Peter Rehwinkel gaat op uw kosten genieten van Barcelona

Samen met zijn wachtgeld gaat Rehwinkel de zon tegemoet.

De vertrekkend PvdA-burgemeester van Groningen, Peter Rehwinkel, is onder vuur komen te liggen van de gemeenteraad. Die is er namelijk niet over te spreken dat hij gebruikt maakt van de wachgeldregeling om een tijdje wat vrijwilligerswerk te verrichten in het zonnige Barcelona.

Rehwinkel gaat in Barcelona aan de slag als speciaal vertegenwoordiger van een internationale organisatie die lokale overheden bijstaat in crisissituaties. De functie is onbetaald.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk reageert furieus op het nieuws dat Rehwinkel na zijn aftreden op 1 november, heerlijk van het leven gaat genieten in Barcelona. Op kosten van de belastingbetaler, natuurlijk.

“Bescheidenheid zou de burgemeester sieren. Het zou in elk geval mooi zijn als hij van een deel afziet”.

Ook de lokale VVD- en D66-afdelingen zijn niet blij:

De VVD pleit voor een aanpassing van de wachtgeldregeling. De fractie van D66 benadrukt dat Rehwinkels vertrek vrijwillig is.

D66 heeft daar natuurlijk een bijzonder goed punt mee. Als Rehwinkel nou gedwongen opstapte, oké, dan kun je je er iets bij voorstellen dat hij gebruik maakt van een wachgeldregeling. Maar dat is het geval helemaal niet. Hij houdt er vrijwillig mee op. Niemand heeft hem daartoe gedwongen. Hij vindt het zelf ’t beste om iets anders te gaan doen.

In die situatie slaat het natuurlijk volstrekt nergens op dat hij gebruik wenst te maken van de wachtgeldregeling. Als hij op wil stappen,  prima, maar dan moet hij dat wel doen op een moment dat hij in zijn eigen onderhoud kan voorzien, en dus niet langer op kosten van de belastingbetaler hoeft te leven. Aangezien Rehwinkels cv er prima uitziet moet dat niet onmogelijk voor hem zijn.

Maar nee, als echte, 21e eeuwse politieke graaier komt dat scenario niet eens bij hem op. Als boven ons gestelde kan hij doen en laten wat hij wil. Dat plebs betaalt toch wel. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. huuskesgait

  Alwéér een flutopstel over een flutonderwerp. Maar eerlijk is eerlijk: ik zou zeker niet zoveel Privé-Story-Weekend kwekonderwerpen kunnen verzinnen als er de laatste tijd uit de Doos van Pandora van van der Galien omhoogpruttelen. Dat is een gave, het gekwek òm het gekwek. Hetzelfde ‘talent’ had Henk van der Meijden ook. Mijn konklusie is dat van der Galien uit dat dorp aan de Amstelmonding komt, dus uit Bemoeiziekbuurt. Waar alles en iedereen zich irritant met alles en iedereen bemoeit. En waarbij de plaatselijke kwekeenden en kwaakkikkers menen verplicht te zijn bijna konstant te moeten ratelen.

  Ik merk de laatste tijd niks meer van kwaliteitsbewaking op DDS. Zoiets zou toch door Joshua Livestro moeten gebeuren? Als op DDS verder veel van dit soort schrijfsels verschijnen ben ik in elk geval weg naar een ander internet dikussieforum.

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Hyperinflatie.Wordpress.com

  .

  Eerst werd de Groninger vermeld dat hij een baan in Barcelona kreeg.

   

  Er werd niets gezegd over onbetaald. Nu opeens is het een onbetaalde baan (want de wachtgeldregeling kon niet langer verzwegen worden).

   

  In het Groninger PVDA bolwerk is de ophef van andere partijen gelijk aan krokodillentranen.

   

  Groninger zijn schapen. Blind en volgzaam; ze pikken alles.

   

  Bijna iedereen is tegen het Groninger Forum, maar het komt er toch.

   

  De PVDA is de wil en wet in Groningen. Rehwinkel maakt daar gewoon gebruik van; zoals vele voorgangers in de Groningse politiek dat deden.

 3. staleo

  Deze graaier doet onbetaald vrijwilligerswerk in het zonnige zuiden op kosten van de Nederlandse gemeenschap.

  Straks horen we dat hij jaarlijks 150 duizend euro onkodstenvergoeding krijgt per jaar.

  Het is goed liefdadgheidswerk te doen op andermans kosten.

 4. jantjebeton

  Geniet ervan Peter! Rechts Groningen is je liever kwijt dan rijk.

   

  Blijft open de vraag: Welke PvdA’er zal hem opvolgen als burgervader

 5. witwas

  De publieke omroep zal dan ook vol op het orgel gaan om Rehwinkel te dwingen van zijn wachtgeld af te zien. Oh wacht, die staan te protesteren op het Malieveld, ook al van ons geld.

 6. Piet Hein

  Ik vind het niet erg dat mensen mij minnen, maar heb dan iniedergeval het fatsoen om te zeggen waarom, dan kunnen we er over praten:)

 7. Kees E

  Hij is PVDA’er dat zegt toch al genoeg. Die mensen voelen zich verheven boven de rest.

   

  Ik kan niet wachten tot de PVDA tumor is weggesneden uit onze samenleving. Duurt vast niet lang meer….

 8. Cresto

  Je roert een interessant punt aan. Het zeer plotselinge vertrek van Peter Rehwinkel (zelfs de Raad moest het uit de krant vernemen) kon wel eens een gleslepen strategie van de PvdA zijn.

  Ga maar na: In het voorjaar 2013 kondigt Rehwinkel aan dat hij geen 2e termijn ambieert. In 2015 komt de post van burgemeester van Groningen dus vacant.

  Echter: dan zijn er gemeenteraadsverkiezingen geweest. En heeft de PvdA veel macht verloren, waardoor een nieuwe PvdA-burgemeester een stuk lastiger wordt.
  Als Rehwinkel zijn vertrek nu eens vervroegd ? Dan kan in een snelle procedure nog vòòr maart 2014 een opvolger worden benoemd. PvdA uiteraard (Sharon Dijksma ?).

  Zo zou het gegaan kunnen zijn. Dit soort trucjes bedenkt Rehwinkel niet zelf, maar komen uit de koker van de sluwe vos Max van der Berg, de Rode Raspoetin van het noorden en partijgenoot.
  En was het niet Van der Berg die het fopbaantje in Barcelona heeft geregeld ?

  Over een half jaar weten we of dit scenario werkelijk is geworden.

 9. Henk Lomax

  Rehwinkel krijgt wachtgeld.

  Maar dat is volslagen in strijd met de wet.

  1. Hij is NIET onvrijwillig werkloos (heeft zelf ontslag genomen);
  2. Hij vertrekt naar het buitenland en is dus niet beschikbaar voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

  Wachtgeld -de naam zegt het al- is bedoeld als uitkering om de periode tussen twee banen te overbruggen (met sollicitatieplicht).

  Dus niet om hobby’s te financieren.

 10. Limburgia

  @Jansma: ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe… Gewoon met droge ogen aangeven dat je door de belastingbetaler opgehoest wachtgeld gebruikt om van daklozen gejat geld terug te betalen…

  Nee, nòg hondsbrutaler lijkt mij inderdaad niet mogelijk.

 11. Pieter V

  “Speciaal vertegenwoordiger van een internationale organisatie die lokale overheden bijstaat in crisissituaties”

  Krijgt waarschijnlijk alleen een onkostenvergoeding. Pak em beet 3 ton of zo, verder vrij wonen en een auto met chauffeur?

  Net zo een internationale organisatie die lokale overheden bijstaat in crisissituaties als Goldman Sachs of anders het IMF misschien?

 12. Thomasson

  Het credo van de PvdA is : links lullen en rechts zakkenvullen. De ene is er beter in dan de andere. De zeer getallenteerde Peter Rehwinkel gaat op de kosten van de kudde flaneren in Barcelona en de mindergetalenteerde  ‘ganef’ de Utrechtse PvdA-raadslid, Bert van der Roest, neemt genoegen met het jatten van 40.000 Euro van de …Straatkrant.

  Geweldige mensen hebben ze daar bij de PvdA!. Jongens! Het is de moeite waard op deze ‘onfrisse zwijnengilde’ te stemmen!!.   

 13. Piet Hein

  J. C. Th. Köhler op 9 oktober, 2013 – 15:14

  Tot de dood erop volgt… nieuw                  

  Piet Hein:

  “Dood door ophanging na een eerlijk proces te hebben gehad…”

  Twee opmerkingen Piet.

  Ten eerste, als de straf van tevoren vaststaat heb ik zo mijn bedenkingen over dat eerlijke proces.

  Ten tweede, dood door ophanging is wat rigoureus. Wat mij betreft is ouderwets radbraken en vierendelen meer dan genoeg.

  j.c.th.kohler@online.nl

   

   

   

   

   

   

                                                                                                                                                                         Ik ben blij dat iemand mij eens de gelegenheid geeft om hier iets op te zeggen.

  Ik had beter eerst het berechten kunnen noemen en dan pas dood door ophanging.

  Als er sprake is van bestuurders die er NAMENS ons zitten, en die zich in die periode dat zij dat MOGEN doen, zich verrijken met geld van u en ik, en het land daarbij volkomen naar de klote helpen. Inwoners zodanig benadelen dat zij, doordat we bestuurd worden door zeer onbekwame mensen, die niks maar ook niks geven om de bevolking. Zodanig hun leven beinvloeden dat zij daardoor een leven moeten lijden waarin het ontbreekt aan geld, geluk, en een goede oude dag. Dan staat maar 1 straf op en dat is, na berecht te zijn voor hun daden,  dood door ophangen, net als we na de tweede wereld hebben gedaan met net zulke slechte mensen.

   

  Er is totaal geen andere straf rechtvaardig voor wat onze zogenaamd boven ons gestelde dit land en haar inwoners aan doen. Het word echt tijd voor een volkstribunaal, want er is totaal geen mandaat van de inwoners voor wat deze in en in slechte mensen ons allen aandoen!

 14. Jansma

  Inderdaad. Is NOG hondsbrutaler eigenlijk wel mogelijk…..?

 15. François

  Knarsman (12:01) “Voor elke andere werkende geldt geen afvloeiingsregeling op kosten van de gemeenschap…” Henk Lomax (14:30) “Wachtgeld -de naam zegt het al- is bedoeld als uitkering om de periode tussen twee banen te overbruggen”

  Geheel mee eens. Wordt het daarom niet hoog tijd om alle (semi-)ambtenaren–zoals ook burgemeesters–aan dezelfde regelingen te onderwerpen als die welke gelden voor werknemers in de private sector? Dus ook aan de WW- en bijstands regelingen? Zeker nu de burgers door de overheid het vel over de oren gehaald wordt, kan het geen kwaad aan de uitzonderingspositie van overheidsdienaren een einde te maken.

 16. Limburgia

  Hoorde op het journaal dat die andere PvdA-er die 40 mille achterover had gedrukt, dit gaat terugbetalen door daar zijn wachtgeld voor aan te wenden (overigens ‘slechts’ € 7.000,00). Ik kan dat niet anders uitleggen dan dat híj 40 mille jat en de belastingbetaler het mag terugbetalen (zodat in ieder geval geen aangifte tegen hem wordt gedaan).

  Beide PvdA-ers leven duidelijk in hetzelfde straatje.

 17. J. C. Th. Köhler

  Piet Hein:

   

  “Dood door ophanging na een eerlijk proces te hebben gehad…”

   

  Twee opmerkingen Piet.

   

  Ten eerste, als de straf van tevoren vaststaat heb ik zo mijn bedenkingen over dat eerlijke proces.

   

  Ten tweede, dood door ophanging is wat rigoureus. Wat mij betreft is ouderwets radbraken en vierendelen meer dan genoeg.

   

  j.c.th.kohler@online.nl

 18. Piet Hein

  Ik kijk hier niet van op, het is de PvdA dus dan weet je dat er gejat word, sterker nog laten we eerlijk zijn het is in Nederland heel normaal om belasting geld te stelen voor je eigen gewin.
  Mensen die raar opkijken bij deze berichten hebben de afgelopen 40 jaar liggen slapen.

  De PvdA doet niet onder van een criminele organisatie, net als de VVD, CDA, groenlinks, SP en de CU.

  Dood door ophanging na een eerlijk proces te hebben gehad, dat zeg ik! Het wordt hoog tijd voor een volks tribunaal!

 19. witwas

  Wie weet of ze in deze steden nog gauw even een PvdA-burgemeester benoemen of wordt afgewacht hoe na GR 2014 de verhoudingen liggen?

 20. Knarsman

  Voor elke andere werkende geldt geen afvloeiingsregeling op kosten van de gemeenschap als je vrijwillig vertrekt en recht op bijstand heb je alleen dan als je geen eigen vermogen hebt en niet in je eigen onderhoud KAN voorzien. Dag Rehwinkel, het ga je goed!

 21. nick87

  Wat zei Paul Jansen ook alweer in de telegraaf?

   

  Alle politici zijn een bal gehakt… 

  Rechtse politici schamen zich hier niet voor….

  Echter, linkse politici doen alsof ze dit vooral NIET zijn….

   

  Nu zien we maar weer…

   

  Wat een TUIG leidt dit land…

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.