Dit kabinet maakt er een potje van

De uitgelekte CPB-cijfers zijn om te huilen. Het gaat slecht met Nederland. Dit kabinet maakt er een potje van. Wilders profiteert.

RTL kwam met de scoop. Alweer. De uitgelekte documenten vol met trieste constateringen vielen in handen van Frits Wester en de zijne. Niet de eerste keer dat de jongens van RTL (met een veel kleiner team in Den Haag) de NOS en de hele publieke omroep te snel en te slim af zijn. Mijns inziens het bewijs dat we prima zonder de subsidievreters van de publieke omroep kunnen. Levert tegelijkertijd een schitterende bezuiniging op. Kan dit kabinet weer een lastenverzwaring of nivellering cancelen. Iedereen blij.

Dictaat
Uit de uitgelekte cijfers blijkt dat het begrotingstekort ook in 2014 niet onder de 3% gaat komen. Dat EU-dictaat is heilig bij de VVD. In 2012 liet Rutte zelfs het kabinet Rutte I klappen omdat Wilders zakken naar die 3% te gortig vond. De principiële VVD wilde echter van geen wijken weten, we weten allemaal hoe het afliep. Ook nu weten we hoe het af gaat lopen. Wat de PVV van de VVD niet mocht, mag de PvdA wel. Dat zijn veel betere vriendjes. Die willen wel nivelleren. Miljarden pompen in windmolens, ook geen probleem bij de socialisten. Nee, de VVD vindt regeren met de PvdA veel te leuk om nu, net als bij de PVV in 2012, weer vast te houden aan dit standpunt.

Over windmolens gesproken trouwens, daarover is nog niets uitgelekt. Dit kabinet gaat door met jaarlijks 3,8 miljard pompen in deze gehaktmolens. Om die groene droom te kunnen realiseren, moet de VVD hier en daar wat lasten verzwaren en wat nivelleren. Maar bezuinigen is ook zo Rutte I. Dat kabinet heeft de VVD niet voor niets opgeblazen. Nietwaar? 

Roemenen
Het verwachte werkloosheidscijfer is ook leuk. We gaan richting de 10%. Al die mensen moet de samenleving onderhouden middels een uitkering. Aan de andere kant betalen deze mensen geen loonbelasting. De schatkist krijgt dus minder binnen, terwijl er aan de andere kant meer uitvliegt. Die begroting van 2015 gaat ook weer een hels karwei worden, dat kan niet anders met deze cijfers. 

Triest dat er in 2014 duizenden Polen, Roemenen en Bulgaren in ons land bivakkeren om te werken. In de bouw, in de tuinbouw en sommigen als zakkenroller. Ons kabinet kan miljarden besparen als het werkeloze Nederlanders die baantjes kan laten uitvoeren. Luie werkelozen die dat werk vies vinden, zullen er snel achter komen dat iets presteren trots maakt. De hand ophouden en leven van de samenleving is slecht voor je ego, dat kan niet anders. 

Hardwerkende Nederlander
De koopkracht krijgt in 2014 wederom een forse dreun. Een min van een half procent. Nu klinkt dat niet als veel, maar we moeten eerst nog maar zien of het daarbij blijft. Ik vrees het ergste. Komt nog bij dat die halve procent een gemiddelde betreft. Sommige groepen in onze samenleving zullen veel harder worden geraakt dan andere groepen. Dit kabinet haalt het tot nu toe weg bij de hardwerkende Nederlander. De plannen voor volgend jaar laten op dat gebied geen kentering zien. 

VVD en PvdA zien positieve tekenen. Dat is mooi. Ik zie ze nauwelijks. De gemiddelde Nederlander ook niet. De peilingen zijn wat dat betreft zo klaar als een klontje. Dit kabinet heeft nog een schamele 30 zetels in de peilingen. VVD en PvdA maken er een potje van, is de opinie. Wilders profiteert, in de peilingen in ieder geval. Dit land is het zat.

Ondertussen wacht ik trouwens nog steeds op die 1.000 euro van Mark Rutte. Heeft u hem al gehad? 

Volg Herman Meijer ook op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

20 reacties

 1. brutebertus

   

  Dit kabinet doet ’t juist héél goed, vinden ze zelf.

   

  Pietsie beter hier, pietsie beter daar; 11.000 werklozen minder in augustus, vanavond werd mij duidelijk hoe dat komt.

  Wat een stinkende luizebossen daar in Den Haag, het betrof mensen die tijdelijk werk vonden, seizoenarbeid; deze mensen kwamen een maand later terug de w.w. in !

   

  Dit is “hogere politiek” door dat stelletje flapdrollen in Den Haag.

 2. Bob Fleumer

  We hebben politici nodig die de moed hebben de realiteit onde ogen te zien.

  En dat is niet deze ploeg nitwitten, die lopen met oogkleppen op.

  We moeten inderdaad naar een situatie waar iemand die werkloos is maar wel kan werken moet kiezen of aan de slag in ander werk of minder geschoold werk of een halve uitkering wij kunnen ons niet langer veroorloven zoveel mensen aan de kant te laten staan en het werk door buitenlanders laten doen en allemaal toch betalen.

  Elke frustrerende maatregel die uit Brussel komt moet worden genegeerd, eventuele boetes gewoon terug sturen.

  Door het stomme EU beleid zitten we nu in de penarie laten zij ook maar eens bloeden.

  Al die omhoog gevallen baasjes in Brussel moet de wacht worden aangezegd, zij hebben hun kans gehad en niet benut.

 3. witwas

  Lees hier even wat CPB er de afgelopen jaren van heeft gebakken. Van de 21 voorspellingen was er één goed: die van december 2012 over 2012, onder het motto achteraf kijk je een koe in de kont:

  http://www.kruger-partners.nl/actueel/ramingen-versus-realisatie-van-het-cpb.html

  En de bijbehorende grafiek komt me ook al zo vekend voor, waar hebben we die toch eerder gezien?

 4. gerrit52

  ik ken zoveel mensen,jongeren en wat ouderen, die al jaren geen ene flikker doen behalve dan de hand ophouden en praatjes hebben. en ik werk me rot voor hen.

   

  zet ze voor de keuze: of werken of niets meer ontvangen. moet je zien hoe snel ze aan de bak gaan.

   

   

 5. rinus

  Echt goed stuk.Klinkt misschien gek, maar de pvv zoekt naar goede kandidaten. Velen durven helaas niet, maar iemand als jij zou niet misstaan.

 6. Knarsman

  Het kabinet geeft natuurlijk weer niet aan waarop ik moet gaan besparen met mijn uitgaven. om de economie te redden. Inclusief inflatie gaat het toch al snel om 5% dat ikminder uit te geven heb. Voor een koffie verkeerd met appelgebak en slagroom betaalde ik gisteren €6,20 (in ouderwetse guldens f13,64). Arme horeca!

 7. Herman Meijer

  Beste Kees E. 

   

  Sorry. Ik bedoelde in dat stukje niet alle werkelozen. Ik bedoelde de echt luie. Helaas ken ik die. Afgestudeerde studenten die weigeren vakken te vullen bij de Albert Heijn, maar wel elke maand hun werkelozenuitkering opstrijken. 

   

  Ik had het genuanceerder moet opschrijven. U heeft groot gelijk. Ik heb ook respect voor de mensen die door blijven solliciteren. En eens met de overheid die goede voorwaarden moet scheppen. Helemaal eens!

 8. Makropoelos

   

   

   

  Dat we langzaam maar zeker naar Ein Volk! EinReich! Ein Fuehrer! systeem gevoerd wordenVia Hitler is dat mislukt en nu gebeurt het op geraffineerde Bilderberg sluipwegen. En de opdracht gevers waren en zijn de zelfde die nu in het “Steering Committee” van de Bilderberg Group zitten. Open Uw ogen en oren.

   

  Dan wordt er niet meer gevraagd of inplaats van een uitkering u  a.u.b dat werk wil aannemen. Dan mag u blij zijn dat u het dagelijkse brood kan verdienen.

   

  Amerika is failliet! Dat is het bakzeil; halen van Obama(Bilderberg). Er moet een buffer komen tegen de opkomende economie van China. Daarvoor wordt Europa opgeoffert. Om voor de USA als goedkope productie staat te dienen om China te weerstaan. Hoe belachelijk!! Maar als je in de stront zit gelijk Amerika, dan lijkt ineens alles om te ontsnappen normaal.

   

  We hebben in Europa nu 26 miljoen werkelozen! Ik neem aan dat de hele productie van China draait op wat we in Europa aan uitkeringen uitbetalen. Hoe lang nog? We staan op de rand van een ineenstorting en dan is de tijd rijp om de “Nieuwe Wereld Orde” te vestigen. Er gaat het zelfde gebeuren, maar dan in het groot, gelijk in Chili. De “Shockdoctrine” voor Europa is in voorbereiding. 

   

  Bereid U maar op het ergste voor!! Tenzij U toch nog wakker gaat worden!

   

 9. Silvershadow

  Dit kabinet heeft alle geloofwaardigheid verspeelt door zonder redelijkheid en verstand te bezuinigen. Het zoveelste jaar dat de nederlander moet inleveren en dat voor de zoveelste keren accijns ophoog gaan. Terwijl het (dit is onderzocht) niks opleverd. De draagkracht voor de zoveelste bezuinigingsronde is er niet meer. Helemaal niet omdat we onder de 3% norm uit moeten komen en kennelijk op europees nivo geen harmonisering hebben van de btw tarieven. We worden geregeerd en genegeerd door de olichargen uit Brussel waar kennelijk de democratie aan ondergeschikte is gemaakt zonder dat de nederlandse bevolking hier voor gekozen heeft. Het is gevaarlijk en spelen met vuur.

 10. HenkP

  In het nieuws wordt vooral de dalende koopkracht van een enkel procentje benadrukt.

  Hierbij wordt ‘vergeten’ te melden dat de vaste lasten de laatste jaren, vooral door overheidsbeleid, sterk stijgt.

  Het vrij besteedbaar inkomen neemt daardoor met vele procenten af. Het
  CPB rapport laat hier mooie plaatjes van zien. Het beleid is dus vele
  malen slechter dan nu gepresenteerd.

  Ik denk bv aan: huur, stookosten, electra, verzekeringen (extra belasting), gemeentelijke belastingen, ziektekosten, etc.

 11. R. Hartman

  “We zijn niet gemaakt om te werken. Het bewijs daartoe is. Het maakt je moe. Grinnik.”
  LOL!

  “ik leef gevoelsmatig en vertrouw op mijn intuitie”

  Met uw intuïtie is niets mis!

 12. hertje

  Kom zaterdag svp. allemaal naar de Koekamp in Den Haag!!!!

 13. The Fox

  Dit kabinet is alleen maar in moeilijkheden te brengen door te zorgen dat er minder binnen komt dan op gerekend dan wel een renteverhoging. Dat laatste zit er niet in, maar als Nederlanders moeten we op zoek gaan naar mogelijkheden om zand in de machine te strooien. Ideeen moeten verzameld worden en vervolgens massaal toegepast worden.

   

  Wat we al voor een gedeelte doen is boodschappen doen over de grens.

  Vriendendiensten ipv betaald werk (scheelt BTW en meer).

  Tweedehands spullen kopen

  Bestoken van de Belastingdienst met wijzigingen

  In beroep gaan tegen boetes (worden toch afgewezen, maar houdt ze bezig)

  Enz.

   

  In feite moeten we op zoek gaan om voor dit kabinet fondsen weg te nemen. Het is namelijk zo dat hoe meer ze binnenkrijgen, hoe meer er uit gaat. Dus proberen we het omgekeerde.

   

  “No country world was ever capable to tax itself in prosperity.”

 14. Makropoelos

   

  We zijn niet gemaakt om te werken. Het bewijs daartoe is. Het maakt je moe. Grinnik.

   

  En verder heeft u natuurlijk wel begrepen dat ik intuitief reageer. Ik heb mij namelijk van mijn leven niet bezig gehouden met politiek en toestanden in de wereld. En schrijven was ook niet mijn ding.

   

  Mijn intelectuelen kennis is ook niet groot, ik leef gevoelsmatig en vertrouw op mijn intuitie.

   

  Daarom lees ik met veel interesse de goed onderbouwde reacties op deze site. Ik ben 80 en leer nog dagelijks!

   

  Leven is een leer proces.

 15. R. Hartman

  @ Kees E en Herman Meijer

  “de overheid moet voorwaarden scheppen voor werk waarbij er geen oneerlijke concurrentie mogelijk is.”
  “En eens met de overheid die goede voorwaarden moet scheppen. Helemaal eens!”

  Sorry heren dat ik u uit de droom moet halen, maar de overheid heeft deze problemen veroorzaakt door het ‘scheppen’ van allerlei ‘voorwaarden’.

   

  De overheid dient zich op geen enkele manier met het bedrijfsleven en de economie te bemoeien, dan ontstaan deze problemen niet. De ongelijke opgang van lonen en prijzen in verschillende landen heeft uitsluitend te maken met overheidsbemoeienis, onderdrukking van ondernemingsvrijheid, inflatie, en protectionistische maatregelen. Elke natuurlijke handelsrelatie wordt daardoor verstoord, en daarmee elke natuurlijke welvaartsontwikkeling.

   

  Dat lijkt een tijdje ‘goed’ te gaan (althans niet echt slecht) maar vroeg of laat worden de effecten onhoudbaar, en daar ziet u nu de gevolgen van. Een overheid KAN helemaal geen ‘voorwaarden scheppen’ voor een gezonde economie, anders dan door er met haar tengels vanaf te blijven, en de markt zijn werk te laten doen.

 16. R. Hartman

  “Dus mag ik hieruit concluderen dat jij werkelozen ziet als luie mensen”

  Nee, dat mag u niet, want dat schrijft Herman niet. Herman schrijft: “Luie werkelozen”, en dat impliceert dat er ook niet-luie werkelozen zijn.

  Beter was geweest als Herman het woordje ‘luie’ achterwege had gelaten, want de suggestie dat Herman inderdaad bedoelt wat u concludeert wordt wel gewekt..

 17. Annechien

  Laat ik nu vannacht over die duizend euro gedroomd hebben, ik was aan het shoppen geslagen dat het een lieve lust was.

   

  Helaas, toen ik wakker werd….. inderdaad, het was maar een droom!!!

   

  Goed stuk Herman.

 18. willemientje

  Wat hebben wij hier voor een regering?
  Een burgers uitzuigend kabinet
  Dat gewillig knielt voor Europa
  Dat wil dat de Euro wordt gered!

  Miljarden worden weggegeven
  Voor tal van landen staat zij garant
  Maar burgers wordt geen enkele tip gegeven,
  Voor wat ze moeten doen als Europa strandt.

  Dijselbloem blijft maar sprookjes vertellen
  De crisis volgens hem op z’n ” retour”
  Ze durven in Den Haag geen daad te stellen!
  De woorden die ze spreken, klinken alleen maar stoer

  Zijn dit de mensen die wij hebben gekozen
  We gaven ze voor 4 jaar toch ” mandaat”
  Naar aanleiding van hun partijprogramma
  Verwachten dan van hen ook ” raad en daad”

  Maar zodra ze zijn gekozen, moet je weten,
  Zijn ze hun kiezers snel vergeten
  Het klootjesvolk heeft in hun ogen geen verstand
  En wordt als kleuters behandeld in dit land.

  Wat wij als burgers enkel maar willen weten
  Regering, is er een plan B ?
  Zijn jullie onderweg je volk vergeten?
  Of tellen wij als jullie financiers totaal niet mee?

  Geef ons een beetje visie op de toekomst
  Bied jullie excuses maar eens aan!
  Vertel ons gewoon de naakte waarheid!
  En begin eens met “de handen aan de ploeg te slaan”

  Laat heel dat Europa nu maar doen
  Zorg voor ons eigen land, gebruik al die poen
  Om de positie van ons eigen land te versterken
  En laat dat de burgers duidelijk merken!

  Geef aan je eigen volk een beetje zekerheid
  Want dat raakt door jullie “wijze ” besluiten
  Als dit zo doorgaat alles kwijt
  Gebruik in hemelsnaam jullie verstand,
  Gooi een vangnet heen om NEDERLAND!!!

   Door:

  Willemientje

   

 19. Bob Fleumer

  Willemientje raak gedicht, ik heb het idee dat onze politici ons pas in de gaten krijgen als we ze daadwerkelijk achterna zitten in de straten van Nederland, dat ze moeten rennen om hun vegelijf te redden.

  Woorden zijn verspild aan deze mensen die alleen nog leven in hun eigen hoofd.

  Op naar 21 september in Den Haag leve de PVV!

 20. Kees E

  Je begon te schrijven “Luie werkelozen die dat werk vies vinden, zullen er snel achter komen
  dat iets presteren trots maakt. De hand ophouden en leven van de
  samenleving is slecht voor je ego, dat kan niet anders. “

   

  Dus mag ik hieruit concluderen dat jij werkelozen ziet als luie mensen. Niets is minder waar. Dat moet je toch nu wel zo onderhand weten. Je zult maar boven de 40 zijn en het bedrijf reorganiseerd, oftwel jij mag vertrekken. Denk je nu werkelijk dat er werk ergens voor je te vinden is? De werkgevers schrijven en zeggen tegen je o.a.

   

  je past niet in het team

  je woont te ver weg

  we zoeken een jonger iemand

  we hebben iemand gevonden die beter aansluit bij het profiel

  we wensen je veel succes met het vinden van een baan

  En soms krijg je niet eens een antwoord.

   

  Maar zeg vooral dat iemand die werkeloos is geraakt een lui iemand is. Vooral als die er al zo’n 100-200 sollicitaties op heeft zitten, ja werkelijk lui hoor.

   

  Maar Herman dat die Polen hier rondlopen dat weet jij toch ook wel? Die werken ver onder het minimumloon en vaak via schimmige buitenlandse uitzendbureautjes. Ja ook Otto (de grootste voor de Polen) maakt gebruik hiervan. En dan krijg je dus deze oneerlijke concurrentie. Ach ik kan er wel een boek over schrijven, maar houdt het hierbij. Waarom toch steeds uitleggen dat werkelozen helemaal niet lui zijn, nee de overheid moet voorwaarden scheppen voor werk waarbij er geen oneerlijke concurrentie mogelijk is. Daartoe moet je bij de PVV zijn, de rest is te eurofiel en houdt dit walgelijke systeem in stand.

   

  Je zult zelf maar werkeloos worden, dan piep je wel anders …..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.