Extreem-rechts bij PVV-demo

Jammer.

Er was gisteren een flinke opkomst bij de PVV-demonstratie op het Koekamp in Den Haag met 2000 man. Geert Wilders mag er trots op zijn, schreef ik gisteren.

Helaas liep er ook extreem-rechts tuig rond, zo heeft de Antifa ontdekt. De Antifa kun je op geen enkel gebied serieus nemen, maar ze weten wel wie extreem-rechts is en wie niet. Daar steken ze altijd veel tijd in.

Een groot deel van de opkomst bestond uit extreem-rechtse figuren en organisaties, en er waren zelfs neo-nazi’s aanwezig. Dit was goed terug te zien aan spandoeken met teksten als ‘Eigen volk eerst’ en werd de Hitlergroet gebracht.

Er werd ook gezwaaid met de Prinsenvlag. Die vlag is al jaren een van de favoriete symbolen van extreem-rechts in Nederland (de NSB pronkte ermee in de vorige eeuw). Laten we eerlijk zijn: dit is toch een smetje op de PVV-demonstratie van gisteren.

Wilders kan zich maar beter zo snel mogelijk distantiëren van dit extreem-rechtse tuig. Anders zouden we nog gaan denken dat hij het allemaal wel best vindt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

38 reacties

 1. keesuitdenhaag

  Ik heb geen extreem rechtse figuren gezien.

  Wat ik wel gezien heb waren een aantal nationalisten.

  En heel veel politie en beveiligers.

  Ook heb ik 5 gasten gezien met borden die wilden uitdragen weg met islamfobie.

  Ik ben 2 uur bij de Koekamp geweest, dus ik weet waar ik over schrijf.

 2. Two Ravens Black Kettle

  De MSM -helaas ook DDS (het eerste wat ik las was nazi’s bij Wilders demonstratie (oeps ik bedoel natuurlijk rechts extrimisten no pun intended)- zat te hopen op een rel. Ze hebben zelfs speciaal daarvoor nazi’s gesubsidieerd (ze noemen zich antifascisten) maar helaas, helaas voor de propaganda priester twan Huys en compagnie bleken de demonstranten geen duivelstaarten te bezitten. Er was iedereen en iedereen respecteerden elkaar. Kom daar maar eens om bij de moreel voortreffelijken. Het was een slechte dag voor Ed van Thijn, Fransisco van Jole en alle medewerkers van StaatsRadio1.

 3. Tegendraads

  De groei van de aanhang van de PVV zit een hoop lieden van de gevestigde politieke partijen erg dwars.Dan maar alles aan de haren erbij slepen en zo vaak mogelijk een Godwinnetje er door gooien om Wilders te bashen.In tegenstelling tot Wilders zijn de huidige regeringspartijen en niet te vergeten de meelopers,D66 voorop,de landverraders en fascisten die ons uitleveren aan Brussel en ons van alles beroven.Schrijf daar nou maar eens een leuk stukje over dan heb je voorlopig stof zat  meneer Verhoef. Rutte is de grootste landverrader van na de 2de wereldoorlog en heel die VVD kliek is geen knip voor zijn neus waard. Hun ruggengraat bestaat ,voor wat betreft hun principes,uit een slechte kwaliteit slappe tuinslang.

 4. H van Donselaar

  Ze stonden achteraan, ze hielden zich rustig, ze waren dus niemand tot last. Wat is het probleem?

   

  Het was een demonstratie tegen het kabinet, pro-Nederland, anti-EU en niet enkel voor PVV stemmers dus zolang men zich gedraagd is mijns inziens iedereen welkom.

   

  Overigens heb ik geen enkel probleem met de prinsenvlag, het is een symbool met een rijke geschiedenis uit een tijd dat Nederland nog een republiek was, iets wat een deel van ons nu ook nastreeft. Dat de NSB er gebruik van heeft gemaakt doet daar weinig tot niets vanaf. Als we moeilijk gaan doen over dat soort zaken kan geen enkel symbool of vlag meer gebruikt worden aangezien allen op bepaalde momenten gebruikt zijn door groepen waar we heden ten dage negatief over denken.

 5. Jasterke

   

   

  DG heeft ’n aardig kiekje geschoten van dat “tuig”…:

   

  .

  http://www.vrijechroniqueurs.nl/demonstratie-den-haag/

   

  .

   

  Jasterke

 6. wirbel010

  Och wat een zwakke acties weer van de AFA facscisten; deze ondemocratische stinkkrakers mogen wat mij betreft allemaal op een lijst komen te staan van mensen die Nederland verraden hebben. En daar horen hun geloofsgenoten die zogenaamde extreem-rechtsen ook bij.

 7. fanvanayaanhirsiali

  Er kon gister met kinderwagens door de demonstratie heen gelopen worden, hondjes, oude mensen. Heerlijke middag en heerlijk mee gelald: PVV!

 8. Two Ravens Black Kettle

  Bashin, bashing, bashing, hetzelfde zie je in the UK bij UKIP

  Nazi’s stemmen SP en haten Wilders omdat hij -itt. figuren als Cohen en Ed ‘iedereen met een andere mening is erger dan Hitler- van Thijn- opkomt voor de Joodse gemeenschap. 

   

  • Hij gaf aan dat zijn politieke voorkeur, indien er niet de mogelijkheid is om NVU te stemmen, bij de SP ligt. Volgens Kusters is het verschil tussen de NVU en de SP enkel dat de NVU ‘het eigen volk’ op de eerste plaats zet.[2][3] Hij ziet zichzelf niet als nationaalsocialist, maar als ‘volkssocialist’ c.q. volksnationalist en beschouwde Geert Wilders als een zionist van deIsraëlische ‘piratenstaat’,[4] waar hij zelf voorstander is van een Palestijnse staat.

   

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Constant_Kusters

 9. OphEUffen

  Telegraaf heeft kop inmiddels aangepast maar hierbij bewijs. http://www.waarinholland.nl/2013/09/de-telegraaf-hitst-mensen-op-tijdens-pvv-demonstratie/

 10. François

  In Amsterdam was op 21 september een demonstratie van de internationale fascisten (SP, GroenLinks, Internationale Socialisten) en de voortzetting van de Nationaal Socialistische vakbond (de FNV) en de antisemitische Abvakabo FNV. Verder werden er lieden van de ultrafascistische Antifa waargenomen.

   

  In Den Haag was een demo van de ultra-linske Antifa, waar prompt enkele gewelddadige fascisten werden afgevoerd. Antifa is–zo men weet–door de AIVD omschreven als een organisatie die “met ondemocratische methoden antidemocratische doelen nastreeft” en gaat zich volgens de geheime dienst te buiten aan bedrog, misleiding en geweld. https://www.aivd.nl/publish/pages/1728/notitieextreemrechtsdeftbvintranet.pdf De AIVD waarschuwde onlangs weer eens voor de ultra-fascistische knokploeg Antifa https://www.aivd.nl/@3002/links-activisme/ dat blind is voor de jihadvlag (dat staat voor ultieme mensonterende barbarij) maar zodra de prinsenvlag gehesen wordt slaan de stoppen door in het zwart-rode antifageweten.

   

  Volgens René Dercksen (twitter ‏@ReneDercksen) staat die prinsenvlag “op het Statenjacht van Prov. Utrecht http://www.statenjacht.nl/  hoor je weining mensen over (en terecht)” en Eddy Terstall twitterde daarover:
  “Moeten ze niet ergens een poll doen wat NLders ergste vlag in d Haag
  vonden deze week? A-prinsenvlag B-al qaeda vlag C- die met die
  ooievaar”. Daar had hij aan toe kunnen voegen: D- de antifa-vlag. Want in politieke genealogie van Antifa treft men de NSB, mét de Antifavlag: http://resources21.kb.nl/gvn/NIOD01/NIOD01_AG0367_W.JPG%3Dlarge

   

  Roemer kan zich maar beter zo snel mogelijk distantiëren van dit ultra-linkse tuig, van het moorddadige communisme, de ultra-foute internationale socialisten, de dubieuze abva-kabo, het euro-fascisme, het groenlinkse eco-fascisme, enz. Anders zouden we nog gaan denken dat hij het allemaal wel best vindt.

 11. OphEUffen

  Livestro was er gisteren ook al als de kippen bij om de NSB vlag te twitteren. Antifa maakt het helemaal bont. Iedere persoon die bij de demonstratie was is PVV aldus Antifa. Lekker simpel jongens. En om daar nog een grote schep bovenop te doen, de 2.000 aanwezigen laten precies zien hoe de andere 1,5 miljoen PVV stemmers zijn.  Stemmingmakerij waar de DDS redactie – uiteraard – gretig aan meedoet. Waarvan akte.

 12. Theo Joubert

  Ik heb gisteren rondgelopen en volgens mijn waarneming bestond de groep voornamelijk uit goedwillende gemotiveerde mensen die juichten bij iedere zin die Wilders uitsprak. Daar was ook geen onvertogen woord bij.

  Er zullen zeker extreemrechtse figuren bij gezeten hebben. De antifa-website toont dat wel aan. Maar dat zij het grootste deel van de aanwezigen uitmaakten, zoals antifa beweert, is uit de lucht gegrepen. Dat moeten we ons niet laten aanpraten.

   

   

 13. Thomas Jefferson

  De vlag heeft meerdere betekenissen.

 14. willemientje

  Was je erbij  Frank, ik denk dat als deze mensen zich tussen de demonstranten gemend hadden, zij vriendelijk, doch dringen verzocht waren, om op te zouten, de gemiddelde PVV aanhanger zit daar echt niet op te wachten, ook Wilders niet,

   

  jammer eigenlijk voor de vaderlandse pers, dat het zo keurig, beschaafd en rustig is verlopen, wat zouden ze hebben genoten, als het uit de hand gelopen was, 

   

  het was een verademing, tussen al die bezorgde landgenoten te staan

 15. Mike V.

  Als antifa erbij was, waren er fascisten bij. Want de fascisten van toen zijn de antifascisten van nu.

 16. Two Ravens Black Kettle

  Maar Churchill had niet voorzien dat de meeste naoorlogsche fascisten actief zouden  zijn in de MSM. De trouwe lakeien van Guy Verhofstadt, Pol Pot, Femke Halsema, Willen van Eijck, Wouter Kurpershoek en Volkert van der Graaf.

 17. wim de goede

  Met dit soort  opstelschrijvers kan de DDS wel inpakken. Sowieso is een betaaalde site beter.  Deze tinnif hoef ik niet meer.

 18. wim de goede

   

  Frank, wat een misselijk makend opstelletje. Misschien dat je een nieuwe versie van de Volkischer Beobachter moet oprichten

 19. rinus

  Het ergste en ook ontluisterende van dit vind ik dat 2500 of 3000 goedwillende PVV-sympathisanten (gewone mensen) allemaal over 1 kam geschoren worden met een paar idiote fascisten van een extreem-rechtse partij. Ik heb deze leiden niet gezien of gehoord, en heb louter boze Nederlanders ontmoet die de halve garen van dit kabinet spuugzat zijn. Dat de VVD-Telegraaf van griezel Paul Jansen hier aan meedoen kan ik nog begrijpen. Ze haten alles wat met Wilders en de PVV te maken heeft. Want ze schelden en tieren wel op de VVD, maar de Telegraaf heeft wel liever een VVD die het land en de mensen treitert, kapot maakt en leegzuigt, dan dat ze een normaal eerlijk stuk schrijven over de PVV-demo. Dat zelfs DDS daar ook aan meedoet bevestigd mij alleen maar in mijn bedenkingen. Want ook zij kunnen Rutte wel wurgen, maar als ze de 99% gewone demonstranten bij de PVV als extreem-rechts kunnen neerzetten doen ze dat nog eerder.  

 20. rinus

  Nou, wat een prestatie. Ein-de-lijk hebben ze weer iets negatiefs kunnen vinden over die mooie voorbeeldige demo van gisteren. Gelukkig komt AntiFa (of hoe die linkse leipen ook heten) de media dan maar te hulp met ”extreem-rechts bij PVV-demonstratie. Pfoeoeoeoe!!!!! Dat duurde wel lang zeg! Het angstzweet liep al tussen de bilnaden door. Want ”we” hebben geen vechtpartij, geen wanklank, geen wat dan ook kunnen vinden.

   

  Maar daar zijn gelukkig de reddende NU NATUURLIJK INEENS BETROUWBARE engelen van de partij van linkse, iedereen bij de demo uitdagende, autochtonen-hatende (vooral die voor zichzelf kunnen zorgen) Anti-Fa stink-griezels.

   

  Gelukkig maar, en we schrijven het natuurlijk in 10-voud gelijk op. O ja, en dan lees ik over Livestro dat hij maar liefst een Prinsenvlag heeft gezien. Stop de persen!! Dezelfde Livestro die onlangs hier nog  wild om zich heen sloeg vanwege JM Le Pen, want hij kan (misschien!!) WEL kandidaat zijn voor het EU-parlement. Wel begrijpelijk dat je boos wordt op een 85-jarige als je zelf  niet welkom bent op de VVD-lijst omdat je te EU-kritisch bent, maar niet netjes.  

 21. LiQselotte Krüger

  Iedereen is gelukkig met het feit dat bij een allereerste PVV opkomst..de achterban,die zich goed en prettig gedragen hebben…
  Over de opkomsten bij SP(en vakbonden) en de PVV,is het de linkse media natuurlijk oneens..
  Het leeuwenaandeel (5000) zou bij de SP zijn terwijl; men de opkomst bij de PVV op enkele honderde of duizend toeschrijft terwijl het er 2.500 tot 3.000 waren…
  De Nederlandse media kan het niet laten om welke successen van de PVV dan ook te kleineren.
  MAAR het DIKKE EINDE na een eventuele val van dit Kabinet zal zich tonen…De PVV is op weg een goede verantwoordelijke partij te worden en NIEMAND die dat kan veranderen..De komst van Internet heeft de burger betrokken gemaakt en gebruikers laten zien HOE erg de manipulatie van links is!!!
  Veel problemen en oorlogen,in het verleden zouden,als INTERNET toen had bestaan, NOOIT plaats gevonden hebben!

 22. peterdeRuyter

  Verhoef en Engelbart zijn puberjournalisten.Mentaal geen graad verbetering te bemerken.Grijsgedraaide anti-PVV

  suggesties,gegrond op wankele ‘feiten’.

  Ik stond midden in de demonstratie en heb wel die meervoudig te duiden princenvlag gezien,maar heb niets gemerkt

  van de smeerpijpen van de AFA,die kennelijk bij Verhoef het aanzien van ‘deskundigen’genieten. Schaam je.

  Voorts heb ik gesproken met zeer uitlopende typen mensen,die het met elkaar over 1 ding eens zijn:

  1. uit de EU ,liever de gulden terug 2.stoppen met immigratie multiculti 3. stoppen met verwoestende linkse hobbies.

  Ik deel die opvattingen.Ik wil dat een NL een vrij land blijft,met zeggenschap over haar toekomst en een pers die

  niet is geimporteerd uit Noord Korea of Wit Rusland.

   

  Al het nep rechts stort zich op de PVV. De Telegraaf is een van de vulste kranten van NL geworden,dagelijks bij P&W te gast,wat wil je.Zo langzamerhand vind dik deze mensen irritanter en gewetenlozer dan de echt herkenbaren linksen..

  Liever nog een SP er dan een VVD-er. Liefst allebei helemaal niet.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Wat de vileine Telegrof hier van brouwt is echt te gek voor woorden,hysterisch en in hun spoor eigen deze Verhoef.

   

 23. Henk

  De prinsenvlag werd gedragen door aanhangers van Willem van Oranje. Moeten we uit het stukje van Verhoef afleiden dat onze “vader des vaderlands” ook “extreem rechts” was?   Verder heb ik nooit begrepen wat er mis is met de leus “eigen volk eerst”. Wellicht zou Verhoef het één en ander kunnen toelichten.  

 24. Johanna

  Joost Niemöller twittert  “foto’s  bewijzen het : Politie anti PVV bij confrontatie met Antifa’s”. Beelden erbij.

 25. Han Tykjen

  Ten eerste is er niks mis met de prinsenvlag, en die extreemrechtsen die er in Den Haag waren, woonden een andere demonstratie bij, georganiseerd door de engnekken van de Nederlandse Volks Unie voor het standbeeld van Willem de Zwijger op het Plein (http://www.nvu.info/manifestatiedenhaag2013.html), terwijl de PVV-demonstratie dus op de Koekamp was. Nu ja, die gewelddadige AFA-fascisten zijn van hun eerste leugen nog niet doodgegaan, zo blijkt maar weer.

   

   

 26. Two Ravens Black Kettle

  PVV wordt -hoe verrassend- ook weer gebashed bij Geenstijl. Wat zijn ze toch ‘dapper’ tegendraads ? 

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/09/demonstraties_pvv_en_sp_volkom.html#more

 27. Two Ravens Black Kettle

  Trias. Net het stuk van Brendel geleen. Zeer teleurstellend. Het verraad van links is een geweldig boek (een van de 50 boeken die continue opj mijn wc-kamertje ligt (om. for my Lefty friends-) en zijn strijd tegen de islam-fascisten is bewonderenswaardig maar ik zou willen dat hij zich eens oprecht zou verdiepen in de Wilders-stemmer. Wellicht zouden zijn ogen -die op vele terreinen al opmerkelijk open zijn- verder opengesperd worden. Ik vind het gemakzuchtig.

 28. trias politica

  Frank, wat wil je nu eigenlijk met dit blogje zeggen?

  AFA probeert neo-fascisme aan pvv te linken. Dat doen ze bewust. Ik citeer uit hun blog:”Een groot deel van de opkomst bestond uit extreem-rechtse figuren en organisaties, en er waren zelfs neo-nazi’s aanwezig.” .

  Ik was daar ook en ik heb die lui niet eens gezien, laat staan dat ‘een groot deel van de opkomst’ bestond uit extreem rechtse figuren. Carel Brendel deed ook al een poging om die link te leggen. Ik word hier zo ontzettend moe van.

  Dan ook nog eens die non-discussie over de Princenvlag. Alsof er geen prioriteiten te stellen zijn: voorkomen dat Nederland haar soevereiniteit helemaal verliest en betaalprovincie van Brussel wordt.

 29. Two Ravens Black Kettle

  Hebt U enig idee wie die lui zijn ? VVD nog steeds op 19 zetels. Snoei-rood beleid. Weg met ons. Knielen voor de moloch te Brussel. De ondernemer-koppensneller

  19 zetels 

  Het tart het verstand en voorstellingsvermogen

 30. Johanna

  Virtueel

  PvdA      10 zetels

  VVD 19 zetels

  PVV 33 zetels

   Die 33 zetels  voor de PVV zijn het gevolg van het slechte beleid van PvdA en VVD  en  heeft helemaal niets te maken met een  paar extreem rechtse lieden.

  PVV is de enige partij waar kritiek mogelijk is en  die zich niet laat teisteren door de voogdij  van  Brussel.

  PVV is de enige echte democratische partij.

 31. Richard de II2

  Als je duizenden Albert Hein bezoekers bekijkt dan zitten er ook wat extremen tussen. Statistiek en meneer Hein distantieert zich ook niet.
  Dat deze figuren een demonstratie bezoeken is geen probleem van Wilders maar van hunzelf.

 32. Happel

  De Hondt zal in zijn volgende peiling wel ” aantonen ” dat na de bijeenkomst in den Haag, Wilders maar liefst terug zal vallen – naar zijn verwachting – tot 15 virtuele zetels, en hij daardoor wel zal verdwijnen in de marge. 

 33. Rebelse Heikneuter

  Zolang EXTREEM LINKS in de 1ste en 2de Kamer zit wil ik over ‘extreem rechts’ niets horen.

 34. cmsuijkerbuijk

  Twee maten. Méér hoef ik niet te zeggen!

 35. OphEUffen

  De Telegraaf deed ook nog een duit in het zakje. Gisteren stond op de voorpagina van de digitale editie lange tijd de kop “PVV demonstratie loopt totaal uit de hand”.

 36. huuskesgait

  Wat bèn je me toch een LAF kereltje! Kom je soms uit Drugsdorp aan de Amstel? Ja, ik bedoel dat gat dat vol zit met ingebeelde hier-gebeurt-het fantasielozen, yuppiekwallen, modetjes-meelopers-zonder-eigen-mening, halfintellectuele betweters, zich-hoogverheven-voelenden-boven-Noord-Oost-en-Zuidnederland, de weg-van-de-minste-weerstand kiezenden, extremisten van allerlei soort, tuig van eigen bodem, geïmporteerd tuig door het wanbeleid van de PvdAchterbaksheid, Roemeense skimmers en zakkenrollers, Bulgaarse 100 % zuivere Maffia en een doodenkele normale Nederlander. Want daar in Crime-is-Cool-City is LAFHEID momenteel helemaal IN, geloof het of niet.

  Wat zeg je? Ligt het nu allemaal héél anders dan in 1945? Zeg eens, knaap, probeer je nu niet gewoon ‘je eruit te lullen’? Lukt je bij mij niet, daarvoor heb ik te lang in dat Drugsdorp rondgelopen. Nederland was nooit een land zonder het oververtegenwoordigde type ‘beter blode Jan dan dode Jan’. Kijk maar naar het aantal doden door verzetsdaden in Wereldoorlog II, en vergelijk dat eens met België, Noorwegen of Frankrijk. Wat ik op de Koekamp heb gezien was gewoon een aantal Prinsenvlaggen, en daar is niks mis mee. Dat die vlag wel eens misbruikt is, wil je dat de PVV verwijten? Kom nou! Je suggereert ook dat er ‘extreem-rechts’ aanwezig was, maar ik heb er niks van gemerkt! Dus: kom over de brug met je BEWIJS! Of verval je weer in je gewone doen van: “Ik beweer maar wat. Of het zinnig is en of het waar is interesseert me niet, àls ik maar lekker provoceer. Want op tillefiesie zeiden ze dat er extreem rechts aanwezig was, dus neem ik dat over, klakkeloos-en-zonder-een-schim-van-bewijs.” Om heel duidelijk te zijn voor FrankFroef: Kom voor de draad met je foto’s, opnamen, vraaggesprekken, enz. Zo niet, dan noem ik je iemand ‘die liegt als Mark Rutte‘.

  Mocht je niet weten wie Mark Rutte is: dat is iemand die door de PvdAchterbaksheid als een Paard-van-Troje de VVD in gesluisd is, ratelt als een Duits MG 42 machinegeweer, en speelt dat’ie Minister President van Nederland is. Mocht je nog zo naïef zijn dat je denkt dat kereltje Nederland bestuurt, dan kan ik je uit de droom helpen: de PvdA trekt aan de touwtjes, en Markje Rutteflut beweegt dan de pootjes. Hij is het zoveelste slachtoffer van de bedreiging: “En nu doe je wat WIJ zeggen, of anders maken we een reeks negatieve dingen uit jouw verleden bekend!”  Zoals de Mossad doet met politici die haar niet zinnen….Ofwel: heb je nog steeds niet door dat de PvdArglist zó werkt? En ik maar denken, totnutoe, dat je een normaal boerenverstand hebt….

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.