25 mei: Demonstratie tegen Monsanto

Demonstratie voor gezondheid, vrijheid, voedsel, milieu en de kwaliteit van leven. 
Demonstratie tegen Monsanto.
In Amsterdam, in Wageningen en in nog bijna 300 steden wereldwijd. Den Haag heeft zich ook aangesloten bij deze actie. 

Het multinationale biotechnologie- en landbouwgif bedrijf Monsanto is van mening dat ze het recht hebben om middels hun technologie winst te maken, ongeacht de schade aan de gezondheid, het milieu en de kwaliteit van leven. It’s all about the money in their pockets.

Zoals bekend heeft president Obama onlangs een verklaring getekend waardoor Monsanto en verwante bedrijven boven de wet staan. Iets wat tot nu toe als absurd en onmogelijk werd gezien. 
Nu is dus vastgelegd dat biotechbedrijven beschermd zijn tegen gerechtelijke vervolging naar aanleiding van schade door de genetisch gemanipuleerde gewassen. Rechtbanken zouden Monsanto en andere bedrijven niet langer kunnen verplichten de verkoop van deze schadelijke producten stop te zetten. 

Dat was het moment dat de wereld besloot om een wereldwijde actie op te zetten. 

Hier een docu waar je wel even de tijd voor moet nemen. Het is heel boeiend en zeer beklemmend.
Nog wat info over gentech-voedsel.
25 mei 2013 zal wereldwijd geprotesteerd worden tegen Monsanto. Deze demonstratie richt zich tegen de bedrijfsstrategie van Monsanto, waaronder de patentregelingen op leven, en de groeiende invloed van dit bedrijf op publieke en wetenschappelijke instituten wereldwijd. 
Op 4 juli is er een actie van “Moeders tegen Monsanto” maar vooralsnog zal die alleen in Amerika plaatsvinden. 
Dat Monsanto zowat het ministerie van Landbouw heeft overgenomen kun je hier lezen.
  
Er is veel meer te vinden op internet. Uiteraard zijn er ook organisaties en personen die het probleem bagatelliseren, maar een logisch verstand weet die te plaatsen. 

Deze ontwikkelingen zijn geen ver-van-mijn-bed-show meer. Het ligt tegenwoordig gewoon op ons bord. 

Het is de hoogste tijd om in actie te komen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

45 reacties

 1. toetssteen

  Ik probeer zo ver mogelijk bij de farmacie weg te blijven, idem mijn vrouw en kinderen en eerlijk gezegd bevalt ons dat prima. Oké, de tandarts dan weer wel, maar die verdiend ook bar weinig aan ons. Eens in de vijf jaar een restauratie zal nou niet echt zorgen voor de kaviaar.

  Mijn vrouw liep in december weer eens tegen een hernia aan, maar ze peinst er niet over zich te laten opereren. Er zijn andere methoden per slot om een beter herstel te verkrijgen.

   

  Ik heb geen enkele ervaring met het zaaigoed van Monsanto Annet, ik werk nog steeds zoals mijn vader het deed door uitstekende planten te gebruiken voor het door mij gewenste zaaigoed. En zo ingewikkeld is dat niet.

   

  Maar ja, als dat niet lukt zal men zonder twijfel het drinkwater wel gebruiken…. Ofschoon ook daar wel een uitweg voor is te vinden. Nu alleen geschikt voor tuinbesproeien, maar koken en dan hoeft de kraan alleen gebruikt te worden om te douchen.

 2. toetssteen

  Bij mijn weten heeft Gielah een adres waar nog volop gloeilampen te bekomen zijn. Zelf kom ik nog wel 50 jaar door, want mijn vrouw heeft royaal ingekocht. Die krijgt gierende koppijn van spaarlampen. We hadden er zelfs eentje die een hondefluittoontje verspreidde dat ik niet hoorde maar haar dol maakte.

  De enige plek waar nu nog een spaarlamp in zit is de garage.

   

   

 3. Caroline

  Toets, koken waarmee, want gas en elektra, dat  heb je ook maar alleen zo lang jet het hebben mag. En die smart meters (weet je nog, die handwerkende Verhoeven die eervorige minister van EZ) die alleen door de Eerste Kamer weerhouden van het verplicht stellen van die dingen. Inmiddels is ze hoofd van het e.o.a. energiebureau van de EU om die meters alsnog door te drukken.

   

  Zie de reklame van de NUON, dat het zo gemakkelijk is om verwarming thuis uit te zetten als je op de Bahama’s zit. Leuk niet, en reuze handig. Wie die verwarming nog meer af kan zetten, dat wordt er wijselijk niet bij verteld.

 4. Caroline

  Toets, het gaat er niet om dat je er onderuit kunt komen (onder een gloeilampenverbod, godbetert) maar dat je een dergelijk verbod pikt en je eraan aanpast. Ik zeg dat niet verwijtend want ik doe het ook (hoewel ik geen spaarlampen heb want dat kwikgas wil ik niet in huis), maar merk het wel op. En dat je je gloeilampen kunt vergeten als je eenmaal een smartmeter hebt, dat dacht je zeker al, niet?

 5. toetssteen

  Mijn oudste zoon is er eentje van het type prutser. Dat was hij al toen hij nog jong was, uhm….

  Maar goed hij maakt een batterij van simpele zaken, zendertje, is kinderwerk. Wat die gast in elkaar weet te knutselen met simpele zaken daar voel ik me dan zo oneindig dom bij. Want veel dingen lijken erg moeilijk, maar zijn het in de aard niet, maar je moet het wel weten.

  En ja, dat is natuurlijk voor 99,9% van de bevolking het probleem, feitelijk weet men niet meer goed hoe te overleven.

   

  Zou best weleens de opzet kunnen zijn. Ik krijg steeds meer respect voor de dierenwereld.

 6. V.K.

  Drones,drones Toets, ook jouw zaaigoed word in de gaten gehouden, wen er vast maar aan.

   

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/03/politie-zet-massaal-drones-in

   

  -Of ben je zo naiev dat je denkt dat met drones alleen wiet plantages worden opgespoord.

 7. toetssteen

  Dat gloeilampenverbod is ronduit bizar. Ik moet toch de rekening betalen! Mooi, dan zou ik ook moeten kunnen bepalen wat ik gebruik! Ik wil die kwikbulpen niet. Nou ja, voor de buitenlamp is het wel handig, ding zit er nu al drie jaar in, dus soit, dat vind ik dan wel kunnen. In de garage draait hij al meer dan vijf jaar mee.

  Led ben ik niet eens aan begonnen, ik koop nog liever royaal kaarsen in.

   

 8. toetssteen

  Maar als ik nou dat spul koop van Monsanto en vervolgens de bak in flikker, wat heeft een drone dan voor een nut? Ja er groeien bonen, pepers, paprika’s, tomaten, bieten, enfin de hele bende dus. So?

  Die drone kan zien dat ik die plantjes heb, maar als ik die zaden heb ingekocht, hoe kan zo’n zweefneus controleren of het die zaden zijn? Dat kan ie niet.

  Naïef? VK ik lachte me wild om de amateur die meende dat de oosterse wereld zo ongeveer liep volgens zijn denkpatroon. Turkije had hij ongeveer kunnen behappen, maar China….. Ik weet werkelijk niet onder welke tegel dit soort mensen uitkomen. Ja die lui zijn naïef.

 9. V.K.

  -De techniek staat voor niets Toets, wat niet te zien is, is wel te ruiken, wat dacht je van een drone met een snuffelpaal als passagier?

   

  http://rotterdam.groenlinks.nl/node/86951

   

   

   

 10. Caroline

  Ja Toets, dat komen ze inderdaad allemaal verbieden. Met de gloeilamp op de mestvaalt van de geschiedenis. En met geprivatiseerde (=gestolen) waterleidingbedrijven, ben je eerder op rantsoen dan je zou wensen. Vreemd toch, hebben we weer een Koude Oorlog (de parasitaire kaste tegen de rest) wordt die doodgezwegen.

   

  De burger? Bijlen? Als de burger daartoe geneigd was, dan had die dat al lang gedaan.

 11. Annet

  Monsanto verandert de genen van planten zodat ze opgewassen zijn tegen gif die ze ook zelf produceren.
  Mensen en dieren worden niet alleen goed ziek van dat nepvoedsel, ze worden zo ook afhankelijk gemaakt van de door Monsanto &Co (= Big Pharma) geproduceerde medicamenten. Big Brother, Big Monsanto, Big Pharma. Tel uit je winst.

 12. nick

  Monsanto’s doel is niets minder dan het controleren van de volledige voedselketen. Een dergelijk bedrijf met een beurswaarde van inmiddels zo’n US$ 20 miljard, mag je gerust een ‘verstikkende octopus’ noemen.

  Het destructieve lobbywerk van Monsanto lekt langzaam, maar heel zeker uit. Een voorbeeld werd gegeven door de Engelse kwaliteitskrant ‘The Guardian’. Uit de analyse van deze krant van meer dan 900 diplomatieke vertrouwelijke documenten, blijkt dat zelfs Amerikaanse autoriteiten lobbywerk leverden om in Europa en andere landen het verzet te breken tegen genetisch gemodificeerde zaden en gewassen..! Amerikaanse diplomaten lobbyden in Europa heel intensief om GMO-voedsel, te promoten.

   

  en

   

  Hoe is het mogelijk dat een uiterst giftig product voor mensen, dieren en planten, genaamd ‘RoundUp’, Monsanto’s onkruidverdelger, gewoon te koop is bij de supermarkt..!? Waar zijn onze mensen van de Keuringsdienst van Waren…

  Een heel giftig en levensgevaarlijk goedje, deze ‘onkruidbestrijder’ van Monsanto (sinds een jaar dus in alle tuincentra in Nederland te koop…!!) In Frankrijk is Monsanto al veroordeeld om de neurotoxische werking van dit spul.. Hoe ver reikt de Monsanto-lobby en wanneer staan politici op om maatregelen af te kondigen..?!

   

  25 Mei, 13:00 uur in Wageningen, kijk HIER op Facebook

  25 Mei 14:00 uur in Amsterdam, op de dam, kijk HIER op Facebook

  25 Mei 14:00 in Den Haag, zie HIER op Facebook

   

 13. Obomov

  “Het multinationale biotechnologie- en landbouwgif bedrijf”, “…middels hun technologie winst te maken…”, “… de groeiende invloed van dit bedrijf op publieke en wetenschappelijke instituten wereldwijd.”

   

  Mijn hemel wat een terminologie. Ik waan me weer in de jaren 70. Ik geloof er dan ook helemaal hiks van: deze hitsige anti-kapitalistische propaganda.

 14. Annet

  @Obomov
  Als je even de moeite had genomen om wat achtergrondinfo te lezen dan had je geweten dat jouw reactie helemaal nergens op slaat.

   

  Dan had je meer geweten over de vernietigende praktijken van Monsanto en de vele slachtoffers die ze hebben gemaakt onder landbouwers en boeren wereldwijd.

   

  Leve het kapitalisme? Nou, de dood aan onze vrijheid, aan honderden boeren en landbouwers, aan natuurlijk voedsel, aan vrijheid van gezondheid. 

   

  Weet je bijvoorbeeld dat Monsanto meer advocaten in dienst heeft dan onderzoekers.  Als je een klein beetje je verdiept in dit bedrijf en zijn vernietigende praktijken dan schrik je je lam. 

   

  Niet een zaak waar je zo luchtig over kan doen. 

   

   

 15. Gielah

  Ik maak me ook zorgen over het feit, dat men wil controleren welke zaden we in onze eigen tuinen gebruiken en waar we die zouden moeten aanschaffen.

  Dat gaat niemand éne donder aan! 

  Dat is typisch EU-achtig…. dus vrijheidsberovend en dictatoriaal beleid!

  Het is waarschijnlijk weer onderdeel van een lange termijnbeleid…. dat niet in ons voordeel is en misschien wel onze gezondheid moet ondermijnen.

  Er zijn teveel ménsen op de wereld… meent men namelijk.

  En degenen die dat vinden besluiten geen van allen dan zélf maar dit leven te verlaten….(..) dus het zijn ‘stille moordenaars’.  

  Het feit dat verzorgingstehuizen nu weg moeten, is een verkapte aanslag op het leven van ouderen.

  Die ouderen thuislaten en eisen, dat kinderen en buren ( die allemaal móeten werken… willen ze bij dit beleid nog een droge boterham verdienen kunnen) betekent:  gaat u maar lekker dood en zie maar hoe u het vóór die tijd redt met uw incontinentie, uw toenemende zwakheid, uw niet meer kunnen lopen en boodschappen doen of autorijden en uw dementie, waardoor u vergeet het gas uit te draaien en u de óók oudere, maar nog wél geestelijk gezonde partner óf bedreigt óf geheel en al knettergek gaat maken.

  De zorg wordt onbetaalbaar, dus we krijgen ware jungle-toestanden.

  Intussen worden er héél erg veel mensen héél erg rijk en machtig.

   

  Geen oordeel is hard genoeg voor hen.

 16. trias politica

  Die macht van Monsanto is meer dan aanzienlijk. Goed dat hier aandacht aan besteed wordt. Wel weer onhandig comment richting Obomov (‘als je je had verdiept, etc’). Als er iemand is die zich verdiept in zaken is het Obomov wel.

 17. toetssteen

  Ik kan zakken met Monsanto kopen en het wegsmijten en gewoon mijn eigen spul gebruiken. Aankoopbon in orde nietwaar?

  Wecken is niet zo moeilijk als je met de hygiëne geen loopje neemt. Bonen kun je gewoon drogen.

  Nee, het enige bezwaar is dat als in jouw tuin volop eten groeit er anderen uit te houden. Kijk, want nu moet ik grinniken als er wat gestolen wordt, maar als je hele tuin geript wordt, vergaat het lachen je wel. (Vorig najaar mee kunnen maken bui mijn buitentje waar veel mensen een volkstuin hebben. Alles, maar dan ook alles was uit de grond getrokken. Loof en onbruikbare delen waren achtergelaten. Hebben mensen zich dan voor in het zweet gewerkt).

   

  Maar enfin, ik geloof heus wel dat het zootje zo corrupt is als de zee diep, maar ik heb laatst nog mooi zaaispul meegnomen uit Singapore. Hop de koffer in. Mini paksoi wat heel goed in terrasvormige bakken te kweken is en Dragonfruit, maar ik vrees dat dat niet lukken. Hoewel, de vijgen doen het ook prima, dus……

   

  Komen ze dat allemaal verbieden? Dan hebben ze aan 24 uur met een compleet leger van inspecteurs nog niet genoeg. Trouwens, ook binnenshuis kan men aardig aan de slag.

  Ja, ik weet, overal kun je uiteindelijk controle op zetten, maar hoelang denk je dat het duurt tot de burger massaal met de bijlen uit zal rukken?

 18. toetssteen

  Doe me een lol zeg! Dat geeft toch niets met gewassen van doen! Denk je nu echt dat zo’n drone kan ruiken of ik het juiste zaaigoed erin heb staan? Nope, ze kunnen wellicht zien hoe vaak ik het kleine kamertje frequenteer, maar van welk merk de plantjes zijn dat zal nog wel wat Dan Brown kosten.

 19. V.K.

  -@ toets, jammer dat je bent afgehaakt bij je zoon toen hij een radiootje bouwde.

 20. toetssteen

  Een radiootje nou, als ingenieur heeft ie nog wel wat meer in elkaar gefröbeld. Maar hij blijft een knutselaar, wil altijd weten , knoeien en uitproberen.

  Had op een zeker moment iets gemaakt da zoveel energie opwekte dat broertje met klepperende kaken beneden stond.

  Ach, was een experiment.

  Tegengewerkt, ja natuurlijk. Vandaar dat hij nu van harte welkom is oa in Zuid Korea, en in Singapore, in Japan…. raar toch dat het zo moeilijk is om innovatie op te pakken..

   

  Wat ik bedoel te zeggen is dat innovatieve lui al vanaf de geboorte zo zijn, Leuke voor Joost. Maar serieus, dat stel is constant aan het prutsen. Ken je die verkeerslichten met die ledjes inplaats van die rare groene of rode lichten? Wel dat heeft dat prutsertje ontworpen, uitgewerkt enzo verder.

   

  Maar die jongen zal ook in tijd van nood weten hoe van simpele zuren iets te maken dat ik niet begrijp. Maar hoeveel van deze mensen zijn er nog over?

 21. Caroline

  witwas, wat maar weer eens aantoont, dat we niet met kapitalisme te maken hebben, maar met fascisme. Niet óf, óf aan de kaak stellen, maar én, én.

 22. witwas

  We kunnen hier tekeer gaan over Monsanto en aanverwante corporatisten. maar feit is dat zij hun macht ontlenen aan veel te grote en machtige overheden. Daar moeten we de winst halen, zo snel mogelijk de EU laten kapseizen bijvoorbeeld.

 23. V.K.

  -@ toetssteen,

   

  -Al die techinek ligt al een tijdje op de plank, politiek correct of niet, maar het is toch vreemd, dat,zodra het het in het straatje van links ligt, er gebruik van gemaakt mag worden,ik bedoel maar, in Utrecht mag je drones niet inzetten om wied plantages op te sporen, maar wel om warmte lekkage te traceren en te beboeten. na ja,van je zaadjes, daar weet ik het fijne ook niet van, maar je moet niet vreemd opkijken dat wanneer je wordt beroofd de daders niet opgepakken zijn, maar je wel een boete krijgt omdat drones een olievlekje ter groote van een stuiver op je oprijlaan hebben gevonden.

 24. Gielah

  Onze gloeilampenwinkel bevindt zich in Doetinchem.

  Ik zal het adres in de loop van de dag weleens opzoeken en hier neerzetten….. een waar gloeilampenparadijs.

  Nu eerst even ontbijten en andere nuttige zaken.

 25. Cathja

  @ Gielah,

   

  als ik uw link aanklik, kan ik alleen een e-mail naar dat bedrijf versturen. Als ik http://www.gloeilampenonline.nl in de balk intik, kom ik rechtstreeks op de site van het bedrijf.

  Bedankt voor de tip. Ook ik ben de spaarlampen meer dan zat!

 26. Gielah

  @Cathja:  ik zou ze maar snel bestellen!

  De eigenaar van die winkel vertelde ons, dat hij ermee doorgaat zolang hij kán.

  Ik moet er ook maar weer eens heen met mijn man om het een en ander in te slaan ( vorig jaar hebben we er voor 135 euro gekocht…. maar er gaan natuurlijk regelmatig lampen stuk).

  Die eigenaar vertelde ook, dat dit verbod op gloeilampen bij Angela Merkel vandaan komt.

  Zij heeft een neef – of een ander ver familielid- die een zaak in LED-verlichting heeft.

  Omdat zijn zaken niet zo geweldig liepen, heeft zij het voor elkaar gekregen dat overal in de EU de gloeilampen verboden werden… moet u nagaan… wat een corrupte bende!

  Overigens is er in Duitsland via de media en zelfs op de scholen informatie verstrekt over het ábsoluut gevaarlijke van spaarlampen…. maar in Nederland…. ho maar!

  De winst van de spaarlampfabrikanten vindt men hier véél belangrijker dan onze gezondheid.

 27. Caroline

  De tirannie wordt zo groot als we ons laten gebeuren. Nu al worden adresje waar je nog gloeilampen kunt krijgen, doorgegeven als waren het adressen van boeren met nog een ham in de kast tijdens de Hongerwinter. En van die LED-lampen is recent ook een onderzoek geweet, dat die tot oogschade en zelfs blindheid kunnen leiden. Maar ach, het zal wel goed bedoeld zijn, niet?

   

  Toets, jouw zaadjes zijn herkenbaar als niet GMO, niet genetisch gemanipuleerd, en hoewel ik het niet zeker weetr of dat bij Drone is vast te stellen, te zien is het altijd. Al waait er maar een Monsanto-zaadje in je tuin, dan wordt ge vervolgd en gefailleerd voor het doorbreken van hun patent. Dat laat nog onverlet dat aan die zaadjes ook te zien is dat zij niet van de toegelaten soort zijn, dus die boete, die komt er heus wel.

   

  Aangaande die borsten van Angela Jolie geldt dat zij die zou hebben laten afsnijden (dat is het namelijk) omdat ze een bepaald gen heeft. Dat gen/het onderzoek naar het al dan niet aanwezig zijn van dat gen is in de US inzet van een enorme juridische strijd, want de tests op dat gen kosten (leve Obama en zijn vriendjes) iets van $4000. Tel dus uit je winst al je alle VS-vrouwen zoveel schrik aanjaagt dat ze zich laten testen én je je patent houdt, want dan heb je zo 100.000.000 keer dat bedrag.

   

  Wat iedereen met verstand van deze zaken (ik dus niet) al zag aankomen gebeurt dan: menselijke genen worden gepatenteerd en behandeling is alleen nog mogelijk door de patenthouder op jezelf flink te betalen voor je eigen genen.

   

  Ik denk dan ook dat de borsten van Jolie er nog gewoon aanzitten, en dat het haar portemonnee is die het verder puilen doet.

 28. Job

  Monsanto is typisch zo’n bedrijf dat het ‘kapitalisme’ in de publieke opinie een slechte naam bezorgt, hoe onterecht dat ook is ten aanzien van de echte ondernemers. Door het soort praktijken waarvan Monsanto zich bedient gaan mensen álle bedrijven wantrouwen.

   

  Het is jammer dat niet-linkse mensen berichten hierover meteen associëren met geitewollensokken-agitprop van de milieumaffia waartegen je je dient af te zetten), zonder te beseffen dat anderglobalisten, Occupy’ers e.d. soms protesteren tegen dezelfde misstanden als zij, ook al zoeken ze alternatieven en oplossingen elders. 

 29. Annet

  Laten we ervoor zorgen dat vanaf as zaterdag niemand meer kan zeggen dat ze nooit van Monsanto hebben gehoord.
  Laten we ervoor zorgen dat nog meer mensen erover gaan nadenken.
  Als we voor nog meer bewustwording kunnen zorgen dan kan het sneeuwballetje verder en sneller gaan rollen.

  Neem vooral je kinderen en kleinkinderen mee. Het gaat om hún!

 30. Annet

  Laten we ervoor zorgen dat vanaf as zaterdag niemand meer kan zeggen dat ze nooit van Monsanto hebben gehoord.

  Laten we ervoor zorgen dat nog meer mensen erover gaan nadenken.
  Als we voor nog meer bewustwording kunnen zorgen dan kan het sneeuwballetje verder en sneller gaan rollen.

  Neem vooral je kinderen en kleinkinderen mee. Het gaat om hún!

   

 31. Annet

  @toetssteen Het is erg confronterend en eng, ik weet het. Als je je goed laat informeren dan zul je erachter komen dat chemtrails helemaal niets met thermiek te maken heeft.
  Je weet dat thermiek een natuurlijk proces is?

 32. toetssteen

  Nooit gehoord van thermiek? Ja het kan er heel amusant uitzien, ik weet het. Maar het heeft niets van doen met deze flauwekul.

   

 33. Annet

  Deze film is was de beste film van 2012. Geo-ingenieurs verklaren de chem-trails en leggen de link met bedrijven als Monsanto.

  Huiveringwekkend

  http://topdocumentaryfilms.com/world-spraying/

 34. nick

  Dit artikel verdient de hoofdpagina, vandaag is de wereldweide demonstratie tegen dit monsterlijke en levensgevaarlijke bedrijf! Miljoenen mensen demonstreren vandaag tegen Monsanto! Steek uw kop niet in het zand…!!!

   

  Vandaag gaat ook deze verhelderende en schikwekkende film in premiere! 

  De documentaire ontmaskert de leugens over transgene gewassen en laat zien hoe de aarde eruit komt te zien als de biotechreuzen de wereldvoedselmarkt gaan domineren.

   

  http://prn.fm/2013/05/24/gary-null-and-richard-gale-seeds-of-death-understanding-the-deception-behind-gmos/#axzz2U3OTG9Mv

 35. R. Hartman

  “Demonstreren tegen een bedrijf dat slechts gebruik maakt van wettelijke mogelijkheden lijkt mij een zinloze aangelegenheid.”

  Monsanto maakt geen gebruik van wettelijke mogelijkheden, maar creëert ze door de overheid om te kopen. Dat maakt Monsanto net zo kwaadaardig als de overheid, die zo haar eigen bedoelingen heeft met GMO. Waarom zou een bedrijf anders boven de wet geplaatst worden? Om ervan verzekerd te  zijn dat de overheidsagenda (ook) wordt uitgevoerd. Monsanto heeft natuurlijk geen zin om voor de staat op het hakblok te gaan liggen.

  Voor wat hoort wat. Cui bono?

 36. R. Hartman

  GMO kan heel goedaardig gebruikt worden (opbrengstverhoging,
  bestrijding hongersnoden) en heel kwaadaardig (sociale sturing
  door ‘medicatie’, populatie-manipulatie).
  En als dan twee bewezen kwaadaardige clubs (Monsanto en overheid)
  bij elkaar in bed kruipen verwacht ik daar weinig goeds van. Nog
  los van de flagrante inbreuk op de principes van de vrije markt.

  Voor info over de kwaadaardighie van Monsant verwijs ik even naar de bijdragen van Caroline, dat scheelt me een hoop typwerk. Waarvoor dank.

  Obomov regeert precies op de ‘Occupy’-woordkeuze zoals ik dat deed, toen ik het de eerste keer las. Maar in dit geval is dat ruim ondergeschikt aan het aan te pakken kwaad: een onschendbare GMO-industrie. Bedrijven behoren vrij te zijn producten aan te bieden en consumenten horen vrije keus te hebben wat al dan niet te kopen. Maar aanbieders dienen ten allen tijde aansprakelijk te zijn voor schade als gevolg van hun producten, en consumenten dienen altijd de mogelijkheid te hebben producten te boycotten.

  En als aanbieder en staat met elkaar in bed kriuipen, met de inmiddels bekende wetgeving, ontstaat gedwongen winkelnering, en mogen mensen niets anders meer eten dan wat ze weten dat ze kapot maakt. Maar een mens MOET eten, en bij overtreding wordt men gewoon in het gevang gegooid, waar men alsnog de rotzooi door de strot geduwd gaat krijgen.

  Tijd voor de inmiddels bijna standaard geworden vraag:
  Zijn er nog mensen in de zaal die menen dat hun overheid het beste met hen voor heeft?

 37. Annet

 38. Annet

  @witwas laten we svp niet zoeken naar redenen om niet te demonstreren/actie te voeren. Juist omdat we dat te weinig doen krijgen dit soort bedrijven de ruimte om tegen alle moraal in de mazen in de wet te misbruiken om eigen zakken te vullen.

   

  Iedereen is op die dag vrij om zijn/haar eigen leuze te kiezen: tégen Monsanto of vóór vrijheid, gezondheid en kwaliteit van leven. Of voor goede wetgeving of tegen gebrekkige wetgeving. Tegen laffe presidenten, tegen manipulatie, voor gezond verstand etc. etc.

   

  Kun je niet naar Den Haag, Wageningen of Amsterdam, hang of plak een bord voor je raam. Ook prima maar DOE wat.   

   

  NB

  Beweren dat het gaat om “een bedrijf dat slechts gebruikt maakt van de wettelijke mogelijkheden” is wel extreem bagetelliseren waar het om gaat. En bovendien klopt het niet.

   

  Monsanto maakt geen gebruik van de wettelijke mogelijkheden maar hij maakt misbruik van de wet om zaken te patenteren waarvan niemand had verwacht dat die ooit zouden worden gepatenteerd: natuurlijke producten.

   

  En dan heb ik het nog niet eens over de praktijken van dit bedrijf. Zoek maar zelf op internet. Genoeg betrouwbare informatie, docu’s, onderzoeken en noem maar op. Niet-weten is geen optie.    

   

  We moeten dus ook gaan demonstreren voor een verbod op patent op onze lucht, ons water, ons eigen lichaam, onze kinderen, en zo meer. We moeten dit soort bedrijven gewoon voor zijn.
  Anders is voor je het weet jouw lichaam niet meer van jou, maar slechts een omhulsel waar je bij de gratie van Monsanto een poos in mag leven …. omdat er een patent op zit…… van een bedrijf “dat slechts gebruik maakt van de wettelijke mogelijkheden”.

 39. Caroline

  Monsanto is één van de ergste en gevaarlijkste bedrijven die er zijn. Ik zie niet wat er tegen is daartegen te demonstreren, ook al zijn er meer zaken die aangepakt dienen te worden.

   

  En demonstreren tegen Monsanto (ik meen dat het wereldwijd gebeurt, dus bijvoorbeeld ook in landen die niet onder de EU-dictatuur zuchten), stelt natuurlijk meteen de fascistische systemen aan de kaak waarin dergelijke misdadigers (en welke eigenlijk niet) gedijen.

   

   

 40. witwas

  Maar er staat boven dit artikel: “Demonstratie tegen Monsanto”. Demonstreren tegen een bedrijf dat slechts gebruik maakt van wettelijke mogelijkheden lijkt mij een zinloze aangelegenheid. Als Monsanto het niet doet, doet een ander bedrijf het wel. Het draait om de wetgeving, die moet van tafel!

 41. Caroline

  toetssteen, dacht je dat ze het niet zouden doen? Grapjas.

   

  Als je eigen zaaigoed verboden is, dan is het illegaal/strafbaar om te gebruiken. Je tuin is dan, als middel om misdaad te bedrijven, geconfisceerd voor je ‘liever niet’ kan zeggen. Boeren in de VS op wiens grond Monsanto-zaad gewaaid is, verliezen in de VS procedure na procedure omdat ze ‘inbreuk hebben gemaakt op de patenten van Monsanto’. Grond kwijt, bedrijf kwijt en failliet, en dan hebben we het dus over de VS! Dacht je dat er hier een beetje aan de macht was die ook maar een greintje minder dictatoriaal, eerloos en corrupt is als daar? Waarom denk je dat de EU met die richtlijn komt? Zomaar, of omdat er met ze gelobbied (omgekocht heet dat in de wereld waar woorden nog betekenen wat zij betekenen) is?

   

  En het past geheel in Agenda 21 natuurlijk, dat we ons eigen voedsel niet eens meer kunnen verbouwen omdat je ieder jaar nieuw zaad moet kopen, zaad waarvan je ook nog eens doodziek wordt.

   

  Wecken, dat leer je zo, maar als je niets te wecken hebt en geen cent meer (na aftrek van belastingen) om een weckpot te kopen, heb je er weinig aan.

   

  Als al eens eerder geschreven: nu weet ik hoe de mensen zich voelden in vroeger tijden die voor de komst van een tirannie waarschuwden: ze worden gewoon niet geloofd.

 42. toetssteen

  Ik vraag me af hoe men wil gaan controleren wat u in uw tuin hebt staan. Persoonlijk werk ik nog steeds op de wijze zoals mijn pa het deed, dus heb altijd eigen zaaigoed.

  Komen er controleurs langs om huis aan huis monsters te nemen? Of nemen ze monsters van de bewoners?

   

  Wat me overigens benauwd is dat mensen steeds verder van de natuur af komen te staan. Wie kan er nog wecken? Wie heeft nog kennis van de groente in de vrije natuur? Ik vrees dat het heel onplezierig gaat worden als het misgaat.

 43. Caroline

  In Mansanto-kantines weigeren de onderzoekers hun eigen producten te eten. Ratten krijgen na een week of 7 de vreselijkste tumoren (en haargroei in de bek) als ze met GMO worden gevoed. Vandaar dat de testen maar 6 weken duren (behalve dan die door een Frans laboratorium werden gedaan en waar deze verschijnselen aan het licht traden).  Heb je eenmaal Monsantoo-zaden dan kan je daar niet verder mee telen, je moet ieder jaar nieuw zaad kopen. Door de ingebouwde pesticiden sterven de bijen (ook al vastgesteld) en moeten boeren refuge-velden planten voor de insekten omdat die anders sterven. Voor menselijke consumptie zijn die zaden echter zeer geschikt.

   

  En Obomov, met kapitalisme heeft Monsanto beduidend minder te maken dan met fascisme, boven de wet verklaard door Obama en zijn intens criminele kliek, en ontslagen van iedere aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van hun producten. Over de boeren in de 3e wereld die geen uitweg meer zien (hun gronden zijn na Mansanto alleen nog voor Monsanto-zaad te gebruiken), en zelfmoord plegen, heb ik het maar niet.  Die worden sowieso door iedereen doodgezwegen dus wie ben ik om dat niet te doen.

   

  Vergis ik me niet dan heeft de EU inmiddels een richtlijn aangenomen dat er alleen nog gekweekt mag worden met door de EU goedgekeurde zaden. Er is niet veel fantasie voor nodig om te kunnen bedenken welke dat dan wel zijn. En ja, lieve hobby-tuinder, dat geldt ook voor uw eigen balkon, vensterbank en achtertuin.

   

  Gelukkig heb ik Tweede Kamerlid Leegte (VVD) op die richtlijn gewezen en dat hij er iets aan moet doen. Dat ik niets van de beste man meer gehoord heb is ongetwijfeld omdat hij er keihard mee aan de slag gegaan is, toch?

 44. nick

  Heel goed Annet, dat je er hier melding van maakt. Ik lees al heel lang over de criminele daden van Monsanto en hoe de Amerikaanse overheid deze de hand boven het hoofd houd. Over de verschrikkelijke gevolgen van dit wanbeleid.

  Iedereen moet hier kennis van nemen want onze toekomst en vooral die van onze kinderen staat echt op het spel.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.