D66, SGP en ChristenUnie ook akkoord met begroting

Foto:

Joh.

En dit hebben ze bedacht:

De oppositiefracties D66, ChristenUnie en SGP zijn het vrijdag eens geworden met kabinet en coalitie over ingrijpende aanpassingen van de begrotingsplannen voor volgend jaar. De extra bezuinigingen van 6 miljard die Brussel van Nederland eist blijven staan, maar worden anders ingevuld. Er komt meer geld voor onderwijs en voor regionale werkgelegenheid en de belastingen voor automobilisten stijgen.

Ah, dus de SGP vindt het prima om automobilisten maar weer eens extra te belasten? Leuk om te weten dat de mannenbroeders ook niet vies zijn van een spelletje ‘automobilistje pesten’. 

De lasten vallen, aldus Trouw, 550 miljoen lager uit voor individuen en bedrijven dan in de miljoenennota staat. Daarbij moet natuurlijk worden opgemerkt dat er ons nog steeds enorme lastenverzwaringen te wachten staan. De SGP én de VVD tekenen gewoon voor belastingverhogingen. En dat op het moment dat de belastingen al erg hoog zijn.

Voor SGP-apologeten iets zeggen: nee, dit was niet ‘noodzakelijk’. Als de partij niet akkoord was gegaan waren er namelijk nieuwe verkiezingen gekomen. Daarna had er een heel ander beleid kunnen komen – een beleid dat erop gericht is om de economie zowaar aan te jagen en Nederland sterker én vrijer te maken.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!