Iran houdt iedereen aan het lijntje

De nieuwe president van Iran geldt als gematigd. Toegegeven, hij ziet er vriendelijker uit dan zijn voorganger, bij wie je de religieuze waanzin in de ogen kon lezen. Bij de huidige president ligt dat anders. Voor westerse blikken heeft de nieuwe president iets zachtaardigs over zich. Het is voor ons niet voor te stellen dat deze man al decennialang in de hoogste regionen van de Iraanse terreurstaat belangrijke posten vervult. Hij was lange tijd lid van de Iraanse veiligheidsraad, en hij heeft elk aspect van het vervolgen van dissidenten in de gemanicuurde vingers.

Hij heeft ook jarenlang met westerse politici onderhandeld, dus hij weet ook hoe hij het handigst de brave borsten uit Europa en NoordAmerika kan manipuleren. Het enige stomme wat hij een keer gedaan heeft is pochen over zijn onderhandelingstactiek. Die tactiek was geen geniale vondst: gewoon tijdrekken, zei hij. Glimlachen, vriendelijk zijn, en ondertussen die mafkezen uit Londen, Parijs, Berlijn aan het lijntje houden. Want hij kent de grondregel van westerse politici: ze willen aan het lijntje gehouden worden.

Overal zijn de deskundigen aan het woord over de hervormende ideeën van de nieuwe Iraanse president. Dat hij tot de inner circle van het Monster zelf behoort, de Absolute Leider Khamenei, doet er even niet toe. De nieuwe president piept anders, heeft zulke lieve ogen, en hij kan precies de toon raken die wij willen horen. We hunkeren zo heftig naar aardige woorden dat we de feiten opzijschuiven en de deskundigen willen geloven.

Deskundige

In de Volkskrant van gisteren kwam een deskundige aan het woord wiens geloofwaardigheid door de krant werd onderbouwd door de vermelding dat hij al in 1979 een grote Iran-deskundige was in de regering Carter. De rampen die in die tijd door Washington zijn aangericht voelt het Iraanse volk tot op de dag van vandaag. Die deskundige gelooft dat de nieuwe president echt hervormingsgezind is.

Het is fijn om deskundigen te hebben. Maar die professionele deskundigen hebben keer op keer de ontwikkelingen in de islamitische wereld volstrekt verkeer beoordeeld. Geen enkele Oostblokdeskundige heeft in 1989 het einde van het IJzeren Gordijn voorzien, en evenmin hebben islamkenners de chaos waarin we nu verkeren aangekondigd.

Wat is de waarheid? De leiders van de terreurstaat zijn niet van plan hun land te hervormen tot een Iraanse variant van Denemarken. President Rohani is het nieuwe gezicht nadat Ahmadinejad het te bont had gemaakt. Niemand kan op de lijst van presidentskandidaten komen zonder nadrukkelijke toestemming van de Absolute Leider. De sjiitische terreurstaat bestaat bij de gratie van geheime diensten, het steunen van terreurgroepen elders in de wereld en het belazeren van westerse media. Maar ook Rohani, hoe goed hij ook is in het veinzen van het menselijke gezicht van de Iraanse terreur, kan niet altijd in de plooi blijven.

Afgelopen week had hij een gesprek met een journalist van de Amerikaanse tv-zender NBC. Hem werd gevraagd of hij ook vond dat de Holocaust een mythe was, zoals zijn voorganger had beweerd. Rohani antwoordde dat hij geen historicus was maar een politicus. Hij ontweek dus een helder antwoord. Waarom? Omdat het ontkennen van de Holocaust een onderdeel is van de officiële ideologie van de sjiitische revolutie.

De grondlegger van de sjiitische revolutie, Ajatollah Khomeini, zocht in de renaissance van de islam de definitieve afrekening met het Jodendom. Pas na het einde van het Jodendom, dat zich ook al in de tijd van Mohammed tegen de boodschap van de laatste profeet heeft verzet, kan de islam over de wereld heersen, zo luidt de gedachtegang bij de Iraanse heersers. Tot nu toe is het Jodendom te machtig geweest door allerlei wereldse samenzweringen, en de ’uitvinding’ van de Holocaust, waarmee het Jodendom de wereld chanteert, is daarvan een recent voorbeeld, aldus de waanzinnigen die over het Iraanse volk heersen. Dus moeten het Jodendom en de zionistische staat vernietigd worden.

Onze politici en deskundigen weigeren te aanvaarden dat er volwassen mensen met hoge posities zijn die er dergelijke krankzinnige ideeën op na houden. Zij kunnen niet aanvaarden dat de Iraanse revolutie ten doel heeft een groot deel van de wereld onder te dompelen in een religie vol achterhaalde en achterlijke denkbeelden. Zonder deze denkbeelden houdt de Iraanse terreurstaat op te bestaan – en zij die tot de top ervan kunnen doordringen zijn grauwe cynici of gepassioneerde gelovigen.

Er is geen enkele reden voor Iran om nucleaire energie op te wekken. Het land kent grote gas- en olievoorraden. Terwijl westerse landen nucleaire energie-installaties afbouwen, beweert Iran dat het ze voor vreedzame doeleinden gaat opbouwen. Westerse politici weten wat die installaties betekenen, maar ze willen wat anders zien zodra een aardige Iraanse stem beweert dat hun illusies beter zijn dan wat hun ogen waarnemen. Niets liever dan zelfbedrog – westerlingen hebben nu eenmaal grote moeite met het verdedigen van de eigen waarden.

Springplank

Westerse politici zijn onderdeel geworden van een transnationale seculiere klasse die continu onderweg is internationale organisaties op te zetten en nieuwe banen te creëren. Je ziet dat ook aan onze nationale politici. Den Haag is een springplank voor Brussel of New York of Genève. Churchillachtige figuren, die in de confrontatie met het nazisme in de jaren dertig van de vorige eeuw in de UK geen voet aan de grond kregen, kunnen op geen enkele manier in die wandelgangen uitgroeien tot verantwoordelijke politici die bereid zijn onze beschaving te verdedigen.

Zonder Iraanse steun was het regiem van Bashar alAssad gevallen. Hezbollah in Libanon vormt een staat binnen de staat – Libanon staat op exploderen. De nucleaire wapens van Iran zullen straks in de richting van zowel Israël als van SaudiArabië (dat de salafisten in Syrië steunt) worden opgesteld – de nieuwe grote oorlog tussen de soennieten en de sjiieten is nog maar nauwelijks begonnen. En ondertussen zijn wij zo blij met de glimlach van een doorgewinterde Iraanse leugenaar omdat onze deskundigen zeggen dat hij best wel oké is.

De wereld van de islam verkeert in een gewelddadige crisis. We hebben figuren als Churchill en Reagan nodig om ons te behoeden voor zelfbedrog ten aanzien van de intenties van de leiders van Iran, Turkije, Saudi-Arabië.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. sprx

  Iran: Foreign Minister To Meet With Security Council Permanent Members

  September 23, 2013 | 1428 GMT

  Iranian Foreign Minister Mohammed Javad Zarif will meet with delegates from the five permanent U.N. Security Council members and Germany later this week to discuss Iran’s nuclear program, Reuters reported Sept. 23, citing comments from EU foreign policy chief Catherine Ashton. Ashton described her recent meeting with Zarif as “a good and constructive discussion” on numerous issues, including Tehran’s nuclear program.

   

 2. Leo KarelJan

  Weer een geweldige analyse van Leon de Winter: er is werkelijk geen speld tussen te krijgen!

  Wij worden geregeerd door politiek correcte minkukels met een smerige agenda van slijmen naar de islamitische wereld en het doelbewust verkwanselen van de belangen van hun eigen bevolkingen!

  Als dat geen landverraad is!

 3. redactie TrefPuntEU

  =

  waarom niet ?

  Lees, luister en interpreteer.

   

  http://youtu.be/cjbrqPK-BBg

   

  Dat de atoombom productie in Iran nog steeds wordt getolereerd heeft ook een doel.

  Anders was er ALLANG ingegrepen.

   

  We are fucked, taken by the balls and brought to the slaughetrs.

  By the elite.

   

   

   

 4. louis-portugal

  Helemaal eens met het artikel.

 5. V.K.

  -Belazerd wordt je door Europese politici en pers welke met droge ogen durven te beweren dat Iran zich nooit met terreur in het buitenland heeft beziggehouden, voor het gemak en eigen belang wordt er door deze politici/pers er maar even aan voorbijgegaan dat vooral Israel last heeft van deze terroristen.

   

  -Iran belazerd de westerse media niet, het is de westerse media welke de westerse mens belazerd.

 6. Peter Pan

  [Westerse politici weten wat die installaties betekenen, maar ze willen
  wat anders zien zodra een aardige Iraanse stem beweert dat hun illusies
  beter zijn dan wat hun ogen waarnemen. Niets liever dan zelfbedrog
  westerlingen hebben nu eenmaal grote moeite met het verdedigen van de
  eigen waarden
  .]

   

  Prima analyse, vooral die baantjescaroussel.

   

  Bovenstaande aangehaalde zin is fundamenteel. Want in de limiet van het cultuurrelativisme vervalt het christendom tot een oneindig aantal culturele dimensies. Tot volstrekte individualiteit. Het verdedigen van de eigen waarden is dat die er niet meer mogen zijn. Het ultieme doel van de westerse cultuur is haar volstrekte morele leegte. Volstrekte willoosheid komt tegemoet aan haar onbewuste lust: het masochisme. De lijdzaamheid van de hardploeterende mens ontbeert de zweep. Het sadisme werd geïmporteerd, nodig omdat masochisme ergens op geijkt moet worden. Het masochisme van Obama is overigens hemeltergend, of tenenkrommend lekker.

 7. de_mol

  Laat Leon maar meer stukken schrijven hier op DDS, want met van Baar, Engelbart en nu weer Ottens begin ik me ernstig af te vragen of er nog niveau is. Dit stuk dus wel (en ik lees ook graag die van Labohm).

   

  Overigens maak ik me ook heel erge zorgen over de ambities van de Soennieten, wat in dit stuk verder niet aan bod komt. Desalnietemin, zoals uit dit stuk blijkt, mogen we ons wel degelijk zorgen maken over Iran’s ambities, zeker tov Israel.

   

  En ja, hadden we maar weer een Reagan, Churchill of Thatcher. Waar zijn dit soort leiders toch gebleven?

 8. Knarsman

  citaat: Onze politici en deskundigen weigeren te aanvaarden dat er volwassen
  mensen met hoge posities zijn die er dergelijke krankzinnige ideeën op
  na houden.

   

  En zo is het maar steeds. En het geldt niet alleen voor volwassenen met hoge posities, maar ook voor volwassenen met hoge opleidingen. En die laatste constatering is nog schrijnender.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.