“Kleine” groep Republikeinen krijgt de schuld

Als het op de Amerikaanse politiek aankomt, doet Nieuwsuur niet eens een poging objectief te zijn. Een “kleine groep” Republikeinen wordt verantwoordelijk gehouden voor de sluiting van de overheidsdiensten. Wij wezen U er zaterdag al op dat die groep zo klein niet is. Sterker, de ‘radicale’ Republikeinen zijn in de meerderheid. Maar belangrijk is de vraag: waarom krijgen de Democraten en president Barack Obama niet enige schuld van de crisis? Zij weigeren immers te onderhandelen met de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden.

Als de Republikeinen schuldig zijn aan de zogenoemde shutdown omdat zij weigeren een door links-geschreven begroting aan te nemen, zijn de Democraten dat toch zeker ook wanneer zij weigeren het Republikeinse plan te aanvaarden?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.