Ongelooflijk: VN onderzoekt ‘racisme’ Zwarte Piet

Zoals ik gisteren al stelde: we gaan deze strijd echt verliezen.

De dames en heren racismeroepers (alle 21) kunnen trots zijn op zichzelf: de VN bemoeit zich eindelijk met de Zwarte Piet-discussie. Gelukkig maar, want zonder Ban Ki Moon en de zijnen zouden we er natuurlijk nooit uitkomen. Nog even en we rollen vechtend over straat.

Een commissie onder verantwoordelijkheid van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten bekijkt of de knecht van Sinterklaas een racistisch stereotype is, meldt NRC Handelsblad.

Het dagblad heeft een brief (pdf) van vier VN-rapporteurs gepubliceerd die zich bezighouden met mensenrechten, culturele rechten, minderhedenrechten en racisme. De brief is gericht aan de Nederlandse regering en is gedateerd op 17 januari.

Dat laatste is behoorlijk belangrijk: deze brief dateert van 17 januari dit jaar. Dat is dus negen maanden geleden. Toen was al bekend dat de VN zich met deze kwestie bezig wilde houden. Waarom heeft onze regering dit tot nog toe voor ons verzwegen? 

In de brief staat dat de rapporteurs informatie hadden gekregen dat de traditie van Sinterklaas in de kern racistisch is en dat het beeld van Afrikanen als tweederangs burgers wordt bevestigd door de “domkop en knecht” Zwarte Piet.

Ook wordt erin vermeld dat het Sinterklaasfeest niet op de UNESCO-lijst van immaterieel erfgoed mag als de ‘betrokken gemeenschappen’ daar niet nadrukkelijk mee akkoord gaan. Hoe ze precies uit willen zoeken of gemeenschappen dat doen – wie spreekt voor die gemeenschappen? Moeten ze erover stemmen? Indien dat het geval inderdaad is, is er dan niet sprake van racisme: deze groep mag wel stemmen, deze niet? – is vooralsnog onduidelijk.

Nederland heeft daar in ieder geval al op gereageerd door te stellen dat we helemaal niet willen dat het op die vermadelijde UNESCO-lijst komt. Je zou je immers maar hard maken voor je eigen cultuur en gebruiken; dat moeten we niet willen met z’n allen. Anderen, buitenlanders, voelen zich daar immers maar ongemakkelijk door. 

Aan het eind van volgende maand bespreken de rapporteurs, die het feest ‘in de kern’ dus racistisch vinden, het Nederlandse antwoord. Het zal u niet verbazen als de conclusie inderdaad is dat het feest zo spoedig mogelijk moet worden afgeschaft. Omdat niet-Nederlanders en een stel chronische racismeroepers met een immens minderwaarheidscomplex er aanstoot aan nemen. Zoals Geert Wilders eerder tweette:

Ik schreef het al eerder, maar ik ben bang dat we deze strijd feitelijk al verloren hebben. Dat betekent natuurlijk niet dat we  het niet eens moeten proberen, maar bereidt u zich maar alvast voor: over een paar jaar bestaat Zwarte Piet vrijwel zeker niet meer.

Overigens wil ik graag weten met wie die rapporteurs hebben gesproken. Namen en rugnummers graag. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

46 reacties

 1. Mimi la Bonc

  Iemand suggereerde bij de E4 om  Piet blauw te verven en dan zou het probleem opgelost zijn en geen kind zou het merken.

   

  mijn reaktie hierop:

  Niks geen blauwe Piet ben je gek geworden ? dit is toegeven aan die idioten.

  Het wil maar niet tot die botte hersens doordringen dat Zwarte Piet zwart is door roet van de schoorsteen waar hij zijn presentjes naar de kindertjes bracht/brengt.
  De media MOET hier eens duidelijk in zijn, blijf met je handen af van dit kinderfeest,klaar.

  De ergste racisten zijn zij die een ander van racisme beschuldigen.

  ps. er zal binnenkort wel weer een berichtje komen dat deze persoon met de dood is bedreigd.

 2. François

  Ze kunnen niet eens goed schijven: “The Dutch celebration of Black Pete, also known as “Swarte Piet”. Tenzij de brief niet voor Nederland bedoeld was.

   

  En ze kunnen hoog of laag springen, het SInterklaasfeest behoort met alles erop en eraan tot onze “Cultural Rights”. Degenen die zich eraan storen zijn pathetische aandachtstrekkers of hebben zich vrijwillig hier gevestigd en mankeren ineens dezelfde kwaal (en kunnen sikkepittend binnen blijven of anders misschien maar beter naar elders vertrekken). Wie zegt overigens dat die figuren die zich steenkoolzwart schminken, pofbroekjes en maiilots aantrekken en dan rondspringen en pepernoten uitdelen iets met Afrikanen van doen hebben, en zelfs Afrikaanse slaven? Die aanname kan alleen voortkomen uit een diep-racistische geest, een obsessie.

   

  @Jos op 19 oktober, 2013 – 17:59 “Op het moment dat vanuit de VN de opmerking erbij komt dat erbij wordt betrokken eventuele herstelbetalingen wegens de slavernij…”

  … dan moeten we gelijk die rekening doorsturen naar Afrika en Arabië, waar immers de jagers en groothandelaren én afnemers anderhalf millennium aan de slag zijn geweest, in hoofdzaak voor de Arabische markt, er een rekening aan toevogen voor alle roof en handel in witte slaven gedurende die eeuwen, én er een rekening bij doen voor alle moeite die het heeft gekost om aan die slaven-business door Afrikanen en Arabieren een einde te maken.

  Ben inderdaad benieuwd welke gefrustreerde volksverlakkers vanuit Nederland hier achter zitten. Pek en veren alvast klaarzetten voor die racisten.

 3. Knarsman

  Eerst was het de slavernij bij de Surinamers en Antillianen en nu is het Zwarte Piet waarin ze zich herkennen. Het omgekeerde wordt nu ook waar: bij het aanschouwen van Surinamers en Antillianen moet ik wel denken dat het Zwarte Pieten zijn in vrije tijdskleding. Wie ben ik om aan hun zelfgevonden gelijkenis af te doen?

  Wat ik niet snap is dat Sinterklaas blank kan blijven. Notabene een prominente vertegenwoordiger van het vermaledeide blanke ras, mede verantwoordelijk voor de slavenhandel, die in zijn goedertierenheid kadootjes weggeeft aan alle kindertjes die in hem geloven, ook aan zwarte kindertjes! Een blanke weldoener temidden van een zwarte bevolking, stereotyper kan het bijna niet.

 4. latraviata

  Mimi la Bonc 18:53

   

  De ergste racisten zijn zij die een ander van racisme beschuldigen.

   

  http://www.youtube.com/watch?v=vz4PjxSmtoI&feature=c4-overview&list=UUWOkEnBl5TO4SCLfSlosjgg

 5. brutebertus

   

  Persoonlijk ben ik van mening dat onze zwart gekleurde medemensen zich niet meer op de openbare

  weg mogen bevinden omdat ik persoonlijk erg bang ben dat ik hem / haar bij het ontmoeten zal toevoegen :

  “Dag zwarte Piet”.

   

  Ik persoonlijk zou erg graag willen dat de VN een onderzoek gaat instellen of mijn verzoek gehonoreerd zou kunnen worden.

   

  Let wel : dit is een “persoonlijk verzoek” en is mij NIET ingegeven door een schijthuis als bijv. v.d.Laan.

 6. trias politica

  Blauwzwart dan. Zijn we tenminste van het gezeur af. man man man, ik vind het gewoonweg niet te geloven.

 7. GrillBill

  Gewoon.. echte negers inschakelen.. er zijn er vast genoeg die dit met liefde zouden doen.

  En dat verbieden, dat zou racistisch zijn, toch?

   

   

 8. Leo KarelJan

  Weer gaat een piepkleine minderheid de linkse politiek correcte regentenorde voor hun karretje spannen! Enkele tientallen fascistische zwarte zeurpieten dramt net zo lang door totdat linkse Gutmenschen als Van der Laan door de knieën gaan. En weer staat de meerderheid erbij en kijkt erna: de domme, laffe kudde.

  Zo wordt ons in NL het bloed onder de nagels vandaan gehaald en winnen de linkse “weg met ons” smeerlappen het weer.En natuurlijk steekt het smerige NOS journaal het zaakje lekker op!

  Wat een verrot land om in te leven!

  En voor de Verenigde Nazi’s past alleen de diepst mogelijke verachting!

   

 9. Ian

  “Waarom heeft onze regering dit tot nog toe voor ons verzwegen?”

  Rutte dacht in eerste instantie dat het om hem ging, dat hij de zwarte piet kreeg toegeschoven voor z’n complete wanbeleid.

  Maar alle gekheid op ’n stokje, het meest stuitende is natuurlijk inderdaad dat we 9 maanden na dato pas over deze brief te horen krijgen.
  Dacht u dat het anders zou gaan met EU-gerelateerde zaken, zoals ESM, target2, transferunie, bankenunie, 3% norm en de overige nEU-fascistische aangelegenheden?

  Ook is dit natuurlijk weer een prachtig moment om de aandacht af te leiden, van incapabele ministers, maatregelen en EU-decreten.
  Malmström wil alle grenzen wagenwijd open, vandaag werd bekend dat de meeste illegalen via Hongarije binnenkomen, niet via Lampedusa.
  We leven in een politiek correcte EU-dictatuur, de fatsoensbrigades komen uit alle hoeken en gaten gekropen, ze ruiken geld, bloed en macht. Macht over gewone mensen die al eeuwen 1x per jaar een onschuldig traditioneel kinderfeestje vieren.
  Het meest erge is dan ook dat Nederland zich blijkbaar aangesproken voelt om zich op 3 A4tjes te moeten verantwoorden over vermeend rascisme i.p.v. de VN direct terug in haar mand te blaffen.
  Identiteitsvernietiging, vreemden in ons eigen land, dat is het uiteindelijke doel van de brigades politiek correcte gutmenschen. Dit is nog maar het begin van een brave new world.

 10. brutebertus

   

  Hier zijn geen woorden meer voor te vinden.

   

  Heel de wereld staat bijkans in brand en wat doet de VN ?

  Op ónze kosten onderzoeken of ónze zwarte Piet wel bestaansrecht heeft.

  (wij betalen immers ook aan die psychiatrische inrichting die men Verenigde Naties noemt ?)

   

  Dat die veel te hoog gesalariëerden zich niet kapotschamen;

  hoe vertellen die idioten dit aan hun kinderen ?

 11. Johanna

  Dank je wel Surinamers, Arubanen, Antillianen en Curacaoënaren  omdat jullie ons onschuldige kinderfeest naar de knoppen hebben geholpen. De 29 jarige zogenaamde kunstenaar vanuit Curacao  Quinsy Gario  ook hartelijk bedankt met het aanstoken van het vuur. Nooit geweten dat  Sinterklaas , zwarte Piet  en de Nederlande bevolking  racistisch bezig waren.

  Bedankt burgemeeester van Amsterdam.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Nederland zal en moet kapot. De tradities verboden, de gewoonten en gebruiken vernietigd of verdacht gemaakt. De geschiedenis gewist. De PC elite zal niet stoppen voordat het laatste stukje oorspronkelijkheid is verdwenen. We gaan de indianen en aboriginals achterna. Echter de duistere krachten komen ditmaal diep van binnen. De knokploegen van de PC-ideologen. De NSB’rs en indianen-jagers van nu. 

   

 13. Johanna

  Nederlanders worden allemaal weggezet als racisten vanwege een onschuldig, vrolijke en gezellig kinderfeest.

   

  Wat een verrijking onze  verplichte multiculturele samenleving.

 14. CDlogo

  Ik kan hier maar twee voor bedenken…..KOMPLEET KRANKZINNIG!

 15. Johanna

  Natuurlijk gaan we de strijd verliezen.

   Macht  minderheid  nieuwe Nederlanders  overheerst de meerderheid.

 16. Jos

  Er is dus een ‘Quincy’ die een briefje stuurt met daarin zijn of haar eenzijdige waarneming en dat is dan voldoende voor de VN om stappen te ondernemen. Door de mensenrechtencommissie nog wel. Syrië kan wel even wachten, de VN heeft vanaf nu andere zaken aan haar hoofd.
  En het allerergste: de uitkomst laat zich wel raden. Op het moment dat vanuit de VN de opmerking erbij komt dat erbij wordt betrokken eventuele herstelbetalingen wegens de slavernij, dan kun je er donder op zeggen dat de VN van mening is of zal zijn dat NL zo snel als mogelijk Zwarte Piet moet afschaffen. In ons land is geen plaats meet voor deze jolige man die vreugd brengt in een kinderleven. Èn die sinds jaar en dag de hoofdrol speelt in het Sinterklaasfeest en die dommige, blanke, vergeetachtige oude man meer dan ondersteunt.
  Als er één reden is om de VN absoluut irrelevant te vinden….

 17. KeesvanD

  Ik zou zeggen: het lidmaatschap van de Verenigde Naties opzeggen.

 18. Johanna

   Het orgaan  voor de mensenrechten  wordt gedomineerd door   landen  uit Afrika en Midden-Oosten.  Deze raad heeft Israël al meer dan tien keer veroordeeld.

   

  Zwarte piet  moet weg, kruis van de mijter van de Sint, de kerststalletjes die buiten stonden worden ieder jaar kapot geslagen gevolg  geen kerststalletjes meer.   Mensenrechtenorganisaties weten van niks. Maar bij het woord  Nederland en Wilders  vliegen  ze allemaal in het gelid. 

   

 19. P.S.

  5 december geschminkt en wel met zijn allen de straat op!!!

 20. Karina

  Wat zijn zwarte mensen beter dan kleine mensen?

 21. de_mol

  Ik denk helemaal niet dat we de strijd gaan verliezen, die gaan we nu juist winnen. Het verlies van Piet over een paar jaar zal een Pyrrhus overwinning blijken te zijn. De Nederlandse cultuur kennende is het Sinterklaasfeest er eentje die diep snijdt in de Nederlandse cultuur. En ik denk te weten dat het gewone mensen pisnijdig zal maken wanneer hen een kinderfeest zal worden ontnomen of op z’n minst wordt ‘verkracht’. Volgens mij zal dat de tolerantie tov van die multiculti sterk doen verminderen, veel meer dan agv. bv. een aanslag in Madrid of Londen, dat steeds wordt goedgepraat met ‘het is maar een minderheid’, ‘ze zijn niet allemaal zo’, enz…

   

  En bedenk mensen, ook in de 17e eeuw trachtte de Protestanten het Katholieke Sinterklaasfeest te verbieden en te breken, en anno 2013 is het levendiger dan ooit:

   

  The Child near the chimney is holding a symbol of the struggle between Catholics and Protestants, a gingerbread man in the shape of St. Nicholas. The delicacy, still enjoyed around the fifth of December, was seen as an example of Catholic worship of saints and was not approved of by Protestant authorities. In the seventeenth century, the baking of such figures of saints (especially St. Nicholas) was banned. In 1655 in the city of Ultrecht an ordinance was passed which forbade “the baking of likenesses in bread or cake”.”

  The Feast of Saint Nicholas

   

  Enne, de ‘verboden’ speculaaspoppen zijn nu groter dan ooit: 

  Speculaaspoppen

 22. Vanhall

  Ach, laat ik afsluiten met het volgende!

   

  ” VAN SLAVEN VASTGEKETEND,STAMT ONS JAZZGEWETEN…” ( Joe Vanenkhuizen).
  “De
  jazz stamt van de negers.De negers in Amerika.De negers in Amerika
  stammen van huisuit uit Afrika,Ze werden door ons Hollanders met schepen
  naar de States gebracht.En bepaald niet eerste klas maar als beesten
  vastgeketend in stinkende ruimen opeengepakt om aan de overkant-zo ze
  nog leefden-als slaven te worden verpatst.Een zwarte smet op ons
  verleden maar hadden we ze niet gebracht hadden we nou geen jazz gehad
  en dat zou nog erger geweest wezen”( J.A,Deelder – “Jazzverleden”)

   

  En voor iedereen die van een potje goeie jazz houdt. Een goeie nacht

   

  http://www.youtube.com/watch?v=KVrb2uaOXC0&list=RD022UX1HB-LdVs

 23. knipperlicht

  Toen ik klein was was Zwarte Piet iemand die zwart was omdat hij door de schoorsteen moest om ons cadeautjes te brengen. Inmiddels hebben de politiek correcte mafkezen en de gekleurde beroepsslachtoffers die Zwarte Piet veranderd in een neger en vervolgens zijn zij massaal gaan zitten janken omdat hij een neger was.

 24. Bismarck

  Dit is wel goed nieuws voor Wilder, kwestie van een briefje sturen met het verhaal dat de Islam racistisch is en de hoofddoek hem doet herinneren aan (vul hier zogenaamd zielig verhaal in), en de VN zal hier ook over moeten besluiten, en aangezien de VN natuurlijk volstrekt onafhankelijk is (Sarcasme), zal dit eindigen of met het einde van de Islam wereldwijd ten koste van onze Zwarte Piet, of beiden blijven toegestaan.

   

  Ik sluit mij aan bij degenen die hierboven al reageerden of de VN niets beters te doen heeft. Zeker als je gaat bedenken welke landen allemaal hierover mogen meebeslissen.

 25. wim de goede

  Als de VN niets beters te doen heeft  dan doen we er beter aan er uit te stappen

 26. Limburgia

  Werkelijk, geen woorden voor…
  Zoals iemand hierboven schreef (Mimi?):

  Onze geschiedenis wordt gewist.

  Ben benieuwd of het dit jaar al tot rellen komt tijdens dit eens zo zorgeloze kinderfeest. En dan hoor je zo’n links K.T wijf van een of andere cultuurorganisatie (nota bene!) zeggen dat we nog dit jaar moeten overstappen op meerkleurige pieten, om verdere tegenstellingen in de maatschappij te voorkomen. Ik neem aan dat deze mevrouw, bij evidente ongeschiktheid voor welke functie dan ook terzake cultuurbehoud, op staande voet wordt ontslagen.

  Laten we wel wezen:
  Sinterklaas heeft nooit voor tegenstellingen in de maatschappij gezorgd. Die tegenstellingen ontstaan júist door dit soort immigranten die blijkbaar kotsen op de cultuur van het ontvangende land (terwijl zij onder druk van een kleine groep extremisten nog gelijk dreigen te krijgen ook). Nou, die tegenstellingen gaan er komen en kunnen dan echt niet meer opgelost worden door iemand een ander kleurtje te geven.

 27. Limburgia

  @Bismarck: gewoon je dochtertje (als je die hebt) een briefje laten sturen naar de VN dat zij bang is voor Islamieten omdat je in die cultuur pas een echte heldenstatus krijgt als je met kleine meisjes naar bed gaat. En dan moet de VN natuurlijk alleen niet-moslims horen om de juistheid van die stelling verifiëren net zoals nu waarschijnlijk alleen zwarten worden gehoord over de vraag of het fenomeen Swarte Piet racistisch is.

 28. Limburgia

  Zoals in bovenstaand voorbeeld niet meer dan vanzelfsprekend is (daargelaten de belachelijkheid van het verzoek, gelijk de belachelijkheid van het verzoek aan de VN inzake Swarte Piet) niet alleen niet-moslims maar júist ook moslims zouden moeten worden gehoord, zo spreekt het vanzelf dat in het Swarte Piet verhaal júist ook alle autochtone Nederlanders worden gehoord, en dan ook een heel bataljon kinderen!!

  Ik wil als belanghebbende door de VN worden gehoord!!

 29. Bismarck

  Ik sluit mij volledig bij jouw opmerkingen aan. Ik beschouw mijzelf als gematigd, maar van dit soort discussies gaat het bij mij jeuken.

  Het politiseren van een kinderfeest waar bijna alle Nederlanders niets dan goede herinneringen aan hebben zorgt ervoor dat mensen nu moeten kiezen. Of je kiest voor je goede herinneringen en bent een racist, of je moet een stuk Nederlandse cultuur en eigen identiteit opgeven. Voordat deze discussie begon was het grootste gedeelte  van de Nederlanders neutraal, maar nu worden ze gedwongen te kiezen, waardoor er twee kampen ontstaan.

   

  Een ander neveneffect is dat de woorden racist en racisme verder gedevalueerd worden, aangezien nu 99% van de Nederlanders deel neemt of heeft genomen in ‘racistische’ praktijken.

   

  Ik vraag mij af of Quinsy en consorten hier aan gedacht heeft toen hij deze discussie begon.

   

   

   

   

 30. Vanhall

  In de hele discussie komen twee namen veelvuldig naar voren. Arnold-Jan Scheer en Jan schenkman. De eerste toont aan dat de traditie van zwarte Piet, of de knecht van Sinterklaas, al eeuwen bestaat. De tweede is bedenker van de zwarte piet zoals we hem heden ten dage kennen. De Piet zoals we hem nu kennen is dus bedacht ergens rond 1850 en is duidelijk een karikatuur van een neger (blackface). Deze karikatuur had dus weinig te maken met de traditie zoals die daarvoor bestond, of zoals die nog bestaat in verschillende ander contreien. Waarom is het nu zo moeilijk om deze laatst bedachte Piet, die onlosmakelijk verbonden is met het pijnlijke koloniale verleden van Nederland, los te laten en weer terug te gaan naar een traditie van voor 1850, zoals aangetoond door Arnold-Jan Scheer. Of we bedenken gewoon weer wat nieuws, zonder al te veel af te dwalen van de oorspronkelijke mythe. Dit hele Piet verhaal begint onderhand een achilleshiel te worden voor Nederland. Zie nu ook de bemoeienis van de VN, en van allerlei idioten die weer beginnen over herstelbetalingen enzovoorts. Je kan je hakken in het zand zetten. Prima! Resultaat: een hoop gezeik. Of je kan een beetje mee bewegen, en net zoals Jan schenkman destijds deed weer een nieuwe draai geven aan een oude traditie. Resultaat: minder gezeik, en gewoon weer een normale leuke aanloop naar een leuk feest. Volwassenen blij, kinderen blij.

 31. Ongemakkelijk

  Nog maar een keer, op Curacao wordt gewoon sinterklaas gevierd, met pieten. Zie dit filmpje:

  http://www.youtube.com/watch?v=ebUOX4qQYlM

      wel apart, als ik het goed zie is de sint een neger die ze wit (=blank) hebben gemaakt.

  of

  http://www.youtube.com/watch?v=FO91ITBUlUk , deze is een beetje koloniaal, want veel blanke kinderen

   

  Zoe niet een slimmerd bij de VN kunnen klagen over Curacao, eens kijken wat er dan gebeurt. Waarschijnlijk niets, want alleen blanken worden aangesproken op racisme.

 32. Saeftinghe

  Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje niet aan.
  Hij brengt geen Sint Nicolaas, ik zie m niet staan.
  Zijn paardje die huppelt geen dek op en neer,
  de wimpels die waaien niet heen en niet weer.

  Zijn knecht staat te janken en roept ons nu toe:
  Voor Nederlanders t lekkers voor Shepherd de roe.
  Ik weet lieve Sint, u komt toch wel bij mij
  U rijdt niet heel stilletjes mijn flatje voorbij.

  Mocht Shepherd haar schoen zetten, doe mij dan een lol,
  Amerigo lieve schimmel schijt jij m dan vol!

 33. J. C. Th. Köhler

  de_mol:

   

  “En bedenk mensen, ook in de 17e eeuw trachtte de Protestanten het Katholieke Sinterklaasfeest te verbieden en te breken…”

   

  Maar bedenk dan gelijk dat we in de 17e eeuw boten van hout hadden en mannen van staal. Vandaag de dag hebben we boten van staal…

   

  j.c.th.kohler@online.nl

 34. Bes Tolen

  Je krijgt al die verspillende verwarring als je iedereen, die hier geen of onvoldoende economische basis heeft maar toelaat in dit land. Het geeft meteen aan wat voor een schande de huidige politiek is. Ondertussen wordt de verwarring alleen maar groter doordat maatregelen moeten worden genomen om allerlei lieden hier -wat heet- te integreren. Dit gaat nu uiiteraard weer net in tegen wat de norm moet zijn, wil je je in een ander land vestigen of waar ook. Die lieden, die zo zeer tegen racisme zijn, weten niet waar ze het over hebben. Het belangrijkste gevolg is ondermijning van de opbouw van de maatschappij. En zeker bedreiging van het bestaan van de autochtone bevolkingen. Het hele probleem van de westerse wereld is dat de zich voordoende belangrijkste problemen onvoldoende tot niet worden opgelost omdat je de meest voor de hand liggende maatregelen niet mag nemen. Dat is een kwestie van onderdrukking van iedereen. De schuldigen worden er niet op aan gesproken. Blijkbaar zijn ze zo machtig. Bovendien is de hele bevolking overal zwaar geïndoctrineerd zodat er niet gezamenlijk wordt opgetreden. Er is geen eenheid. Ook funest. Zeker als het verraad zo groot is.  

 35. Saeftinghe

  Ergens in een heel ver land komt de nachtploeg uit de mijn naar boven.

   

  De blanke voorman loopt voorop en een groepje van 10 zwarten achter hem.

  De laatste zwarte doet heel netjes de deur achter hen dicht. Zoals het hoort.

   

  Plotseling een lichtflits, en daar staat de, links politiek correcte, engel Gabriel voor de groep.

   

  “Jullie mogen allemaal een wens doen, die onmiddelijk zal gebeuren. En de eerste die zijn wens mag doen is de man die de deur dicht deed. Vandaar verder naar voor.”

   

  De blanke glimlacht een beetje, Gabriel kijkt verstoord, maar zwijgt.

   

  De laatste zwarte doet zijn wens:  “Ik wil wit worden”. En jawel–FFlits, en daar staat een witte neger.

   

  De blanke grijnst nu breed uit.

   

  Bij de vierde witte negen schatert de blanke voorman an het lachen. Gabriel wijst hem terecht.

   

  Wanneer de laatse neger is wit geworden, rolt de voorman over de grond van het lachen.

   

  Gabriel is zeer verstoord, :  “Je bent een vreselijke racist, maar ook jij mag je wens doen”

   

  De voorman :   “Maak ze allemaal maar weer zwart”

 36. JPJ

  Iemand suggereerde bij de E4 nieuw

  “Iemand suggereerde bij de E4 om  Piet blauw te verven en dan zou het probleem opgelost zijn en geen kind zou het merken.”

   

  Dat levert ons waarschijnlijk een VN aanklacht op wegens Smurfen-discriminatie

   

   

 37. Frank

  Piet is geen domkop. En knechten zijn geen slaven, al denken de domkoppen van wel.

 38. robmdw

  MvdG heeft gelijk, dit gaan we waarschijnlijk verliezen. Voor ons (de Nederlanders) is het een leuk kinderfeest. Niets mis mee en dat de ‘zwarte’ piet hier een voorname rol in speelt is voor ons een fundamenteel onderdeel van het feest. Het is een legende, een sprookje en dus irrationeel. Het hoort bij de ‘magische’ fantasie die voor kinderen heel belangrijk is. Kabouters bestaan niet, maar voor kinderen is Pinkeltje een spannende realiteit. Kinderen denken nu eenmaal ‘magisch’ en niet rationeel. Zwarte piet is zwarte piet en is niet veel meer dan dat. 

  Voor buitenstaanders is het natuurlijk wel een behoorlijk bizar fenomeen. We kunnen schermen met onze culturele tradities, maar veel indruk zal dit niet maken. Cultuurrelativisme is een mooi excuus maar is tegenwoordig niet zo populair meer. 

   

   

   

   

 39. de_mol

  Ja, daar lijkt het wel op. Men is ook nog van hout, omdat men het veel te goed had, en het de meesten niet zelf raakten. Dat gaat nu dus veranderen. En dan zal ook dat hout niet zo slap blijken te zijn (hoop ik).

 40. Witte de With

  Dat politiek geen bliksem waard is en dat politici niet vooruit kunnen denken blijkt wel uit het feit dat men in 1950 geen lering heeft getrokken uit de onafhankelijkheid van het toenmalige Nederlands Indie. Als men indertijd Suriname en de Antillen ook gelijk onafhankelijk hadden gemaakt, hadden we nu geen last van deze lieden gehad.
  Maar ja, zoals gezegd, echt beleid maken kunnen ze niet, in de vijftiger jaren de Nederlanders stimuleren weg te gaan (het is hier te vol) om vervolgens in de zestiger jaren de deuren wagenwijd open te zetten voor de meest achterlijke volken en culturen die er in een straal van 5000 kilometer te vinden waren.

 41. hertje

  En dan mag je geen hekel krijgen aan al die kleuren die hier rondhuppelen en aan de gore nsb,ers die het vuur opstoken?Ik zit hier nog 3 jaar vast,maar dan ben ik voorgoed weg,als er niet heel snel orde op zaken wordt gebracht hier!Want de kant die we nu opgaan bevalt me voor geen meter;in zo,n land wil ik niet dood gevonden worden!

 42. Witte de With

  Recent een gesprek gehad met een hoogbejaarde blanke dame uit Curacao.
  Volgens haar zijn de meeste negers in de eerste helft van de negentiende eeuw van de overige (Britse/Franse) Caraibische eilanden naar Curacao getrokken omdat het daar relatief goed toeven was. De dame in kwestie had er geen goed woord voor over en noemde hen gelukzoekers en profiteurs. Dus als zij gelijk heeft, waren de voorouders van onze cultuurverrijkers helemaal niet onze slaven.

 43. mart

  En als dat dwaze zwarte piet verbod er doorkomt,gaan ze dan alle gesminkte of echte zwartepieten rond een Goede Sint arresteren of beboeten?Word steeds gekker in de provincie nederland of staat nederland.

 44. Johanna

  Ongelooflijk!  Waarom willen eigenlijk  die racismeroepers nog  tussen de witte  (racistische) mensen  wonen?

 45. CDlogo

  Slik…… ik was zo verbijsterd na het lezen van dit artikel dat woorden mij te kort schoten en blijkbaar zo erg zelfs dat deze ook in mijn reactie van 17:54 zijn weggevallen 🙁

 46. trias politica

  Deze waanzin kan men zien als een teken van deze tijd: de ultieme bekroning van post-modernistisch gelijkheidsdenken. *hard met hoofd op tafel bonkt*

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.