2000 bezoekers voor Wilders-demo

Netjes.

Het is niet ongelofelijk veel (gezien de eindeloze lastenverzwaringen van het kabinet), maar volgens de PVV kwamen er vandaag toch nog 2000 aanhangers demonstreren tegen het ‘bezuinigings’beleid van Rutte II. Volgens de politie waren het er ongeveer 1000 (al spreken andere berichten van de politie weer over 2000).

Demonstranten droegen witte ballonnen en spandoeken met teksten als ‘Rutte, Nederland kotst van je’ en ‘Mark moet oprutte’. Er was veel politie op de been met ME-busjes en politiepaarden.

Hoe dan ook: Wilders mag trots zijn op die opkomst. Vantevoren zei hij te rekenen op minimaal 300 demonstranten en maximaal 3000. Als er inderdaad maar een paar honderd waren gekomen, dan zou dat een enorme afgang zijn geweest voor Wilders en zijn partij.

Die afgang is hem bespaard gebleven. Hopelijk is dit het begin van een lange reeks demonstraties van de rechtse kiezer. Het rechtse geluid wordt altijd node gemist bij demonstraties.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Het was wederom een slechte dag voor de propagandist en haat-priester. Wat zal de zelfhaat-patriarch Twan Huys gebaald hebben. Geen rellen, geen …. verdomme.. Weet je wat dan verzwijgen we het toch.

 2. rinus

  Het waren er echt wel 2000 of meer. Er werden veel mensen tegengehouden/weggestuurd omdat de Koekamp vol stond met mensen. Het was behoorlijk proppen in ieder geval. Het veld is eigenlijk een te klein veld voor deze demonstratie. Het waren mensen uit alle lagen van de bevolking, zowel oud als jong, maar er waren ook ondernemers, zzpers echt een mooie doorsnee van bevolking.

   

  En ja, dan heb je natuurlijk de omroepen van NOS tot RTL. Zij hebben het de afgelopen dagen tot vanochtend aan toe eigenlijk alleen maar over de demo in Amsterdam gehad. Deze werd georganiseerd door de SP, Grlinks, 50plus, CNV,FNV en migrantenorganisaties. Alle aandacht en reclame kregen ze van de publieke omroep. Dat er nog een partij zou demonstreren in Den Haag heb ik eigenlijk nergens gehoord. Helaas voor deze omroepen stond de Koekamp propvol en was deze demo een waardige demo. Helaas voor hen ook geen extreem-rechtse laarzen, maar gewone mensen.   

   

  Maar we kennen de linkse omroepen, en dus werd het aantal mensen lekker laag ingeschat tot enkele honderden. Probleem alleen is dat er tegenwoordig ook foto’s en twitter is.

   

  Ik ben  voor het eerst in mijn leven bij een demonstratie geweest, en ik was daarin niet de enige. Overigens weet ik zeker dat veel mensen die eigenlijk de kat uit de boom hebben gekeken en nooit hebben meegedaan aan zo’n demonstratie er de volgende keer wel bij zijn. Ik heb genoten van deze middag. PVV bedankt. 

   

   

 3. hertje

  Ik was erbij,voor de 1e keer in mijn leven;wat een sfeer!Mooi!En inderdaad,het werd zoveel mogelijk uit de media gehouden en dan toch een paar duizend man:grandioos!Wat mij wel opviel was de hoeveelheid politie,te voet,per auto,te paard,met honden,een helicopter:wat verwachten die in hemelsnaam van Pvv,ers?Een stoot agressie of zo?Daarvoor moeten ze toch echt bij de andere kant zijn,hoor!

 4. KeesvanD

  Het was geweldig in Den Haag, Koekamp.

  Fantastische sfeer met mensen die het beste voorhebben met Nederland (en dus de PVV).

 5. reageerbuis

  Ook voor mij de eerste keer van mijn leven (73 j), maar wat een sfeer! Dat hebben we nodig. Volgens mij waren het er meer dan 3000.

 6. trias politica

  Politie moet binnen 1500 blijven (meer mogen niet op die locatie), maar ik kan uit eigen waarneming verklaren dat er minstens 2500 – 3000 mensen daar aanwezig waren. Veel meer dan de 1000 die radio 1 noemde, op weg naar huis. Media en pvv, dat is een haat-liefde verhouding. Vooralsnog. Hier een reportage, die ook spreekt van 3000 mensen.

 7. Geert Blom

  hahaha, ik sta er op:)

 8. Benoite

  Mijn inschatting is ook ongeveer 3.000 mensen. Weinig, als je dat afzet tegen de 80.000 inschrijvingen.

  Ongedwongen sfeer, en mensen die met interesse elkaars demo-borden lazen en daarover in gesprek gingen. Op internet wordt er door de AFA een beeld geschetst van een kaalkoppen-bijeenkomst, maar daar heb ik niets van gezien.

  Na afloop op het Plein even een dreigende sfeer en wat politie-activiteit bij de vage Dutch Revolution/AFA-club, die daar bijeen kwam. Daarbij werd een terras met PVV-demonstranten gedeeltelijk ontruimt. Het fijne heb ik daar niet van meegekregen; het zonnetje, de salade en het glas Chardonnay noopten tot chillen…

 9. Charles de Gaulle

  Ook ondergetekende heeft middels zijn aanwezigheid getracht het verschil te maken. Mijns inziens is de grootste winst dat duidelijk is geworden dat de

  PVV een evenement kan organiseren zonder wanklank en dat eventuele wanklanken alleen te verwachten zijn van de linkse tegendemonstranten, in die zin vond ik het positief dat het leeuwendeel van de ME zich ophield op  het Plein en op het Spuiplein, jammer dat ze het nodig vonden een terras met PVV’ers te ontruimen maar ik denk dat ze het preventief deden omdat ze het idee hadden dat het sitting ducks waren voor kwaadwillende antifa’s.

 10. toetssteen

  Bij Jole broeit er iets. Vandaag slechts drie/ vier keer gemodereerd, meeste vloog eruit. Zit Francisco een reuze-ei uit te broeden? Wachtlijsten groeien aan, worden tot niets gemodereerd. Blijkbaar is het verdraaide moeilijk om he Joop publiek te trakteren.Net na de warme hap werd er een minuscule hoeveelheid geplaatst, na tien uur was het closed. Mooi ding voor de zaterdagavond.

  Nah ja, ze zullen morgen wel wat antifa’s vol in beeld brengen. Zie je wel, puh!

   

  Ach die bloederige aanslag in Nairobi trekt daar ook geev olle zalen. Twee commentaren. Eentje meent dat het gaat om de strijd tussen rijk en arm. Yep, dat zal het zijn als men moslims laat vertrekken en dan een slachting aanricht.

 11. Jan Van

  is toch minstens rond de 1500.

 12. Geert Blom

  Ha leuk dat jullie er ook waren!

   

  Het was geweldig: ik was perplext toen ik aankwam lopen vanaf Den Haag CS. Er waren veel meer mensen dan ik verwachtte. De sfeer was gemoedelijk en vastberaden. Stond behoorlijk vooraan, zag de PVV’ers aankomen vlakbij het publiek, sommige liepen er tussen door. Dat “Rutte, rot op” kwam wel uit de tenen, zo te horen.

   

  Nog met iemand staan praten die helemaal uit Sneek was gekomen >> respect 🙂

   

  Maar inderdaad zoveel politie op de been: kan je nagaan wat MSM de laatste jaren onterecht aan schade heeft berokkend t.a.v. denkbeeld over PVV-aanhang. Wat verwachtten zij dan wat voor publiek hier zou komen? Gewone Nederlanders, ik zag mensen uit allerlei lagen van de bevolking, jong en oud. Gewoon de doorsnee Nederlander.

   

  En NOS, (maar ook RTL) is dit natuurlijk weer aan het downplayen, zoals gewoonlijk.

   

  Ja, een volgende keer kom ik weer en laten we meer mensen overhalen te komen. Werd weinig aandacht aan besteed bij 20:00 uur journaal. Zouden ze het jammer hebben gevonden, dat er geen rellen waren uitgebroken onder de PVV’ers? 🙂

   

  Het heeft mij goed gedaan, een saamhorigheidsgevoel, wetende dat er meer mensen denken zoals jij en er zoveel achter PVV/Wilders staan, dat zullen er meer worden.

   

  PVV: bedankt!

 13. Jasterke

   

   

  dat was mijn gevoel daarbij óók zo’n beetje Willemientje..:  ’n keurige dwars-doorsnede van Ons Volk !   de fascisten waren weer in het zwart gekleed…

 14. willemientje

  Trots, dat ik erbij was, trots dat het een waardige nette demo was,met zeker 3000 mensen,de sfeer was prima,

  we hebben Nederland laten zien dat PVVers geen asociale Tokkie’s zijn, 

   

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.