NCRV past Demmink-poll aan

Peilingfaal.

De NCRV is er echt op fantastische wijze in geslaagd om iedere vorm van geloofwaardigheid van zich af te schudden. GeenStijl legt uit:

Op 31 maart (cache) was de stelling, nou goed, de vraag: ‘Spreekt Opstelten de waarheid dat er geen bewijzen tegen Demmink zijn gevonden?’ Daarop antwoordden een paar honderd zielen die niet geloven in de verhalen van Opstelten en vrindjes snoeihard NEE. Als u nu live gaat kijken op de weblogsite ziet u pardoes de volgende stelling staan: ‘Het is onduidelijk of Opstelten de waarheid spreekt wanneer hij zegt dat er geen bewijzen tegen Demmink zijn’.

Wat er vervolgens gebeurt? Op die tweede vraag antwoorden Demmink-critici natuurlijk met een volmondig ‘ja’, waardoor de uitslag totaal wordt omgedraaid.

De omroep heeft de stelling uiteindelijk wéér aangepast, maar voor veel mensen is dat ongetwijfeld too little, too late. Werkelijk een enorme PR-faal van de NCRV. Je moet peilingen sowieso niet tussendoor aanpassen (waardoor uitgebrachte stemmen volstrekt waardeloos zijn geworden), maar al helemaal niet bij zo’n gevoelig onderwerp. 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. George Knight

  Ik heb een nieuwe stelling op stand.nl geplaatst. Namelijk: Redactie Stand.nl is onzorgvuldig in het aanpassen van stelling over Opstelten en Demmink. Reageren kan op: 

  http://www.stand.nl/stellingen/Overige/Redactie-Standnl-onzorgvuldig-het-aanpassen-van-stelling-over-Opstelten-en

   

   De affaire Demmink maakt een ontwikkeling door. Eerst stond het vermeend misbruik van minderjarige kinderen door de toemalige hoogste ambtenaar van Justitie secretaris-generaal mr. Joris Demmink centraal. Toen kwam daar de obstructie van de rechtsgang en klassejustitie in de politiek bij. En hoe langer deze al sinds de jaren ’90 spelende zaak loopt hoe meer het gaat om de intimidatie en de integriteit van de gevestigde media. Nu lopen pedofilie, politieke machinaties en het adequaat handelen van de Nederlandse journalistiek door elkaar heen. Zie ook m’n blog: 

  http://georgeknightlang.wordpress.com/2013/04/03/ncrv-past-stelling-over-demmink-onzorgvuldig-aan/

   

 2. Lieftinck fan

  Al die bloggers die de Demmink zaak aangezwengeld hebben, hebben eerder de plan volkomen misgeslagen m.b.t. de moord op Marianne Vaatstra, wat één groot complot van het OM zou zijn om de daders (asielzoekers) uit de wind te houden. 2 van die weblogs staan overigens al weken op slot, nadat de echte dader gevonden werd. Ik weet niet of daartussen een verband is, maar dat terzijde.

   

  Laten we dus voorzichtig zijn voorbarige conclusies te trekken. Bedenk zelf hoe het is om onterecht beschuldigd te worden.

   

   

   

   

 3. gvi1966

  Volgens mij is het een paniekreactie geweest van de NCRV. We gaan de komende tijd nog wel wat beleven met onze fijne vaderlandse elite en hun slippendragers.

 4. Energya

  Op zijn minst is hier sprake van iemand die duidelijk een opfris cursus nederlandse taal nodig heeft, aangezien de stelling zo is omgedraait dat het gekozen antwoord nu de andere optie is geworden.

 5. Karl Kraut

  Demmink zit hoogstens achter remsporen (aan), zo dacht ik tot dit moment. Dat van die chemtrails lijkt me echter pure spekulatie. Er zit hoogstens door Demmink bereden paardenvlees zo her-en-der in geprepareerd kant-en-klaar gemakseten.

 6. Tim Engelbart

  Wie achter dit smerige zaakje zit? Demmink!1!1 zelf natuurlijk. Achter de NRCV-poll, en achter de chemtrails.

 7. Henk

  Elk nadeel heeft zijn voordeel. Door deze blunder wordt de zaak Demmink weer eens onder de aandacht  gebracht en dat moet blijven gebeuren zolang er geen grondig onderzoek plaatsvindt.    

 8. nick

  In augustus vorig jaar

  In augustus vorig jaar verscheen op Youtube de korte documentaire Dutch Injustice: When Child Traffickers Rule A Nation. Een land dat bestuurt wordt door mensenhandelaren.

  Nederland begint zo langzamerhand de schande te worden van de beschaafde wereld op deze aardbol omdat we weigeren om zelfs maar een onderzoek te starten tegen Demmink.

  De documentaire is gemaakt door de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie The Rebecca Project naar aanleiding van de affaire Demmink, hij wordt verdacht van kindermisbruik en mensenhandel, die in de reguliere media niet of nauwelijks onder de aandacht wordt gebracht.

  Intussen is de video al bijna een half miljoen keer bekeken en wordt deze ook actief gepromoot om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van de bizarre situatie. Een land dat permanent haar kop in het zand steekt en weigert om zelfs maar een gedegen onderzoek te starten naar de niet aflatende stroom van beschuldigingen. 

  Dat Demmink wordt beschermd en afgedekt, zoveel lijkt wel duidelijk. Dit zal niet gebeuren op zo grote schaal omdat men hem zo’n sympathieke man vindt. Hij weet simpelweg teveel over teveel mensen die daardoor op deze manier betrokken worden bij de doofpot.

  Men kan het zich eenvoudigweg niet veroorloven dat Joris Demmink zou worden aangepakt en als gevolg daarvan een scala aan hoogwaardigheidsbekleders zou meesleuren in zijn val. Er zou dan een beerput worden geopend die waarschijnlijk zijn weerga niet kent in onze geschiedenis. 

  Probleem is daardoor wel dat in ons land de regering chantabel is. Dat die links en rechts een hoge prijs moet betalen voor de permanente bescherming van Demmink. De enige hoop in deze smerige affaire is dan ook gevestigd op voldoende druk vanuit het buitenland.

   

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nmeYiR-yyS4

   

  https://www.demminkdoofpot.nl/home.html

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.