De Westerse steun voor terroristen

In Egypte weet men het: Obama steunt terrorisme. In het Westen sluit men er de ogen voor, maar het is een keiharde waarheid.

En het is niet alleen Obama die zich aan zoiets bezondigt: naast de VS staat ook de EU klaar om het ene terreurbewind na het andere van steun te voorzien. Wie er kritiek op heeft wordt steevast weggezet als een “islamofoob”. Want hoe erg is het nu, om die oh-zo-democratische regeringen te steunen, die zijn ontsproten als gevolg van de Arabische lente? We moeten juist blij zijn dat al die nare dictaturen omver zijn geworpen! Nietwaar?

Nee. Niets van aan. Politiek correcte commentatoren in een veilig land als het onze hebben makkelijk praten; vrouwen die worden verkracht door knokploegen van islamistische regeringen weten wel beter. Christenen die de lichamen van hun vermoorde kinderen—onthoofd en verbrand—moeten begraven kennen de vreselijke waarheid: de daders zijn akelig vaak ingehuurd met Westers krediet. Hun wapens zijn steevast geleverd met de hartelijke groeten van Barack Obama.

Wij kunnen het makkelijk negeren, maar in de landen waar men de gevolgen van onze misdadige hypocrisie ondervindt, heeft men door hoe erg het in werkelijkheid is. En als we eerlijk zijn, weten wij het ook: de VS en de EU leveren steun aan corrupte en extremistische tirannen en would-be tirannen (die dan “rebellen” heten of “vrijheidsstrijders”) in Tunesië, Libië, Egypte, Syrië…

En we hoeven niet te pretenderen dat de leiders die daar voorheen zaten (en in het geval van Assad, nog steeds zitten) lieverdjes genoemd kunnen worden. Maar het waren tenminste geen geloofsextremisten die hun rabiate dogmatisme aan al hun landgenoten op wensen te leggen—te vuur en te zwaard. Letterlijk.

Dat zijn juist wel de types die aan de macht zijn gekomen in de Arabische “lente”, en hun tirannie krijgt brede steun van Obama en van onze eigen Europese politici. Egyptische parlementsleden die oproepen tot het vergassen van alle Joden? Willen we niet weten. Koptische kerken in brand gestoken? Dat zendt de NOS liever niet uit. De Syrische “vrijheidsstrijders” die massamoord op burgers plegen, en zelfs de lijken van hun slachtoffers nog in stukken snijden? Het is niet politiek correct om het daar over te hebben.

Laat staan dat we kritiek hebben op de democratische regeringen van Libië en Tunesië. Frans Timmermans was er onlangs nog op bezoek. Wat is het toch “goed op weg” daar! De wetgeving die alle religies anders dan de islam steeds verder inperkt, daar spreken we niet over. De systematische erosie van burgerrechten is ook geen gepast onderwerp. Ze zijn immers nog “aan het groeien”, daar. We moeten het tijd geven.

Hoe lang dan nog, eigenlijk? Tot er overal een soort theocratie is gevestigd? Want die kant gaat het op. Tunesië, Libië, Egypte, Syrië: vier keer Iran, straks, als we op de huidige weg doorgaan. Godsdienstwaanzinnigen aan de macht, op onze kosten, en met onze steun. Zijn wij soms gek?

Liever dan deze problematiek aan te kaarten—dat is maar lastig—maken onze politici clowneske excuses voor een slavernijverleden waar geen mens dat vandaag leeft ooit iets mee te maken heeft gehad. Dáár is wel aandacht voor. We wentelen graag in die rare erfzonde, maar onze huidige zonden negeren we liever.

Want het zijn zonden. Zo lang wij geld en steun geven aan despoten en moordlustige islamisten zijn wij medeschuldig aan elke steniging, elke verkrachting, elke massamoord, elke platgebrande kerk… Er kleeft ook bloed aan onze handen. In plaats van excuses voor wangedrag van reeds lang gestorven mensen in een ver verleden zou het goed zijn als we eens iets deden aan het wangedrag van onze politieke leiders van vandaag. De kans dat die naar ons luisteren is klein—ik krijg langzamerhand het idee dat de democratie in ons land eigenlijk niet minder oppervlakkig is dan in Egypte—maar toch moeten we protest aantekenen tegen de Westerse steun voor een stel terroristen dat de macht heeft gegrepen.

Al is het maar zodat we onszelf in de spiegel kunnen aankijken, en zeggen: wij hebben dat kwaad niet moedwillig gesteund.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

18 reacties

 1. GeneraalPPardon

  Het gewone volk in die landen wil alleen maar goedkoper levensonderhoud en meer banen. Ze zijn helemaal niet bezig met wat wij verstaan onder “democratie”. Ze zijn ook niet jaloers op ons want moslims haten het Westen veel meer dan andersom. Van de moslims vindt 68% de westerlingen ‘egoïstisch’. 66% vindt westerlingen ‘gewelddadig’. 64% vindt westerlingen ‘hebzuchtig’. 61% vindt westerlingen ‘amoreel’. 57% vindt de westerlingen ‘arrogant’. 53% vind ze ‘fanatiek’.
  Volgens Pew Research keurt 75 procent van alle Egyptische moslims het stenigen van overspelige vrouwen goed, evenals de doodstraf voor afvalligen. Daarbij zijn “seculieren” op het plein een kleine selectie provo’s.

  Het Midden-Oosten met zijn islamitische revoluties (door onnozel links “lente” genoemd) is een riool van achterlijkheid dat niet alleen lichtpuntje Israël bedreigt maar ook onszelf. Er is daar helemaal geen scherpe tegenstelling tussen gewoon volk en ‘islamisten’. Dat is alleen hoe de Linkse Kerk media het rechtvaardigen om met de islam in bed te blijven liggen.

  Zelfs in onze landen is rond de helft van de moslims voor invoering an de sharia en de ‘islamisten’ geven stap voor stap aan hoe dat moet want moslims durven helemaal geen nee te zeggen tegen de islam.

 2. OphEUffen

  Bam, die hakt er even in. Ik vind het een uitstekende bijdrage. Niets aan toe te voegen. Kudo’s Victor.

 3. shrimpocat

  Ik heb dat kwaad niet moedwillig en zelfs niet onmoedwillig gesteund. Sterker nog, ik heb er tegen gewaarschuwd en tegen geageerd. Ook heb ik een partij gesteund, die hier mordicus tegen is. En daarmee zullen jullie het allemaal moeten doen.

 4. Caroline

  scrimpocat, ik heb er ook voor gewaarschuwd (als één van de eersten toen de ellende in Libië begon), en ook nu schrijf ik niet anders dan dat die moorden door onder meer de ‘leiders’ hier worden uitgelokt, gefinancierd en bedreven. Is schrijven en stemmen echter genoeg om je moreel ‘veilig’ te achten?

 5. Likoed Nederland

  En er is in de geschiedenis al tien keer gebleken dat het altijd uitloopt op een fiasco:

   

  http://likud.nl/2013/06/tien-historische-fiascos-met-moslimradicalen-die-een-waarschuwing-voor-obama-zouden-moeten-zijn/

 6. MicMokum

  Tunesië, Libië, Egypte, Syrië: zes keer Iran

   

  Ik kom toch echt uit op vier… Vijf als je Iran meetelt.

   

  Is die zesde dan Irak, waar het sinds het Westerse ingrijpen het sectarische geweld ook heeft toegeslagen? 

 7. Caroline

  McMokum, dus omdat een aantal mensen samen afspreken dat a,b en c geldt, ben ik aan die afspraken gebonden? Omdat ik (zie artikel 1 grondwet) hier voorbijganger ben in eigen land? Ik dacht het niet, maar (helaas misschien) ben ik niet opgevoed of opgegroeid als revolutionair.

 8. Greetje Duisenberg

  Tenzij je zelf de ambitie hebt om in de politiek te gaan, heb je vooral de plicht het goede voorbeeld te geven door een aangenaam leven te lijden waarin geen overdreven aandacht wordt geschonken aan haat of schaarste.

   

  Ook dat is een morele plicht.

   

  Zoals Matisse rustig doorschilderde tijdens de tweede wereldoorlog. Na die oorlog kreeg ie het verwijt zo onbekommerd te zijn, waarop ie antwoordde, als ik me had laten meeslepen in hun misère, hadden ze een greep op me gehad. Waarom zou je dat toelaten? Is de haat van een ander werkelijk zo belangrijk voor jouw eigen geluk?

   

  Dus kijk vooral onbezorgd in de spiegel, zou ik zeggen.

   

  Laat je niet gijzelen door de drek en onzin van een ander.

 9. robmdw

  Obama steunt geen terroristen! Het verhaal van de schrijver is onzinnig in deze conclusie.  De V.S. en o.a. Europese landen steunen de opstanden van mensen die zich massaal verzetten tegen de dictaturen die deze landen vele jaren in hun macht hebben gehouden. 

   

  Die mensen, die volkeren, vechten voor hun recht op vrijheid en keren zich tegen de jarenlange ontkenning van hun primaire vrijheden en tegen de onderdrukking die zij hierin hebben ondergaan. Het gaat hier om de meest elementaire vrijheden, ‘negatieve’ vrijheden zoals Jesajah Berlin deze genoemd heeft. Negatief omdat het gaat over een verzet tegen een gedwongen slaafsheid en afhankelijkheid (en niet omdat ‘negatieve’ vrijheid ‘slecht’ zou zijn). Het gaat over het meest primaire recht om ‘nee’ te mogen zeggen en over de vrijheid om van daaruit een eigen mening te mogen uiten en onafhankelijk te mogen zijn. 

   

  En ja, zeer helaas, in het steunen en faciliteren van dit soort bevrijdingsimpulsen geef je ook ruimte aan extremisten (zoals Islamisten) om hun perversies vorm te kunnen geven. En, nog veel meer helaas vinden deze extremisten ook gehoor en steun bij grote delen van het volk. Dit soort processen ontstaan overal (en niet alleen in het Midden-Oosten) en nagenoeg altijd na het ineenstorten van jarenlange onderdrukkende dictatoriale systemen. 

  Islamistisch extremisme (Islamisme) betekent een groot probleem dat zich steeds duidelijker openbaart. Het leeft en kan niet onderschat worden. Extremisme moet altijd en overal bestreden worden. De enige manier om het werkelijk aan te pakken is als er stevig en structureel verzet gevoerd wordt vanuit ‘eigen kring’. ‘Zij’ moeten het extremistische probleem ‘daar’ aangaan en a priori erkennen dat het ‘hun’ extremistisch probleem is. 

  De diepe ellende van extremisme is dat het excuus voor het extreme denken altijd reactief gericht is op die ‘andere’. De verantwoording voor het eigen extremisme wordt altijd bij die ‘andere’ gelegd. De extremist heeft dus altijd een tegenstander nodig. De extremisten en hun extremistische tegenstanders delen een gemeenschappelijk belang wat gericht is op strijd. Vrede is qua behoud van het eigen extremisme een absolute onmogelijkheid. Zij dromen daarentegen over een allesbepalende strijd. 

  Wat zij zich niet realiseren is dat het feitelijke en uiteindelijke gevaar voor hun extremistische visie niet van buiten maar uiteindelijk altijd van binnen komt. 

   

  En dus steunt Obama geen terrorisme. Het is geen makkelijke weg, maar verlichting is mogelijk. Misschien duurt het langer, maar de krachten die zich daar richten tegen het extremisme moeten ruim baan krijgen.

   

   

   

   

   

 10. Caroline

  robmdw, wat slik jij, dat wil ik namelijk ook wel eens proberen.

 11. toetssteen

  Liever niet zeg! Voor je het weet is het besmettelijk! Ik schat het links virus en dat is overerfbaar, plus dat het een enore hoeveelheid exoten aantrekt enzovoort enzo verder.

   

  @Rob

  Kemet Jaja, wat nu Egypte heet, was ooit een bloeiende staat waat vrouwen en mannen gelijk waardig waren. Waar comdooms werden gebruikt omdat men ok wel inzag dat dat Nijldal slechts een gelijkblijvende vevolking aankon. En ja men kon dat handhaven tot de elite ( het zal eens niet wezen), de Arabische dwaasheid binnenhaalde als een soort bevrijdingsleger tegen de Macedoniërs. Mja, resultaat is dat zo ongeveer de Kopten nog oorspronkelijk Egyptisch zijn.

  Vrij? Hoe bedoelt u? Nergens is islamisme ooit vrij geweest! Islam pretendeert dat ook niet: onderworpen betekent het.

  Ach ja, sommigen hebben nu eenmaal baälbeelden nodig om voor te knielen. Kont naar west (maar wel hand ophouden) en neus naar oost. Ow ja daar staat dat baälbeeld in de vorm van die zwarte steen.

 12. Liefhebber

  Ach, waar is de tijd gebleven dat groepen weldenkenden de straat op gingen om luidkeels te scanderen dat de Amerikaanse president een moordenaar is. Wat is er met deze mensen gebeurd dat zij niet meer gehoord of gezien worden? Net nu ik voor de eerste keer in mijn leven de behoefte voel met gelijkgestemden “Obama, moordenaar” te kunnen roepen.

 13. Two Ravens Black Kettle

  Uitstekend pamflet Victor !!

  We worden geregeerd door oorlogsmisdadigers en oorlogshitsers. En ondertussen gebruikt men in Egypte ‘onze’ miljarden om kinderverkrachting en moordpartijen te legaliseren. Met de complimenten van de NL’se regering en de Europese oligarchie.

 14. BozeBurger

  En het is door MIJN belasting centen dat ik ongewild, tégen mijn zin en mijn morele opvattingen in toch gedwongen word om medeplichtig gemaakt te worden en de terroristen te steunen.

   

  Helaas is verzet niet mogelijk, de belasting wordt ingehouden zonder dat je enige zeggenschap hebt over wat er met het jouw afgepakte geld gedaan wordt.

   

  Schande Obama, (of is het Barry Soetoro aka Obama?)

  Schande EU,

  Schande Timmermans en al die andere dhimmi’s.

 15. Caroline

  Geen geklets, zolang we oorlogsmisdadigers als Timmermans en Rutte hun gang laten gaan, gisteren in Libië en vandaag in Syrië, en morgen wellicht hier, kan niemand zich recht in de spiegel aankijken. Ik in ieder geval niet.

 16. R. Hartman

  “Verder zie ik wettelijk geen mogelijkheden om de Westerse steun aan terroristen en islamisten te stoppen.”

  Inderdaad. Een ontwapend volk en een gewetenloze gewapende klasse die haar eigen wetten maakt. Wetten die elke vorm van verzet door dat volk strafbaar maakt met ontvoering en opsluiting tussen dieven, moordenaars en verkrachters. De eigen diefstallen en moorden (en zelfs verkrachtingen) vallen uiteraard buiten die vervolging.

  Dan ben je inderdaad snel klaar. En dat is ook de reden waarom democratieën altijd gewelddadig ten onder gaan. De gewapende elite waant zich veilig todat ze haar hand overspeelt, totdat mensen in grote aantallen geen uitweg meer zien, en niets meer te verliezen hebben. Dat men zich veilig waant mag duidelijk zijn, gezien de huidige openlijke minachting voor dat volk. Er komt een moment van afrekening; wie de geschiedenis wenst te ontkennen is gedoemd haar te herhalen.

 17. R. Hartman

  “toch moeten we protest aantekenen tegen de Westerse steun voor een stel terroristen dat de macht heeft gegrepen.”

  Zeg het maar gewoon zoals het is Victor: die Westerse steun is ook afkomstig van terroristen die de macht hebben gegrepen.

   

  In de VS is Obama een product van de Fabians en de Frankfurter Schule, via de Weather Underground en Acorn, die de macht heeft gegrepen middels steun van de Democraten, die donders goed weten dat hij constitutioneel niet gekwalificeerd is, en derhalve nooit POTUS had kunnen worden.

   

  In NL is de man die de status quo bedreigde vermoord, niet alleen om de acute dreiging de kop in te drukken, maar vooral ook om een voorbeeld te stellen. Na die zwarte dag hebben we minimaal nog twee of drie staatsgrepen gehad, fluwelen weliswaar, maar niet minder schadelijk en ondemocratisch (voor wie aan dat laatste hecht). Ik denk dat ik niet hoef aan te geven waar ik op doel.

 18. MicMokum

  Behalve stemmen en het uiten van je mening, blijft alleen demonstreren over. Verder zie ik wettelijk geen mogelijkheden om de Westerse steun aan terroristen en islamisten te stoppen. Of zijn er nog andere opties? 

   

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.