Rutte vindt 500 miljoen euro een paar ‘bonnetjes’

Rutte is helemaal van het padje.

Tot gisteren had ik deze clip niet gehoord. Na een paar seconden geluisterd te hebben naar Rutte sloeg de schrik me om het hart.

Wellicht vraagt u zich af waarom ik zo schrok. Nou, luister maar even naar de audio op de website van de NOS. Hier is het kerncitaat:

“Hoe zeer wij ons ook, denk ik… de irritatie delen over dat maximaal half miljard, het zijn wel gewoon bonnetjes die betaald moeten worden.”

Bonnetjes die betaald moeten worden, meneer Rutte? Zo noemt u een half miljard belastinggeld? Geld dat niet van u is, maar van ons, burgers die daadwerkelijk hard werken?

Gisteren constateerde ik al dat Rutte volkomen ongeloofwaardig is qua ‘rechtsheid’, alleen was ik toen even vergeten zijn ongeloofwaardigheid wat Europa betreft ook specifiek te noemen. Ik dank de premier dat hij mij hier even aan herinnert: ook qua Europa kunnen hij en zijn partij absoluut niet serieus worden genomen. Lachertjes, dat zijn ze. Mensen die denken dat de kiezer in hun ‘ik vind het heel erg, maar het moet echt’-verhalen trapt.

Nou, Mark, daar vergis je je schromelijk in. In het verleden deed de VVD alsof ze eurokritisch was, en sommige kiezers trapten daar in, maar nu weten we beter. De hele partijtop bestaat uit eurofielen die de EU veel meer macht én geld willen geven. Ja, ook – of, je zou bijna zeggen: zéker – als het over de rug van de Nederlandse belastingbetaler gaat en deze kruiwagens vol euro’s vervolgens gebruikt worden om corrupte landen een hand boven het hoofd te houden.

Het gaat immers maar over ‘een paar bonnetjes’ die toch ‘betaald moeten worden’. Daar moet dat vervelende volkje niet zo over zeuren. Toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Bob Fleumer

  Welke capabele jurist met staatsrecht in zijn portefuile klaagt de Nederlandse staat aan wegens landverraad?

  De grondwet wordt bij voorduring verkracht!!!

 2. Rolandus

  Ja, dijsselbloem en Rutte hebben voor dat half miljard echt gevochten als leeuwen……

  Grappig overigens dat zoiets onbenulligs als gesloten flesjes olijfolie wel in een handomdraai tegengehouden kan worden.

 3. OphEUffen

  Geert verkondigde al, Rutte tekent iedere blanco EU check nog in zijn slaap. Het kan aan mij liggen, maar Geert haalt vaak zijn gelijk.

 4. R. Hartman

  bij die foto. Over Rutte wil ik het niet meer hebben. De kans dat die me ooit nog eens positief verrast is nul komma niks.

 5. rinus

  ”De schrik sloeg me om het hart”. Maar wat schertst mijn verbazing. Volgens ”onderzoek” heeft vrijwel 100% van de VVD-achterban daar helemaal geen problemen mee. De VVD is volgens de huidige VVD-stemmer de enige partij die ons uit de crisis kan halen……. Volgens een Tros-Avro meneer net op tv. Maar ach ja, hoeveel wc-eend onderzoek wil je hebben….Als ik de reacties van VVDers lees, zie ik iets heel anders.

   

  Ik betwijfel dit onderzoek dus in hoge mate, maar mocht dit echt waar zijn dan hoop ik echt dat juist  deze ja-knik VVD-achterban straks  knuppel en keihard getroffen gaan worden. 

   

  Vandaag weer het nieuws dat Griekenland waarschijnlijk niets meer hoeft terug te betalen. Nederland is daarbij weer miljarden kwijt. De eigen bevolking mag dooddonderen en ‘de boven ons gestelden incl de wereld van de managers loopt ongehoord de zakken te vullen. Echt, de  tijd is nu aangebroken van ieder voor zich. Sta je niet op voor je eigen zaak en laat je niet zien dat er met jou niet te sollen valt, dan wordt je keihard uitgekleed en kapot gemaakt door deze vuilbakken.

 6. Twan 21

  Rutte spoort niet meer. Deed hij dat ooit?

   

  Hij heeft gelijk dat de bonnetjes betaalt moeten worden. Dat moet ik ook als ik deze maand te veel geld uitgeef.

   

  Maar voor normale mensen betekent dat dat ze het de volgende maand zuiniger aan moeten doen.

   

  M.a.w. De EU heeft vorig jaar te veel ongedekte verplichtingen aangegaan. Dan moetden ze die dit jaar maar betalen en verder minder plannen uitvoeren.Net zo lang tot het plaatje weer klopt.

 7. Mike V.

  Wij moeten die bonnetjes niet betalen want die zijn niet van ons. De EUSSR heeft ons een megawoekerpolis opgeleverd. Wanneer ploft dat zooitje nu toch eens met die verdomde dictators. Ik kan niet haast niet wachten.

 8. JC

  De partijvoorzitter van de vvd, B. Korthals, wil iedere vvd politicus een integriteitsverklaring laten ondertekenen. Waarom is dat nodig, zou je denken? Dan mogen ze niet meer jokken, lijkt de bedoeling. Ik vind dit echte humor om te huilen.

   

  Humor om te huilen. Net als de basis onder het kabinet Rutte II. Samsom: nee mijnheer Rutte, nou moet u ook het eerlijke verhaal vertellen.

   

  Humor om te huilen. Net als de eurokritische houding van Rutte: wij willen dat half miljard liever ook niet betalen, maar ja je komt er niet onderuit he?

   

  Rutte II: humor om te huilen, arm Nederland, arme toekomst.

   

 9. Bes Tolen

  Obomov. Over goud gesproken. De Nederlandse staat heeft de laatste twintig jaar twee derde van zijn goudvoorraad verkocht. De politiek verkoopt alles, ook het volk. Tot er niks meer van over is dan slaven. 

 10. Bob Fleumer

  Een groter bewijs van onwil en onkunde van onze premier zullen we niet gauw tegenkomen!

  Wat een historische onbenul!

 11. Obomov

  en wel regelrecht de afgrond in.

  Meer Brusselse bonnetjes betalen, belastingontwijking aanpakken en meer groene energie. Niet alleen Obama, maar ook Groenlinks, D66 en Diederik Samsom zullen tevreden zijn. De gevolgen zijn eenvoudig te voorspellen: fysiek goud en zilver (wat al niet meer aan te slepen is) zal aan populariteit winnen en de economie – waar het hem uiteindelijk allemaal om te doen is – zal verder worden afgeknepen door de hogere lasten voor de EU en de groene hobby.

  Minder uitgeven is het devies Mark; minder, niet meer.

 12. Realist

  Ten eerste, het zijn geen bonnetjes, maar budgetoverschrijdingen. Als die betaald moeten worden, prima, maar dan wel de begroting en uitgaven voor het volgende jaar met hetzelfde bedrag verminderen. 

   

  Ten tweede, het blijkt dat in deze tijden geld uitlenen aan EU lidstaten, of geld voorschieten/garanderen voor EU begrotingen, altijd op een financiele strop uitloopt. En daarom, Mark, lees je mee, het komende jaar een donderend veto op elke financiele belofte die in EU verband gedaan wordt.

   

  De maat is vol, het is ons geld wat hier over de balk wordt gegooid, geld waar we niet alleen hard voor werken, maar wat ons ook uit handen genomen wordt onder dreiging van geweld. Geld waar de meest zinloze verspillingen van worden gedaan. Geld wat, als het bij ons was gebleven, naar zinnige uitgaven was gegaan zoals gas, water, licht, huur, inrichting, school, kleding, vervoer, lidmaatschappen verenigingen, sociale contacten, pensioen, en meer dingen die het leven draaglijk, aangenaam en soms zelfs mooi maken. Doordat onze gekozen overheden al dat geld afpakken en de afgrond in flikkeren, moeten wij op al die essentiele zaken gaan bezuinigen, en worden al onze levens kariger, soberder, en financieel spannender. In plaats van kunnen genieten van gedane arbeid, moeten wij gaan stressen om ondanks onze overwerkte werkweken nog een beetje fatsoenlijk te kunnen leven.

   

  Overheid, dit is een motie van wantrouwen aan jullie adres. Jullie verkwanselen big time de belangen van ons, de werkers, de betalers, de mensen die het allemaal op moeten brengen. Nog even en het knakt, en dan zijn er minder en minder brave burgers te vinden die het allemaal nog waard vinden om hard te werken om niks over te houden. Als er iets niet duurzaam is, dan is het jullie doelbewuste beleid om roofbouw te plegen op jullie eigen burgers, dan is het jullie acties om de kip die Nederlander heet volledig kaal te plukken. 

   

  Het wereldvreemde en hautaine gedrag van onze ‘gezagsdragers’ hangt me zo langzamerhand de keel uit. 

 13. louis-portugal

  Shrimpocat niet alleen de griekse schulden maar een hele rits vak zuid schulden zullen nooit meer betaald worden.

  Degene die denkt dat dat geld nog een keer terugkomt leeft in een andere wereld.

  UIteraard is dat peuleschilletje van 500 miljoen niet de moeite waard bij al die miljarden waar Nederland GARANT voor staat.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.