemaal geen vlees meer te eten. De persoonlijke vrijheid om als inwoner van Nederland te kiezen wat je wil eten, is ver te zoeken bij Thieme.

En het kapitalisme keurt Thieme ook af.

In haar ogen is het heel raar dat politieke partijen streven naar economische groei, “omdat de aarde dit ecologisch niet aan kan”. “Zelfs de SP wil inzetten op economische groei. Wij zijn de enige partij die zeggen dat economische groei de oorzaak is van de crisis.” Thieme wil best meeregeren, als het kabinet maar “de grenzen van wat de aarde aankan respecteert”. Het is onvoorstelbaar naïef om te denken dat economische groei niet haalbaar is (en we dus in feite het kapitalisme maar beter kunnen afschaffen) en dat een volgend kabinet “de grenzen van de aarde” moet respecteren.

Als Thieme echt een verschil wil maken, dan wordt ze een politicus in China, India of een andere opkomende grootmacht. Dáár worden de lakens uitgedeeld, dáár wordt het milieu het meest vervuild, dáár gaat men uit van een enorme economische groei, dáár wordt de aarde écht “uitgeput”. Thieme zou beter moeten weten. Wat Nederland al dan niet doet op het gebied van dierenwelzijn en milieu is niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat. Dat ze hoopt op een kiezersopstand ten gunste van de Dierenpartij zegt alles over haar naïeve kijk op de wereld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Rolandus

  Een artikel geheel over de partij voor de dieren, en jouw reactie gaat geheel over de pvv/Wilders. Hoe werkt dat in jouw hersens? Als ik bijvoorbeeld zeg “babyschoentjes”, moet je dan ook aan de pvv denken?

 2. Matthijs

  Ik wil ook een revolutie.

  Ik wil mijn rechten en plichten terug!

  Ik heb genoeg van de betuttelende overheid met haar tofu burgers!

 3. Anton B

  Dan kan ze gezellig met Wilders biologische thee gaan drinken, die hoopt van zijn vakantie adres namelijk ook op een revolutie, maar dan over Europa. Zijn maatje Graus wil ook vast wel mee.

 4. Fenrir

  ”Voor een margepartij die zich alleen maar bezighoudt met de belangen van
  dieren en niet maalt om de belangen van de mens, zijn twee zetels in de
  Tweede Kamer het maximum”

   

  Het is best een enge gedachte dat er zoveel mensen zijn die dierlijk belang hoger stellen in vergelijking met het menselijk belang.

   

  Ik denk dat haar vermoedens voor een ”opstand voor de dieren”, op 12 september beestelijk worden afgeslacht..

 5. Illyricus

  Een dierenpartij is wat mij betreft het toppunt (of dieptepunt) van decadentie. Kennelijk heeft de crisis nog niet iedereen hard genoeg geraakt.

   

  Overigens vermoorden veganisten plantaardig leven bij bosjes.

 6. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] denkt waarschijnlijk dat ik een grap maak, maar de milieuhobbyclub geleid door Marianne “ik hoop op een revolutie tegen de mens en voor dieren” Thieme meent het […]

 7. Jaantje

  Een opstand voor de dieren nog wel..zou er iets in het water zitten of in de.. Ranja?

   

 8. CDlogo

  Ik denk dat Thieme haar revolutie wel krijgt alleen niet op 12 sept. maar zeker binnen twee jaar, ’t is alleen voor haar te hopen dat ze die na kan vertellen.

  Maar goed ze heeft een lekker koppie in tegenstelling tot veel andere politieke laaielichters misschien dat dat nog wat uitmaakt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.