Rutte wil Antillen op Marktplaats zetten

Als het aan premier Rutte ligt, mogen de Antillen indien gewenst per direct vertrekken uit het Nederlands koninkrijk.

Groot was de ophef en de verontwaardiging toen PVV-Kamerlid Hero Brinkman eind 2007 de Antillen een ‘grotendeels corrupt boevennest’ noemde en en zei dat de eilanden maar op Marktplaats moesten worden gezet. De Antillen eisten toen op hoge poten excuses van Brinkman:

PVV-Kamerlid Hero Brinkman is niet langer welkom op de Antillen als hij geen excuses aanbiedt voor “vernederende en denigrerende” uitlatingen over de eilanden. Dat heeft het parlement van de Antillen laten weten in een brief aan Brinkman.

Anno 2013 blijkt dat de PVV’er zijn tijd vooruit was. Intussen vindt zelfs het kabinet van VVD en PvdA dat de Antillen op Marktplaats kunnen worden gezet. Nou ja, niet letterlijk helaas, maar het komt op hetzelfde neer.

Premier Mark Rutte heeft tijdens zijn bezoek aan de Caribische eilanden volgens journalisten van De Telegraaf en NRC gezegd dat de eilanden mogen vertrekken als ze dat willen. Het gaat om de landen Aruba, Curaçao en Sint-Maarten en de bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.

Rutte, zo direct en eerlijk als hij maar zijn kan: “Als u mij morgen belt dat u eruit wilt, dan gaan we dat onmiddellijk regelen.” De vertegenwoordigers van de eilanden keken Rutte ‘verbaasd’ aan, aldus de premier. De vraag is natuurlijk of de eilanden wel compleet autonoom en zelfstandig willen worden of dat ze stiekem liever bij het Nederlandse koninkrijk blijven. Als ze vertrekken, is het logische gevolg dat er in principe geen enkele Nederlandse euro meer richting de Antillen gaat. Ik hoor de gemiddelde Nederlander al juichen.

Maar of dat nou de bedoeling is van de eeuwig over Nederland klagende politici op de Antillen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

19 reacties

 1. peterdeRuyter

  Werpt een ontluisterend licht op de reacties van ‘politici’ in 2007 of was het iets later,toen Brinkman eigenlijk nauwelijks meemocht met dat stel  door en door huichelachtige pc kamerleden naar de Antillen. Zij vonden dat je de ANTILLEN niet van de hand zou mogen doen/ervan af zou mogen op een of andere manier. Vrijwel alles,wat door de PVV wordt gezegd komt vroeger of later uit. Let maar op: immigratie en asiel als ondergang van Nederland; EU en euro,Griekenland, Rutte en de PvdA; overkill aan subsidies,niet handhaven van de wet. Charade van de rechtspraak in NL;lasten verzwaren ipv bezuinigen, enz. Maar op het moment van benoeming van een misstand of fout beleid is er bij de Eenheidspartij (CU tm SP) een reflex om die PVV te verketteren en met behulp van de onverbeterlijke, fanatieke, ingehuurde verzwijgers en vergoebbelde misleiders in het Omroeppark weer eens als onacceptabel extreem te etiketteren. Overigens gaat ieder voornemen,dat uit de PVV hoek gestolen is door Rutte,mijn ene oor en andere uit.Aan woorden van de onbetrouwbaarste en meest lachende politicus ooit ,hecht ik totaal geen betekenis meer.

   

 2. Kees E

  Ik bied 100 euro. Die doe ik er dus gratis bij !

   

  Misschien een beter idee om ze op Ebay te plaatsen, grotere doelgroep. Vast wel ergens een dictator die er een grijpstuiver voor over heeft.

 3. Henkdp01

  Gewoon aan Venezuela verkopen.

 4. Henkdp01

  De Antillianen zullen eerst nog wel proberen zoveel mogelijk geld los te peuteren van ons.

   

 5. Henk

  Misschien kan  Nederland het op een dealtje gooien met Venezuela. Die schijnen wel interesse te hebben in de Antillen.

  

 6. gvi1966

  Rutte’s onverschilligheid maakt de positie van Nederland naar onze antillen toe erg sterk Bevalt het je niet? Nou, dan ga je toch weg!!! Er zit ook een keerzijde aan dit verhaal. Net als met Suriname heeft Nederland nooit echt zijn best gedaan om er iets van te maken. Van Suriname had een immigratieland voor onder andere Nederlanders gemaakt kunnen worden in plaats van het weg te geven aan een stel corrupte lokale politici. Met de antillen idem dito. Het had allemaal veel productiever gekunt. Maar ‘we’ hebben er voor gekozen om de zooi maar een beetje te laten wegrotten. En nu mogen de antillen bij het oud vuil. Visieloos gepruts, daar zijn we in dit land erg goed in.

 7. Springer

  @ Henk

   

  In de jaren zestig was de levensstandaard op Curacao hoger dan in Nederland. Door mismanagement is het afgegleden naar een corrupte bende.

   

  Door precies hetzelfde mismanagement hebben we hier nu problemen met Marokanen, kampers, bijstandsfraude etc. Met deze lieden hebben we ook nooit gedurfd duidelijk afspraken te maken en vervolgens hierop te controleren. Logisch dat de boel dan uit de hand loopt. 

   

   

   

 8. GeneraalPPardon

  En dan mag de bevolking kiezen of ze daar blijven of dat ze naar Nederland emigreren net als toen Suriname onafhankelijk werd.

 9. D. G. Neree

  Alles goed en wel, maar wie is die Rutte eigenlijk dat hij zoiets kan zeggen? Als Wilders dat als politicus zegt is het één ding, maar de NL MP is toch niet de eigenaar van Nederland? En wat als de antillen op zijn voorstel ingaan? Met welk mandaat kan Rutte dit voorstellen?

   

  Rutte is een megalomaan en een psychopaat. Zoals Caroline ooit schreef: de man zonder eigenschappen. Een lege huls. 

 10. D. G. Neree

  Zei Rutte dat maar eens over het criminele tuig dat Nederland in toenemende mate teistert:

   

  “Gedraag je, anders is daar de deur!”

 11. Springer

  Zei Rutte dat maar eens tegen Europa.

   

  Gedraag je of we stoppen met betalen!

 12. kanveelbeter

  Rutte u en ook de vorige MP’s hebben bagger afgeleverd zowel in Nederland als op de Antillen, Ondanks dat er een Zuid Amerikaanse mentaliteit heerst, was er zo’n 30 jaar geleden een grote mate van hoog conjuctuur.

  In die periode was het heel goed toeven ondanks de dure Antillen gulden.

  Hier in Nederland en op de eilanden is het een zooitje geworden dankzij mis-management, pluch plakkerij en volksverlakkerij.

 13. D. G. Neree

  Misschien dat Rutte dat ook regen Friesland kan zeggen:

  “stop met dat taaltje anders kunnen jullie vertrekken!” :p

 14. D. G. Neree

  haha, lachen die minnetjes als je een grapje maakt

 15. nick

  En iedere keer weer blijk dat de PVV gelijk heeft en ook krijgt. Sluipenderwijs worden al hun standpunten overgenomen en vertaald naar zg ‘eigen programma’ in de hoop dat men erin trapt om te redden wat er nog te redden valt. Goedkope propaganda van Rutte en te hopen wordt hij doorzien.

 16. AdriePVV

   

  Waarom verklaart Nederland zichzelf niet onafhankelijk van de Antillen, wij willen  niet langer opdraaien voor hun finananciele tekorten en hun export aan criminelen.

 17. Annechien

  Stoer hoor van Rutte.

   

  Er staat ook in de krant “Geen Euro meer naar eilanden”

   

  Klinkt dat u ook zo bekend in de oren”Geen Euro meer naar Griekenland”

   

  Wie gelooft deze onbenul nu nog???

 18. Springer

  Typisch voorbeeld van de ruggegraat van de Nederlandse politici. De Antillen zijn gewoon een stelletje verwende pubers, ze eruit trappen is zwakte bod.

   

  We hebben deze eilanden aan de lokale maffia overgelaten. Ga maar eens op Sint Maarten kijken, de Franse hebben het toch even een stukje beter aangepakt.

   

  Dezelfde slapjanussen moet onze belangen behartigen in Brussel. 

   

   

 19. Henk

  @ GVI66

   

  Antillen immigratieland?  

   

  Volgens mij is het eerder andersom.

  Nederland is immigratieland voor onrendabele en criminele Antillianen.

   

  Het probleem is dat de cultuur, normen en waarde van de plaatselijke bevolking een succesvolle ontwikkeling van de Antillen in de weg staan.

  Daar kun je als Nederland verder weinig aan doen, behalve er afstand van te doen.

   

  Ja, goed idee, maar dan moet jee

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.