Laat RTL zich door emotie leiden?

Oorlogsverslaggever Arnold Karskens plaatst terecht vraagtekens bij de vermeende Syrische gasaanval. Adjunct-hoofdredacteur van het RTL Nieuws Pieter Klein was blijkbaar echter zo onder de indruk van de “huiveringwekkende” beelden (kinderen!) dat er voor scepsis weinig ruimte meer was.

Klein beweert dat RTL het nieuws desondanks “met de nodige terughoudendheid” heeft gebracht, maar dat weerhield de presentatoren er niet van over “verschrikkelijke” beelden te spreken. Dat geen van de medici in de beelden beschermende kleding draagt; dat geen van de vermeende slachtoffers tekenen van aanraking met gifgas vertoont, vertelde RTL er niet bij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.