Francois Hollande ziet geen link tussen aanslagen Londen en Parijs

Geen categoriemei 26 2013, 18:59
Ziende blind.<--break->
Francois Hollande zegt dat er (vooralsnog) geen redenen zijn om aan te nemen dat er een verband is tussen de steekpartij op een militair in Parijs, en een aanval op een Britse soldaat in Londen.

Hollande told reporters accompanying him on a trip to Ethiopia: “We still do not know the exact circumstances of the attack or the identity of the attacker, but we are looking at all options.” “I do not think that at this stage a link can be made” to the attack in London on Wednesday, he said. That assault saw a soldier hacked to death on a London street by two men wielding knives and a cleaver who then launched into a tirade against British military involvement in Muslim countries.

Even kijken hoor. Het gaat dus om een man van Noord-Afrikaanse afkomst, wat in Frankrijk over het algemeen Algerije of Tunesië betekent. Daarnaast had de man een lange baard en droeg hij traditioneel Arabische kledij. Oh, en dat is niet alles, maar de Franse minister van Defensie zegt dat de Franse soldaat is aangevallen omdat hij "een militair was".
Ja, net zoals in Londen.
En Hollande zegt dus dat er geen link kan worden gemaakt.
Echt niet, Francois?
Het lijkt mij namelijk nogal logisch. Dit soort groepen opereren op eigen houtje, maar worden geinspireerd door dezelfde ideologie. Daarnaast lezen ze dezelfde materialen en horen ze dezelfde preken in hun radicale moskeeën, of die nou in Frankrijk of in Engeland staan.
De ideologie is hetzelfde, de tactiek ook.
Er is dus wel degelijk een link, maar dan geen persoonlijke, maar een ideologische en tactische. Waarom kan een man als Hollande dat niet gewoon toegeven? Waarom kunnen westerse leiders over het algemeen niet zeggen dat we nog altijd in een staat van oorlog verkeren met de radicale Islam?
Als Hollande, Cameron, Rutte en ga zo maar door daar eerlijk over zouden zijn, zouden we al een heel eind op de goede weg zijn om deze strijd in ons voordeel te beslisen. En met 'ons' bedoel ik niet slechts westerlingen, maar ook van gewone moslims in het Midden-Oosten en in de ghetto's van Europa die de eerste en voornaamste slachtoffers zijn van extremisten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten