VN: Syrische rebellen hebben zélf saringas ingezet

Joh.

Kijk, dit is dus waarom het zo belangrijk is om even rustig af te wachten wat experts ervan zeggen:

Een mensenrechtencommissie van de VN heeft bewijs verzameld dat Syrische rebellen het zenuwgas sarin hebben ingezet. Dat heeft Carla del Ponte, een van de leidende onderzoekers, zondag op een Zwitsers-Italiaanse zender gezegd. De bevindingen zijn gebaseerd op getuigenissen van slachtoffers en medisch personeel.

Beste president Obama: zijn de rebellen dan ook te ver gegaan, of accepteert u dit soort gedrag wel van hen? En: Wat gaat u hier tegen doen? Aanpakken? Ervoor zorgen dat ze geen wapens meer in handen krijgen, ofwel van uzelf, ofwel van, zeg, Turkije en Saoedi-Arabië? Of negeert u dit voor het gemak maar even omdat u de rebellen en hun doel steunt?

Diezelfde vragen moeten natuurlijk gesteld worden aan Europese en Nederlandse politici. Antwoord graag – en wel onmiddelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. toetssteen

  Qatar?

 2. Jan Van

  Kijk wat ze hun eigen mensen zelfs aandoen. Hoe vreselijk onmenselijk is deze oorlogsdoctrine?”

  Ben je de strijd van Christenen tegen elkaar vergeten in bijv  Ierland??

 3. Nittickson

  Wat de VN zegt dient zoals bekend met een flink pak zout genomen te worden maar Carla del Ponte is een vrouw van gezag, die staat voor wat ze beweert.  Daarmee moge duidelijk zijn dat partij kiezen in Syrie geen optie is.

   

  Interessant is wel te weten hoe deze rebellen aan sarin komen. Van wie hebben zij dat gekregen?

 4. Mike V.

  De islam is de kanker van de wereld, de ideologie van de dood. Kijk wat ze hun eigen mensen zelfs aandoen. Hoe vreselijk onmenselijk is deze oorlogsdoctrine?

  #hoofdschuddend nog maar een kopje koffie neemt#

 5. antonius

  nu even doof en blind zal zijn . Dit komt ze niet goed uit .

  Volgende week hebben ze een andere versie !

 6. Oet_Grunnen

  Dit is dus de “game changer” waar de keniaan in het witte huis over sprak. Ik zou zeggen: Mr. president, yes , we can. Lets help Assad!

 7. toetssteen

  De kwestie Ierland had en heeft meer te maken met hun bezwaar tegen Engeland dat een stuk grond van Ierland in heeft gepikt. Dat is daar niet aan de orde.

  Dat de Ieren katholiek zijn en de Engelsen Anglicaans is zeker niet de wortel van het conflict.

 8. Johanna

  Islamieten die vechten elkaar al eeuwen het kot uit. 

  Vrede, opbouwen en ontwikkelen komt niet in hun vocabulair voor.

 9. Gielah

  Persoonlijk raak ik in toenemende mate geïrriteerd ( net ook weer op radio 1)  over verslaggevers, die hardnekkig over de tegenstanders van Assad als ‘opstandelingen’ blijven reppen.

  Dat ‘opstandelingen’ zou dan natuurlijk de sympathie voor hen moeten opwekken in het westen, want staan wij, Gutmenschen, zogenaamd niet áltijd aan de kant van strijders voor de democratie?

  Noem je die lui radicaal islamitische huurlingen, Hez’b’állah-achtigen, Al Qaeda-volgelingen en shar’ía-najagers…. wat het doorgaans zijn….. dan krijg je een heel ánder plaatje.

  Het feit dat ook dát weer wordt verdoezeld onder dat woordje ‘opstandelingen’, is het zoveelste bewijs dat onze media-medewerkers netjes in de pas lopen bij de machten-achter-de-machten, die hun nieuwe orde aan het vestigen zijn… zo niet al gevestigd hébben.

   

  Maar zou er nu nooit eens één journalist het een en ander gaan doorzien?

  Die het niet meer kan ópbrengen om gehoorzaam …. omwille van het eigen baantje….de leugens te herhalen en de feiten te verduisteren?  

  Snakken wij niet allemaal naar media-medewerkers, bij wie de eerlijkheid het wint en die gaan steigeren?

  Die liever iets ánders gaan doen dan in de pas te blijven lopen?  

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.