Thomas van der Dunk is de weg kwijt

Pilletje.

Thomas van der Dunk heeft de realiteit helemaal uit het oog verloren (iets waar hij rechtse VVD’ers van beschuldigt):

Geen partij is al jaren beleids­matig zo buiten­proportioneel verwend als de VVD. Het getuigt van ver­gaand egocen­trisme én zelfoverschat­ting om nu een klaagzang op te hangen. Kennelijk kan het voor rechtse VVD-ers nooit rechts genoeg zijn. De achterban van PvdA en CDA is die afgelopen decennia aanmerke­lijk slechter bediend – vandaar dat die ook massaal is weggelopen, en die van de VVD is ge­groeid.   

Dan ben je dus echt niet helemaal in orde, als je denkt dat het huidige kabinetsbeleid des VVDs en ‘rechts’ is. Dat heeft niets meer te maken met ideologie (‘voor een communist is alles rechts!’), maar alles met het simpele ontkennen van de feiten. 

Kijk naar wat de VVD belooft in haar verkiezingsprogramma. Kijk naar wat VVD-kiezers willen. Kijk dan naar het kabinetsbeleid. Valt iets op?

Juist, het derde punt heeft helemaal niets te maken met het eerste en tweede punt. Er ligt een hele atlantische oceaan tussen.

En Von der Dunk maar schrijven dat het kabinet Rutte II des VVDs is. 

Tja. Dan ben je de weg écht kwijt. 

Een goede kaart – of zelfs een pilletje – nodig, Thomas?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. bandini

  Dunk noemt zich historicus maar hij laat zich vooral kennen als hystericus!

 2. mijn-idee

  Ik heb de hele blog nog niet gelezen, maar de kop laat mij nu ad hoc al melden

  ” Dat is ie al jaren…………… “

   

   

 3. brutebertus

   

  Waar was deze man goed in ?

   

  Ik heb n.l. nooit van hem gehoord.

 4. mijn-idee

  Sterker nog, mijn gemoedstoestand gaat altijd met een noodgang naar beneden, dus ik ga het niet lezen ook.

   

  Stel, stel dat ik iets zinnings mis deze keer, alleen de naam al maakt me wee, en ik ga zo eten.

   

  Sorry, pardon.

   

 5. Henk

  Ik lees de kop “Thomas van der Dunk is de weg kwijt”, alsof dat nieuws is. Daarmee wordt gesuggereerd dat hij voorheen dus niet de weg kwijt was. Mij lijkt dat vrij onwaarschijnlijk.

 6. Henk

  Ik heb het stukje van Van der Dunk gelezen. Maar hij is toch minder de weg kwijt dan ik dacht. Hij pleit namelijk voor de val van dit desastreuze kabinet. Hoewel zijn analyse niet deugt, ben ik het wel eens met de eindconclusie dat Nederland snel verlost moet worden van dit rampenkabinet. Het kabinet dat ik er voor terug wil zien komen, is dan waarschijnlijk wel van een andere snit als Van der Dunk voor ogen heeft. Dat dan weer wel.

 7. CDlogo

  Huh……….heeft hij daar ooit op gezeten dan ?

  Na de weinige kolder die in van hem heb gelezen is zelfs het padje voor die malloot al te hoog gegrepen als je het mij vraagt.

 8. Mike V.

  Wie leest en gelooft deze volidiot nog. De stomste columns geschreven door een wereldvreemde waardeloze nietsnut die alleen “andersdenkenden” uit de tent wil lokken. Zonde van je tijd.

 9. Johanna

  Thomas von der Dunk  zal zijn weg ook nooit vinden.

  De PvdA, (zijn partij)  is er voor de wereld en vooral niet voor de eigen bevolking.

  De VVD is er voor het  werelds- bedrijfsleven en vooral niet voor de eigen bevolking.

  Daarom klik het  (tot heden)  zo goed tussen deze twee partijen.

   Dus laten ze met gemak  de eigen  bevolking,  de miljarden gemaakte  schulden van corrupte en frauduleuze EU staten    betalen.

   

 10. maxime

  Dat die dwaas nog ergens een podium krijgt. Simpelweg doodzwijgen is het beste.

 11. dirkse

  Hield eens een betoog tegen bezuinigingen op kunst en tevens pleidooi voor vrijheid.

  Toen ik hem op die tegenstrijdigheid wees, bazelde hij met een rode kop een kwartier voort.

  Onbegrijpelijk dat hij nog in panels wordt uitgenodigd.

 12. Jaantje

  Daar sluit ik me bij aan u heeft het uitstekend verwoord!

 13. GeneraalPPardon

  Een landverrader is iemand die uit persoonlijk cynisme of als naïeve dwaas met links geloof, of vanuit een elitepositie bij de happy few, of uit angst voor de beledigde islam (op zich een dubbelzegging), de loyaliteit aan zijn land verruilt voor loyaliteit aan de vreemde bezettingsmacht die Nederland en Europa overneemt (momenteel de islam).
  Het kan zelfs iemand zijn met een oorlogstrauma die denkt dat het nieuwe fascisme PVV heet in plaats van islamisme. Het kunnen mensen zijn uit het voormalig verzet, die alsnog hun graf graven, omdat ze verblind blijven door het telkens nieuwe Hitlertjes ontdekken.
  Iemand kan onbewust zijn cultuur verraden door spoken te zien waar ze niet zijn in plaats van waar ze wel zijn.
  Groot schrikbeeld: dat hetgeen gezegd wordt door zgn. ‘xenofoben’ en ‘racisten’ misschien toch waar zou kunnen zijn! En als je eenmaal je ogen hebt opengedaan kunnen ze zo moeilijk weer dicht. Dus stellen deze onbewuste landverraders dat moment zo goed mogelijk uit.
  Het is een mooie droom dat alles op termijn vanzelf goed komt als je maar tolerant bent. Een mooie droom raak je niet graag kwijt, dus demoniseer je samen met medegelovigen de profeten van eigen land ten gunste van de profeet Mohammed.
  Of je bent gewoon te onnozel: een apolitieke onbewuste landverraadster die “wel voor meningsvrijheid” is maar “niet voor discriminatie van de islam” en “tegen de polarisatie veroorzaakt door Wilders”.
  Een multicul-landverrader/ster ontkent graag dat Nederland eigen waarden bezit of ontkent zelfs dat Nederland op zichzelf bestaat waardoor inheemsen in feite geen concreet recht zouden moeten laten gelden op Nederlandse levensruimte, grondgebied of cultuur.
  En mocht Nederland toch wel bestaan, dan moet het opgaan in een Europese grootmacht waarin ook Turkije en Marokko van harte welkom zijn.
  Een landverrader manipuleert voortdurend met een verholen of openlijke verwijzing naar het het ergste wat kan worden bedacht: de Holocaust. Doel hiervan: bij gebrek aan argumenten, het linkse geloof beschermen via een emotioneel shockeffect. Want beladen scheldwoorden blokkeren nog steeds effectief de discussie: haatzaaien, discriminatie, deportatie, razzia, wegzetten, buitensluiten, alles over 1 kam scheren.
  Linksgeoriënteerd zijn op Multiculgebied is immers niets anders dan Nederland uitverkopen en alle kritiek daarop typeren als Hitleriaans?

  Een actieve openlijke landverrader is vanuit zijn of haar identiteitsprobleem een cultuurnihilist (immigratie = cultuurverrijking) en heeft een autoriteitsconflict tegen de eigen beschaving.
  Een landverrader meent dat zijn/haar eigen komaf moet worden afgebroken, en gelooft dat uit de puinhoop ‘een betere wereld’ opstijgt.
  Modern landverraad is sterk verbonden met opgaan in Europa, immigratie en zelfislamisering (=zelfdestructie, geestelijke zelfmoord, ‘Stockholm-syndroom’).
  Landverraders geloven dat de eigen cultuur een fles is die dient te worden stukgeslagen zoals tegen een nieuw schip, en dat daar vervolgens een heilzame geest uit opduikt.

  Het plezieren van de islam en zich er al bij voorbaat aan onderwerpen is een weke mentaliteit die inmiddels de naam ‘dhimmitude’ heeft verdiend, en waarvan u een hilarische reeks voorbeelden kunt vinden hier: http://www.multicul.nl/islam05.htm
  Voor een nadere omschrijving ga naar: http://www.multicul.nl/dhimmitude

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.