NCRV past Demmink-poll aan

Foto:

Peilingfaal.

De NCRV is er echt op fantastische wijze in geslaagd om iedere vorm van geloofwaardigheid van zich af te schudden. GeenStijl legt uit:

Op 31 maart (cache) was de stelling, nou goed, de vraag: ‘Spreekt Opstelten de waarheid dat er geen bewijzen tegen Demmink zijn gevonden?’ Daarop antwoordden een paar honderd zielen die niet geloven in de verhalen van Opstelten en vrindjes snoeihard NEE. Als u nu live gaat kijken op de weblogsite ziet u pardoes de volgende stelling staan: ‘Het is onduidelijk of Opstelten de waarheid spreekt wanneer hij zegt dat er geen bewijzen tegen Demmink zijn’.

Wat er vervolgens gebeurt? Op die tweede vraag antwoorden Demmink-critici natuurlijk met een volmondig ‘ja’, waardoor de uitslag totaal wordt omgedraaid.

De omroep heeft de stelling uiteindelijk wéér aangepast, maar voor veel mensen is dat ongetwijfeld too little, too late. Werkelijk een enorme PR-faal van de NCRV. Je moet peilingen sowieso niet tussendoor aanpassen (waardoor uitgebrachte stemmen volstrekt waardeloos zijn geworden), maar al helemaal niet bij zo’n gevoelig onderwerp. 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!